Hugo

2015 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

1.3.2018 Hugo sai kodin.

***

Kuulumisia kodista

21.2.2020

Meillä juhlistetaan viikonloppuna Muikun (entiseltä nimeltään Hugo) chihuahuan toista vuotta kotona olemista.

Muikku tuli meille kaksi vuotta sitten kahden chihuahuan (Panda ja Hukka) ja yhden mäyräkoira-chihuahuan (Silli) seuraksi. Sillistä ja Muikusta tuli samantien oikeat sydänystävät. Silli hoiti ja opasti Muikkua jo ensimmäisestä päivästä lähtien. Vaihdettiinkin nimi Hugosta Muikuksi, kun Muikku matki Silliä aivan kaikessa, niin ajateltiin antaa vastaava nimi hänellekin. Muikku oli ensimmäisen viikon varovainen ja arka, mutta yhtenä aamuna hän heitti kaikki pelot yltään pois ja meillä oli aivan uusi, reipas ja villi vekkuli. Eikä sen jälkeen Muikku ole jännittänyt tai pelännyt mitään tai missään tilanteessa. Muutos kävi todellakin aivan silmänräpäyksessä, ja nyt Muikun luonnetta jo paremmin tuntien, erittäin Muikkumaiseen tyyliin tämä tapahtuikin. Hän ei nimittäin paljoakaan pähkäile, vaan mennään aina täysiä eteenpäin.

Muikulla oli meille tullessa silmässä ja selässä haavoja, ne onneksi paranivat hyvin ja Tammiston Evidensian silmälääkäri totesi “haavasilmän” parantuneen täysin, eikä edes näköä haittaavaa arpikudosta pystytty havaitsemaan.

Muikku tykkää kaikista ihmisistä ja muista eläimistä, aivan parasta jos tämä ihminen tai eläin lähtee vielä johonkin leikkiin mukaan. Muikku rakastaa pehmoleluja ja hänellä alkaakin olla jo aika vaikuttava kokoelma niitä. Muikulla on aina joku tietty pehmo, jota kantaa mukanaan kaikkialle, tällä hetkellä se on pieni sammakko. Kuvissa näkyvä leijona oli todella pitkään “se valittu”. Hän on myös varsinainen vesipeto! Nopeasti huomattiin, että Muikkua kiinnostaa vesi. Hän saikin sitten kesällä oman kahluu-altaan, jossa hän viihtyy pitkiä aikoja kahlaillen ja vettä tutkien. Muikku on erittäin kovaääninen ja ehkä ei aikaisemmassa elämässään saanut haukkua, ja nyt otetaan sitten kaikki menetetyt haukkumiset takaisin :D Onneksi asutaan aivan metsän ja pellon keskellä maalla, niin ei haittaa vaikka leikkien yhteydessä rällätään kovaan ääneen.

Muikun päivät kuluvat Sillin ja Hukan kanssa riehuen (Pandaa ei voisi vähempää kiinnostaa tämmöinen riekkuminen) ja lelujen kanssa touhuillessa. Ja jestas, että mennäänkin lujaa ja rällätään ihan pöhköinä! Lämpöisen kauden terassi ja aidattu piha ovat käytössä aina kun ollaan me ihmiset kotona. Itse pyöritän nykyään omaa yritystäni kotoa käsin, niin meillä onkin lähes kokoajan joku kotona.

Olemme niin onnellisia tästä pienestä touhupetteristä <3 Valtava kiitos teille kaikille ja erityisesti Paulalle ja
Minnalle. Teidän kautta löytyi meidän perheen puuttuva palanen <3

***

Chihuahua-poika Hugo on ujo mutta ystävällinen tapaus. Hugo etsii kotia, jossa olisi samankokoinen sosiaalinen koirakaveri, mutta kissat ja vähänkään itseään isommat koirat pelottavat Hugoa. Hugon kanssa tarvitsee vielä tehdä sisäsiisteysharjoituksia eikä Hugo oikein sovi kerrostaloon, sillä se voi ulvoa hätäännyttyään tai yksinollessaan. Hihnassa Hugo kulkee nätisti, mutta uudet ympäristöt voivat jännittää aluksi. Hugo tarvitsee omistajaltaan aikaa ja osaamista luottamuksen rakentamiseen, ja tässäkin apuna olisi reipas koirakaveri.
Hugo on kotihoidossa Helsingissä, minne poikaan voi mennä sovitusti tutustumaan.