Hugo

16.08.2015

Alkuperä: Suomi

30.12.2022  Hugo sai kodin

12.12.2o22 

Hugosta tuli aiemmin montakin kyselyjä mutta se oikea koti odottelee vielä löytymistään. Hugo on luonteeltaan hyvin rauhallinen, ei turhia hötkyile eikä pidä meteliä itsestään. Tulevassa kodissa voisi olla kaverina rauhallinen narttu jonka kanssa voi pienet leikkipyrähdykset riekkua ja loppumatkan lenkistä kävellä rauhallisesti ulkoilusta nauttien. Hugo nauttii kovasti hellyydestä ja hakeutuukin usein rapsutettavaksi.  Tulevan kodin tulee sijaita rauhallisella asuinalueella, tällä hetkellä Hugo on sijaiskodissa maaseudulla jossa on ollut hyvin rento eikä pelkotiloja ole ollut.

19.11.2022

Hurmaavan luonteen omaava rekisteröity kultainennoutaja Hugo etsii uutta kotia. Hugo on todella ystävällinen herra kaikkia kohtaan. Vieraan tavatessaan häntä heiluu iloisesti ja parit piippaukset saattaa innosta päästä, namit ottaa vastaan ja menee sitten hetken päästä omalle paikalleen. Tutun ihmisen tullessa kotiin vastassa on iloinen noutajaherra joka mielellään kantaa jotain lelua tai tavaraa suussaan. Hugo tulee toimeen toisten koirien, kissojen ja lasten kanssa. Sijoitetaan kuitenkin ainoastaan sosiaalisen nartun kaveriksi mahdollisten ongelmien välttämiseksi. Ei sijoiteta pienten lasten perheeseen, isommat jo kouluikäiset ja koiriin tottuneet lapset voisivat sopia Hugon ympärille paremmin.
Hugolla on kuitenkin pelkotiloja elämässään, niistä suurin on kovat äänet. Kuullessaan pamauksen ulkona, haluaisi mielellään pikaisesti sisätiloihin. Lenkillä on pariin otteeseen kuulunut kovempi ääni, jolloin jähmettyy kuuntelemaan ja haluaisi palata tulosuuntaan. Rauhallinen asenne taluttajalla ja koirakaverilla, on auttanut helpottamaan tätä pelkotilaa. Hetki ollaan oltu rauhassa paikallaan ja mikäli ääntä ei kuulu toistamiseen, pääsee jatkamaan matkaansa, toki hieman pälyillen ja kuulostellen. Rauhallinen koirakaveri lenkeillä on auttanut näissä tilanteissa paljon.
Sisätiloissa hermostuu myös kovan äänen kuullessaan, tässäkin on auttanut rauhallinen juttelu ja omien touhujen jatkaminen, tekemättä asiasta isompaa numeroa. Hetken kuulosteltuaan alkaa pikku hiljaa rauhoittumaan, ottaa selvästi mallia muista koirista joita ei pamaukset tai kovat äänet häiritse. Täysin yksin ollessaan voi olla hyvinkin levoton ja hyppiä ovia vasten tai raapia ovia. Edellisessä kodissa on käytetty painepaitaa joka on auttanut jonkin verran. Sijaiskodissa paitaa ei ole käytetty, sillä toisten koirien läsnäolon on huomattu rauhoittavan Hugon oloa. Hugolle etsitään kotia hyvin rauhalliselta asuinalueelta, maaseudulta jossa olisi mahdollisimman vähän isompia ääniä ainakin päivittäin koettuna.
Autolla matkustaminen on myös Hugon mielestä hieman jännittävä tapahtuma. Ei hyppää autoon itse, Hugo on nostettava kyytiin ja matkan ajan läähätys kuuluu auton takatilasta. Ei kuitenkaan voi pahoin eikä pidä isompaa meteliä, on enemmänkin jähmettynyt automatkan paikalleen. Autosta hyppää hyvin mielellään itse pois.
Hihnassa kävelee leppoisasti, saattaa tehdä omia stoppejaan kuin ilmoittaen että enää ei jaksa. Matkaa on saatu jatkettua kuitenkin kehumalla ja hieman tsemppaamalla eteenpäin. Koirakaverin kanssa ulkoilee helpommin vaikka näitä stoppeja saattaa tehdäkin, joka kerta ollaan kuitenkin päästy takaisin lenkiltä kotiin ilman kuljetusapua. On enemmänkin sellaista ei nyt enää huvittaisi- tyyppistä pysähtelyä, periksi ei ole annettu joten on sitten löntystellyt lauman mukana hieman vilkaisten alta kulmien kuinka raakaa elämä taas onkaan. Aivan ihana herra omine tempauksineen.
Tulevassa kodissa tulisi olla ehdottomasti koirakaverina sosiaalinen narttu koira jolta saisi tukea pelottavista tilanteista ylipääsemiseen. Pimeällä ulkoilu ilman koirakaveria on myös hieman jännittävää Hugolle, kuuntelee kovasti tällöin mitä ympärillä tapahtuu. Hugoa ei sijoiteta kerrostaloon eikä ensimmäiseksi koiraksi. Hugo on sisäsiisti ja sijaiskodissa Pukkilassa jonne herraan pääsee sovitusti tutustumaan.