Hugo

Lisätty sivulle: 2010-06-30

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Hugo
22.2.2011 Hugo sai kodin Riihimäeltä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

17.7.2012 Nyt jo lakkautetun Virumaan tarhan eläintenhoitaja Leili kävi ystävänsä Katarinan kanssa tapaamassa entistä tarhan asukkia :) Lisätty kuvia jälleennäkemisestä :)

28.6.2012 Muistatteko Hugon tuttujen kesken “Hugetsu” minä hoitotätinä olen saanut seurata hänen elämäänsä myös uudessa kodissa Hugomäellä (Riihimäki), siellä elo on sujunut mallikkaasti Rouvan (vanhempi narttu koira Chapi) ja Kanan (kani) kanssa ja nyt kesällä Hugon kotiin saapui ihan outoja olentoja joita ihmiset kutsuvat kanoiksi. Siinäpä Hugolla nyt sitten riittää puuhaa kun niitä vahtii.
Lisätty myös muutama uusi kuva.

***

Kastroitu uros, noin 2v. kotihoidossa Suomessa.

Kuulumisia ja kuvia kotihoidosta:

30.12.2010 Hugo odottaa yhä edelleen sitä omaa kotia, ei näet toiminut joulun taika Hugetsun kohdalla. Hugo on yhä se nuori aktiivinen ja fiksu poika. Toiveissa olisikin, että hän saisi oman kodin missä hän saisi käyttää sitä viisauttaa esim. jäljen tai jonkun muun mukavan harrastuksen muodossa. Hugo ei enää “varastele” ruokaa mikä on toisaalta suuri helpotus, nyt voi jo pöydille jättää leipäpussin, kahvipaketin tai lapsetkin voivat välillä “unohtaa” laittaa jotain jääkaappiin niin ettei se katoa parempiin suihin:) Hugo on tottunut säännöllisesti tulevaan ruokaan ja että sitä saa riittävästi. Hugon suurin herkku on raakaluut niitä nakerretaan harva se päivä ja jostain jemmastakin tuntuu aina löytyvän lisää…

Hugo ei hauku enää sisällä ollessaan, paitsi kun joku tulee pihaan/sisälle, eli hän on lopettanut sen ylimääräisen haukkumisen:)

Hugetsu pitää kaikista ihmisistä, pienen alkuihmettelyn jälkeen, eli pientä
vahtiviettiäkin löytyy. Tulevassa kodissa olisi mukava olla nuori koirakaveri odottamassa Hugoa. Hän selvästi kaipaa leikkikaveria itselleen.

18.11.2010 Hugo lähettää terveisiä kotihoidosta! Lunta tuli vihdoin ja voi sitä riemua! Tai kaikestahan Hugo pitää; ruuasta, luista, ihmisistä, mannaryyneistä, kissoista jne. Tosin lenkillä hihnan päässä ollessaan Hugo ei tahdo päästää vieraita ihmisiä lähelleen. Kuitenkin kotiin kaikki ihmiset ovat olleet tervetulleita hännänheilutusten ja “pusujen” kera:)

Hugo on “kotiutuessa” alkanut haukkumaan. Hän haukkuu jopa sisällä ollessaan kun ulkoa kuuluu erikoisia ääniä (esim. klo neljältä yöllä postinjakajaa, joka tuo tien viereen postilaatikkoon lehden. Omakotitalo olisikin kenties Hugolle se sopivin asumismuoto.

Ruoka kiinnostaa siinä määriin, että jos pöydälle jää jotain niin se kyllä katoaa parempiin suihin. Esimerkiksi jopa kilon mannaryynipaketti oli
kannettu sänkyyn ja siellä hajotettu, mutta ryynit eivät olleet kelvanneet:) Hugon kiihkeä suhde ruokaan on tosin ymmärrettävää sen ikävän historian takia.

Nyt Hugo on oppinut olemaan ulkona “yksinään” aitauksessa ilman ihmistä jopa
kymmenisen minuuttia. Eli ei ihan koko ajan ravaa tarkistamassa pääseekö
sisälle… Hugo on kuin nuori kouluttamaton pentu ja hän unohtaa välillä ison kokonsa, kun kohnottaa menemään. Me kutsummekin häntä välillä Hugo honkkaajaksi, koska meno on sen näköistä!

Hugolle on edelleen etsinnässä aktiivinen koti sillä tämä fiksu ja energinen koira kaipaa itselleen muutakin toimintaa kuin lenkkeilyä ja pihalla oleskelua jottei se turhaudu.

Hugo on alkanut pomottamaan omia koiriamme ja koiramme eivät siitä pidä. Hugo odottaakin, että hän pääsisi jouluksi omaan kotiin!

18.10.2010 Hugon kodinlöytymisellä olisi kiire, koska Hugolla ja perheen toisilla koirilla meno kiihtyy välillä turhan rajuksi.

11.9.2010 Hugo-rakas, niinkuin Tanja kirjoitti. Hugo on aivan ihana nuori poika, ellen tietäisi niin iäksi sanoisin ½ vuotta ennemmin kuin 1½ – 2 vuotta. Hän on kuin nuori pentu luonteeltaan, todella leikkisä. Hugo rakastaa palloleikkejä, tulee toimeen nuorten, vanhojen, uros- sekä narttukoirien kanssa. Kaikki ihmiset ovat ok ja jokaisen naama täytyy mielellään nuolla eli Hugo on varsinainen pusukone. Ruokailutilanteissa tulee helposti riita, ellei vahdi, ja väliajoillakin Hugo mielellään vahtii keittiössä ettei kukaan saa enemmän ruokaa kuin hän. Pari kertaa hän on meinannut käydä vanha herra Oskumme päälle, kun on ajatellut, että Osku saa jotain mitä hän itse ei saa. Tilanteet ehkä rauhoittuu ajan myötä, kun Hugo huomaa saavansa säännöllisesti oman ruokansa niinkuin muutkin.

Hugo ei ole remmiräyhä, ei hauku vieraita ihmisiä eikä mopoja autoja yms. Asumismuoto mielestäni voisi olla mikä vaan, koska hän on hyvin hiljainen poika, hyvin harvoin provosoituu haukkumaan edes kuorossa omien koiriemme kanssa. Aktiivista kotia hän kyllä kaipaa, koska virtaa riittää. Hänelle ei riitä pelkkä lenkkeily vaan hän tarvitsee aktiviteettia, joka saa aktiivisen pojan nauttimaan täysillä elämästään.

8.9.2010 Hugo siirtyi Virumaan tarhalta Suomeen kotihoitoon.

5.8.2010 Lisätty komealle Hugolle uusia kuvia:)

9.7.2010 Hugo oli jätetty ketjun päähän luurangonlaihana marraskuussa 2009. Poika toimitettiin Virumaan tarhalle, jossa se onkin nyt upeasti kuntoutunut. Arahkosta laihuliinista ei kesäkuun lopussa näkynyt enää jälkeäkään vaan vastassa oli avoin ja ystävällinen nuorukainen:) Hugolle on hakusessa aktiivinen koti, joka on valmis peruskouluttamaan tätä reipasta nuorta miestä. Myös tulevaisuudessa Hugon aktivoimisesta tulee huolehtia.

Toisiin koiriin Hugo suhtautuu tällä hetkellä ystävällisesti joten tulevassa kodissa Hugoa voisi hyvinkin odottaa reipas koirakaveri. Hugon säkäkorkeus on arviolta noin 65 senttimetriä tai hiukan enemmän.

Hugo luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi pojalla on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus kastroidusta koirasta on 200 euroa.