Hubert

Lisätty sivulle: 2012-04-12

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Hubert
21.6.2012 Hubert sai kodin Helsingitsä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

27.12.2012 Kaiken kaikkiaan meille kuuluu hyvää ja tähän mennessä pienet ongelmatkin ollaan saatu vähitellen ratkottua. Opettelemista vielä riittää ainakin yhdellä saralla, nimittäin lapsiin tottumisessa. Siihen aion paneutua keväällä kunhan kotiudutaan takaisin omaan kotiin.

Stressiä on aiheuttanut niin mulle kuin Hubertille putki- ja muu remontti joten jouduimme evakkoon omasta kodista. Väliaikaisasuntoon tottuminen aiheutti pientä taantumista eroahdistuksessa, mutta Hubert handlasi tilanteen vähitellen ja rauhoittui. Parin viikon kuluttua pääsemme siis takaisin ja normaaliarkeen ja tuttuun ympäristöön.

Ruokavalion suhteen on tullut myös hiukan haasteita, mutta tarkkailen tilannetta. Nappulat aiheuttavat tällä hetkellä voimakasta ärtymystä ja ollaan nyt puhtaalla kanariisilinjalla. Kevät näyttää onko tällä vaihtuvalla asuinpaikalla sitten ollut vaikutusta.

Ujous ja arkuus on vähentynyt huomattavasti. Remonttikiireiden ja muutosten vuoksi Hubert on päässyt töihin mukaan pari kertaa viikossa. Oppilaat tykkää (yli 10 vuotiaat) ja Hubert näyttää ymmärtävän nuorisoa vähän paremmin kuin pienempiä. Olen kokeillut myös koirien päiväkotia ja kerran viikossa vienyt Hubertin leikkimään. Kokemus on ollut hyvä.

Joten puuhaa on piisannut ja en voi kuin todeta että Hubertin luonne on ihan mahtava. Epäilen kyllä että tuo arkuus lapsiakin kohtaan vielä vähenee kun aikaa kuluu.

Noista kesäkuvista vielä sen verran että meri tuntui olevan täysin outo maailma ja omaksi hämmästyksekseni näytti siltä että sellaista ei oltu ennen nähtykään. Uiminen sujui kun kannoin Hubertin veteen ja kesän aikana uimaan lähdettiin kepin perässä jo ihan innoissaan.

***

Kastoritu uros, kotihoidossa Helsingissä.

6.6.2012 Hubert on alustavasti varattu kotihoitajalleen, ei uusia tiedusteluja.

10.5.2012 Hubertilla on mennyt hoitopaikassaan mukavasti, Hubert on ihana koira. Hubertia alkuun jännitti todella kovasti kerrostalon rappusissa kulkeminen, mutta on jo hoitajan avustuksella oppinut raputkin itse kulkemaan. Hubert kiintyy erittäin nopeasti turvallisena pitämäänsä ihmiseen ja on kavunnut ensimmäisestä illasta saakka hoitajansa syliin sohvalle köllimään. Hubert kaipaisi kotia jossa saisi paljon rakkautta ja huomiota. Hubertin kodissa voi olla koirakaveri, mutta varmasti pärjää ainoakin silmäteränä. Hubert on ujohko, mutta hyvin kehityskelpoinen koira myös hoitajan mielestä. Hubertia saa käsitellä ja hoitaa korvat yms ihan nätisti, Hubert myös matkustaa autossa ihan mukavasti makoillen. Hubertiin voi mennä tutustumaan hoitajan luokse ja siitä voi tiedustella soittoaikojen ulkopuolellakin.

7.5.2012 Hubert saapui kotihoitoon Helsinkiin.

28.4.2012 Hubert on hyvin voimakkaasti ja nopeasti omaan ihmiseensä kiintyvä. Hubert on jo muutamassa viikossa ottanut tarhan vapaaehtoistyöntekijän eläkkeellä olevan Toivo-papan omakseen ja hyvin hanakasti kesken lenkin hakeutuu Toivon tykä tämän huomatessaan toisessa suunnassa toisen koiran kanssa kävelemässä. Hubert on todella ystävällinen tutuille ihmisille ja vieraampia vähän arastelee ja välttelee. Namit kuitenkin lenkilläkin maistui ja silitellä sai jokapaikasta kun päästiin riittävän kauaksi tarhasta ja Toivosta.

Lähietäisyydellä ei malttanut keskittyä muuhun kuin peruuttamiseen omintakeisella tyylillään. Hubert on kiltti ja alistuva, ns. ujo poika. Ei vedä remmissä ja menee melko kauniisti. Hubert on kehityskelpoinen mukavalta vaikuttava koira, joka tarvitsee kärsivällisen kodin jossa ei turhia hötkyillä. Yllättävän nopeasti Hubert on tarhaoloissakin tutustunut vakituiseen väkeen ja käyttäytyy heidän seurassaan todella kauniisti ja kuuliaisesti. Hubert jakaa häkkinsä toisen nuoremman uroksen kanssa ja tulee muutenkin juttuun toisten koirien kanssa.

12.4.2012 Hubert on nuorehko aikuinen uros, joka on tuotu tarhalle kotia etsimään omistajansa kuoleman vuoksi. Hubert on jo kastroitu ja rokotettu.
Hubert on mielettömän kaunis koira ja ystävällinen. Uusien ihmisten seurassa on hieman arka, mutta ystävällinen ja antaa vieraidenkin käsitellä itseään hyvin. Hubert tulee toimeen myös muiden koirien kanssa.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.