Hilja (nyk. Pimu) “Rakvere”

Lisätty sivulle: 2012-08-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Hilja (nyk. Pimu)
20.10.2012 Hilja sai kodin pääkaupunkiseudulta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

11.1.2015 Pimulla menee kivasti, on kiltti ja tottelevainen tyttö ja kaikkien kaveri koiratarhassa. Parhaita kavereita Pimulla on myös reskuekoira Luna, kultainen noutaja Hilma ja saksanpaimenkoira Luna. Pimu on minun kanssa kaiket päivät, myös töissä Pimu on mukana. Pimulla on kaverina kissat Miisu ja Pörrö.
Pimu on muuten luonteeltaan kiltti, mutta ei alistu toisille koirille ja jos uros menee liian lähelle takapäätä niin se saa kyllä kyytiä.

***

Narttupentu, noin 4,5kk

15.8.2012 Mannin pennut syntyivät tarhalle 4.6.2012 ja ovat siis reilun kahden kuukauden ikäisiä veitikoita. Pentuja oli kuusi, viisi narttua ja yksi uros. Uros on jo saanut kodin Virosta.

Pennut ovat iloisia, leikkisiä, omaavat loistavan hermorakenteen eikä niiden luonteissa oikeastaan ole suuria eroja. Pentujen äidissä on ilmeisesti jotain noutajaa, se on keskikokoinen, melko siro ja ennen kaikkea loistava emä. Pennuistakin kasvaa todennäköisesti keskikokoisia. Isästä ei ole tietoa, mutta vaikuttaa siltä että siinä on ainakin ollut saksanpaimenkoiraa. Pentuja on tarhalla käsitelty päivittäin, joten ne eivät ole tippaakaan arkoja. Lisäksi tarhan ympäristö on sellainen, että pennut ovat sosiaalistuneet muihin koiriin eivätkä muutenkaan hätkähdä pienestä.

Toki normaalin kotikoiran elämän opettelu vie aikaa, mutta niinhän se on kaikkien pentujen kanssa. Tulevan omistajan tulee varautua, ettei pentu ole tullessaan sisäsiisti, eikä osaa kulkea hihnassa ja hyvin suurella todennäköisyydellä yksin jäädessään sisustaa asuntoa myös uuteen uskoon. Pennut etsivät aktiivisia koteja, jotka ovat valmiita tekemään muutakin koiran kanssa kuin vain lenkkeilemään sekä sitoutuvat koiran pitoon seuraaviksi mahdollisiksi 15-vuodeksi.

Pennut ovat saaneet penturokotteen elokuun alussa ja rabiesrokotteen ne saavat elokuun puolivälin paikkeilla. Uuteen kotiinsa ne pääsevät lähtemään syyskuun puolen välin tietämillä.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.