Hertta

Lisätty sivulle: 2008-04-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Hertta
13.1.2016 Hertta sai kodin Tampereelta.

***

Leikattu narttu, 8v. kotihoidossa Helsingissä

16.12.2015 Hertalla on jo kiire löytää se oma koti, jo vaikka jouluksi. Hertta on mitä parhain ystävä aikuiseen, jämptiin kotiin, jossa tehdään reippaita lenkkejä!

1.12.2015 Hertta tutustui rauhalliseen, koiriin tottuneeseen kissaan, ja osasi olla kohteliaasti ja rauhallisesti, jopa nenä nenää vasten haistelivat toisiaan. Hertan kotona siis voisi olla kissa, joka ei säntäile tai ryntäile, vaan osaa olla rauhassa koirien läsnäollessa.

21.10.2015 Hertta on ollut pian 2kk kotihoidossa ja samalla kaupunkilaistunut kerrostaloon. Hissi tai rapun melut eivät häiritse Herttaa ja ulkoilu tapahtuukin arkisin kaupungin puistoalueilla ja koirapuistoissa. Hertta tykkää juosta ja leikkiä eikä ärhentele helposti muille koirille. Viikonloppuisin Hertta on tottunut pikkuhiljaa pidempiin lenkkeihin ja vaikka lelujen palautusprosentti on pieni, saa Hertan aktivoitua niillä. Hertta on luonteeltaan todella helppo, sillä hänet on koulutettu hyvin ja hän kuuntelee ohjeita kunhan muistaa olla tiukka. Iloinen ja rauhallinen, leikkisä sille päälle sattuessaan. Ottaa ihmiset hyvin vastaan ja on innoissaan saamastaan huomiosta, heittäytyy tällöin usein selälleen ja näyttää leikkisästi hampaitaan. Tykkää halia, mutta antaa myös rauhan eikä vaadi joka päivä virikkeitä ja leikkejä. Hertta osaa kohdata myös isompia (yli 7v.) lapsia, jotka jaksavat rapsuttaa, mutta osaavat antaa Hertalle myös tilaa. Jokapäiväinen elämä lasten kanssa ei kuitenkaan ole Hertalle mieleistä. Päivittäin Hertta syö noin 500g raakaruokaa, kuukauden ruokailut maksaa arviolta noin 40-50€/kk. Säkäkorkeus 67cm ja paino noin 30kg.

12.10.2015 Hertta tykkää uiskennella ja lotrailla vedessä, ja vesiliikunta tekeekin hyvää muun liikunnan ohella lihaskunnolle!

31.8.2015 Hertta on hyvinkäyttäytyvä ja ystävällinen koira. Hertta sopisi parhaiten aikuisen ihmisen koiraksi omakotitaloon. Herttaan voi tutustua kotihoitopaikassa.

17.07.2015 Hertta etsii uutta kotia sillä tyttö ei tule toimeen lasten kanssa.

Hertan nykyisen omistajan kertomaa: Hertta on tosi rauhallinen ja sopeutuvainen koira. Sovussa tehdään hoitotoimenpiteet, on peruskoulutettu, ei rähjää remmissä eikä muutenkaan hauku, mutta vahtii. Hertan turkki on selkäpuolelta nypittävä, kun karva on kypsä, jottei turkki mene tukkoon. Hertta kärsii iho-ongelmista, jos sitä ei tee. Furminaattorilla harjailu ja sormin nyppiminen riittää, ei tarvitse osata trimmata nyppien. Kaikkein mieluiten näkisin Hertan maaseudulla lapsettoman pariskunnan tai yksinasuvan ihmisen omistuksessa. Hertta voisi kulkea mukana sieni- ja marjametsässä ja pihahommia touhutessa ja vahtia pihaa. Hertan kanssa on oltava jämäkkä, sillä hän kyllä havaitsee pienimmätkin epävarmuudet ja alkaa sumeilematta “sikailemaan”. Hertta on yhden ihmisen koira – muut ihmiset eivät ole sen jälkeen kovinkaan kiinnostavia alkumoikkauksen jälkeen (paitsi jos niillä on taskut täynnä herkkuja, niin mikä jottei sen aikaa voi seurustella). Mutta se yksi ihminen saa sitten hiljaista palvontaa osakseen ja sen perässä mennään melkein minne vaan.Hertta matkustaa myös autossa sujuvasti. Hertta on raakaruokittu suurimman osan elämästään ja se on toiminut hyvin. Hertta ei sovi kissaperheeseen sillä tykkää jahdata kissoja. Hertalle etsitään kotia ainoana koirana mielellään rivi-tai omakotitalosta. Hertan säkäkorkeus on n. 67cm ja paino n. 34kg.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus 250 euroa

***

17.4.2008 Hertta sai kodin Turusta

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

Kaksi vuotta tuli täyteen joulun alla, ja päätettiin Hertan aka Iso- Hoon kanssa kertoa hieman kuulumisia.

Hertta on kasvanut kutakuinkin täysikokoiseksi itsekseen. Talvella on karvaa ja partaa lämmikkeeksi, kesäksi askerrellaan sporttisempi ja linjakkaampi look. Hertta elelee tavallista koiran arkea: päivät köllötellään ja odotellaan hallitusta kotiin, ehtoolla lenkkeillään, kirmaillaan omalla pihalla ja opetellaan pelastuskoirataitoja sekä niitä muita, jokapäiväisiä käytöstapoja. Emme häikäise taidoillamme montaakaan ihmistä, mutta pärjäämme mukavasti :)

Uimaan Hertta oppi viime kesänä – ja nyt sitä sitten mennä polskutellaan vaikka sorsan perään. Muutamien mukavien koirakavereiden kanssa tapaillaan koirapuistossa tai muilla meuhuualueilla säännöllisen epäsäännöllisesti. Tuntemattomienkaan koirien kanssa Hertalla ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia.

Hertta on ollut pääsääntöisesti aivan terve, ei suurempia ongelmia. Aiemmin kertomani kyynärpäävaiva oli virheellinen diagnoosi – kyseessä ei ollut repeämä vaan pelkkä turvotus, joten turhia operointeja tehtiin kahteen kertaan. *mrrrh*

Muutenkin on Hertan kanssa mennyt hyvin. Tosin vuoden, puolentoista korvilla piti tehdä tuhmuuksia kotosalla päiväsaikaan, mutta asia helpottui paljon siirtymällä raakaruokintaan. Autoilu on asia, josta Hertta ei niin kovin paljoa piittaisi: Tärkeintä on kyllä lähteminen ja autoon tullaan mieluusti, mutta se matkustus onkin sitten se mälsempi osuus – tärisyttää ja läähätyttää poloista. Mutta määränpäässä huolet unhoittuu ja Hertta on taas oma iloinen, vekkuli, hassu, rakastettava ja tohelo itsensä <3
Ihanaista uutta vuosikymmentä rekkulaisille toivovat, Anne ja Hertta

6.9.2008 Hertta, ihanainen snautseri-mix lyyli, on nyt pian 9 kk vanha ja ekaa juoksua jo odotellaan. Tyttö on kasvanut kovasti: tällä hetkellä säkä on n. 65cm ja painoa vähän vajaat 30kg – iso iita siis (ja kasvaa muuten edelleen)! Hertta on ihana, upea koiruus!

Hertta on hyvin sosiaalinen, ystävällinen ja kaikinpuolin hurmaava heartbreaker: monet tulevat ihastelemaan sen vekkulia ulkonäköä ja hupsuja eriparikorvia, joista toinen sojottaa ylös ja toinen milloin minnekin. Ja hän tietenkin nauttii kaikenlaisesta kehumisesta häntä heiluen.

Pentu- ja pentujatkokurseilla ollaan tavattu oppivelvollisuutta ja perusjutut sujuvat mukavasti. Suunnitelmissa on syksyn aikana aloittaa agility, sen verran pimu tykkää vauhdista ja vaarallisista tilanteista :D Älliä riittää, kun vaan emäntäkin olisi samalla tasolla, ja elämänmuutoksetkin muuttoineen ym. ovat menneet luonnikkaasti. Hyvät hermot ja kotiasiat kunnossa auttanee monessa!

Pikkurikkeitä on sattunut yllättävän vähän. Omat lelut ovat pääosin riittäneet, alkuaikoina piti maistaa puista kenkätelinettä, joka onneksi oli ruotsalaisketjun halvinta tuotantoa, ja jokunen yksittäisesine on omittu henkilökohtaisiin pureskelutarpeisiin. Mutta pientä, suorastaan minimaalisen vähäistä!!

Terveys on ollut hyvä. Yhdet madot saatiin häädettyä alkukesästä ja uusin, ison koon vitsaus ilmeni hiljattain: kyynärpään takaa repesi limapussi (bursa) joka näin ollen vuoti ihon alle. Nukutus ja operaatio ovat kuitenkin enää haalea muisto. (Pahempaa se taisi emännälle olla…Äitin lapsi kun on.) Kuvia lähettelen piakkoin. Ensitietona sanottakoon, että komea, hyväryhtinen ja hyvin suursnautserimainen ulkonäkö hieman kirjavalla turkilla varustettuna kuvaa epeliä oikein hyvin!
Metsäntuoksuista syksyä, Anne ja Hertta

11.5.2008 Lisätty kuvia kodista.

28.4.2008 Hertan kotiutuminen on sujunut toivomaamme paremmin. Tyttö on reipas ruokailija ja muutenkin elintoiminnot rokkaa (joskin sisäsiisteyteen vaaditaan vielä viime silaus). Päivittäiset yksinolohetket sujuvat niin ikään hienosti eikä tuhoja ole tehty, mitä nyt vähän vanhaa kenkätelinettä maisteltu… Mutta pääosin yksinoloaika menee omien lelujen ja luiden kanssa melskatessa :)

Ulkoilu menee niin ikään ihan reippaasti, alkupäivien arastelu on tiessään, kun omat kulmat ja liikenteen hälinä on tulleet tutuiksi. Kaupungissa toisia koiria ja ihastelevia ihmisiä tapaa päivittäin ja Hertta ottaa lähestyjät hyvin vastaan, jopa kissan kanssa nuuhkailtiin nätisti nokakkain.

Muutamiin lapsiin olemme myös ottaneet kontaktia ja he eivät ole herättäneet ihmistä kummempaa suhtautumista. Hertan käsittelyyn koitetaan myös satsata, jotta vieraatkin saisivat kopeloida rakkia rauhassa – oma väki voi jo suorittaa arkisia ratsioita mukisematta :)

Ensimmäisellä kerralla pentukoulussa kävi ilmi, että ruoalla motivointi ei toimi kaikkein parhaiten Hertan kohdalla – hitiksi on muodostunut rätti, jonka kanssa sitten remutaan pitkin pihoja ja välillä opetellaan niitä koirakoulun kotiläksyjä. Hertta alkaakin pikkuhiljaa hoksata oppimisen ja yhdessä touhuamisen riemuja, vaikka kiitettävää on kyllä flikan taito puuhastella ja rauhoittua itsekseenkin.

Autoilu on sujunut rauhallisesti. Ensimmäisellä kerralla tuli matkapahoinvointia, mutta ihan hyvin on sen jälkeen mennyt, vähän tosin vielä jännittää se autoon meneminen… Ulkonäöstään huolimatta Hertassa piilee pieni noutaja, sen verran on tuota intoa pallon hakuun (ja palauttamiseen, huom.) ja vedessä lotraamiseen, joskaan uimaan ei vielä näin kylmällä pääse, mutta vähän kahlaamaan kuitenkin. Viikonloput meneekin mökillä kirmaillessa ja sekös meistä kaikista on mukavaa ja rentouttavaa viikonlopunviettoa!
Tuhannet kiitokset vielä rekkulaisille, olemme hyvin onnellisia Hertasta – se on ihan ässä koiraksi!

***

Narttukoira

15.4.2008 Hertta on herttainen snautserimix. Lähes sisäsiisti ja iloinen tyttönen.