Hertta

Lisätty sivulle: 2007-02-05

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Hertta
14.8.2011 Hertta sai uuden kodin kahden pikkukoiran kaverina ja ison pihan vahdittavakseen.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

28.10.2011 Lisätty kuvia uudesta kodista!

11.7.2011 Kesäterveiset Hertalta Kajaanista! Hertta nauttii kesästä ja pitkistä kävelylenkeistä luonnossa. Helle on ollut välillä paahtava, mutta ei ole tämän mummelin vointia verottanut. Vanhakin koira näköjään oppii vielä uusia temppuja, joskin hitaasti, sillä välillä Hertan pitkäjänteisyys lopahtaa. Onneksi nakit ovat mitä mainiointa herkkua ja niiden vuoksi Hertta aina jaksaakin yrittää hieman innokkaammin kuin kuivan koirankeksin takia. :D

Hertta kulkee lenkillä hienosti hihnassa ja välillä jopa ilman hihnaa, pysyen aina näköetäisyydellä ja tulee välittömästi luokse kutsuttaessa. Kerran on pupujussi ollut niin kiinnostava että perään piti lähteä, mutta onneksi Hertta tuli takaisin heti huudettaessa.

Kiinnostus muita koiria ja ihmisiä kohtaan on lisääntynyt siinä määrin, että välillä pitäisi ihan päästä tekemään tuttavuutta. Hertta on jonkin verran tutustunutkin uusiin koirakavereihin ja pääsääntöisesti näyttäisi tulevan toimeen hyvin, kunhan tutustuminen suoritetaan ajan kanssa. Kissatkin ovat alun ajelun jälkeen saaneet olla rauhassa, joskin ruokaansa Hertta on kerran puolustanut killin uteliaalta lähestymisyritykseltä. Ihmisille ei ole ruokansa päältä ärhennellyt, mutta ruoan puolustamisesta toisilta koirilta en osaa sanoa mitään, sillä Hertta saa yleensä syödä ruokansa rauhassa.

Hertta on ihmiseensä syvästi kiintyvä koira, minkä vuoksi yksin oleminen tuottaa välillä suurta tuskaa – ja myös jonkin verran meteliä. Jos Hertta jää vaikkapa makuuhuoneen oven ulkopuolelle, on taattua että hän päivystää oven takana siihen saakka, että jompikumpi tulee ulos. Autoon kuitenkin asettuu odottamaan ääneti. Autoilu ei muutenkaan tuota Hertalle ongelmaa, vaan kiire matkaan on aina kova, jopa niinkin kova että kerran piti hypätä takakonttiin kun se sattui ensiksi aukeamaan.

***

Narttukoira, noin 8v.

Kuulumisia kotihoidosta:

3.5.2011 Hertta kävi tänään eläinlääkärissä (hammaslääkärissä) ja hammaskivi poistettiin, samoin saivat kyytiä kaksi huonokuntoista yläetuhammasta ja yksi alaetuhammas. Hertta sai myös viiden päivän antibioottikuurin.

Ell suositteli vuosittaista hampaiden tarkastusta, sillä alaleuan hampaat saattavat myöhemmin tarvita erikoishoitoa. Hän totesi kuitenkin että Hertan hampaat ja ikenet ovat ikäisekseen (n.11v) koiraksi hyvässä kunnossa, vaikka niissä on toki luonnollista kulumaa ja vasemmassa alakulmahampaassa vanha lohkeama. Hertan kynnet leikattiin myös ja hertan hoitotäti Mira “trimmasi” vielä kuonokarvat, kun ne operaation jälkeen olivat vähän likaantuneet ja tahmaiset. Hertta antoi saksia karvakuonoaan hienosti. Nyt on Hertalla uusi hieno kesälook! :)

Hertta toipui sukkelaan nukutuksesta ja ruoka maistuu jo, erittäin hyvin, kuten tavallista. Hieman mummeli on tokkuraisen oloinen ja lieko nyreissään meille kun vietiin se sellaiseen kurjaan paikkaan, kun ei oikein häntä tahdo heilua yhtä riehakkaasti kuin ennen. Vaan eiköhän se tästä.

28.4.2011 Hertta käväisi aamulla eläinlääkärillä, joka totesi vanhan rouvan päällisin puolin terveeksi ja hyväkuntoiseksi koiraksi. Tehosterokotukset annettiin ja merkittiin passiin. Hertan silmäkin tutkittiin ja ell totesi, että jos siihen alkaa joskun kertyä painetta, sitä täytyy operoida, mutta muuten siitä ei ole koiralle vaivaa, vaillinaista näkökykyä lukuun ottamatta. Hertan hampaat vaativat hammaskiven poiston, jonka jälkeen on vasta mahdollista arvioida mahdollista muuta remonttia. Hertta oli koko eläinlääkärikäynnin ajan todella reipas, eikä rapsutuksilta tainnut edes tajuta että parikin piikkiä tuikattiin.

25.4.2011 Hertta on reipastunut viikon aikana valtavasti. Tapaamiinsa koirakavereihin Hertta suhtautuu aluksi varauksella, etenkin uroskoiriin. Hertta ei vaikuta innokkaalta toisiin koiriin tutustujalta, mutta sietää narttukoiria paremmin kuin uroksia. Kissoille on kuitenkin kiva antaa kyytiä.

Vanha rouva on muuten rauhallinen ja tulee hienosti luokse kutsuttaessa. Hihnassa kulkeminen sujuu erittäin mallikkaasti, ja koska Hertan oma ihminen on hänelle kovin tärkeä, ei Hertta lähde kauas vaikka olisi irtikin. Lenkillä muut koirat tai ihmiset eivät tunnu tätä ladya kiinnostavan pätkän vertaa. Hertta ei hauku turhia, joskin sisälle saakka tulevista vieraista täytyy ensin ilmoittaa, jonka jälkeen voidaankin jo olla kavereita. Yksin oloa täytyy vielä harjoitella, koska Hertalla on taipumus vinkua perään kovastikin. Tietysti syy voi olla vielä hieman oudossa ympäristössä.

18.4.2011 Hertta on nyt kotihoidossa Kajaanissa ja on menossa lähiaikoina lääkärintarkastukseen. Hertan hampaat tarvitsevat luultavasti jonkinlaista remonttia. Rokotukset laitetaan ajantasalle ja silmä tarkastetaan myös. Hertta on jo vanhempi koira ja sille haetaan rauhallista kotia, jossa ei ole lapsia. Hertta on tottunut asumaan omakotitalossa joten sille paras asuinpaikka tulevaisuudessakin voisi olla omakotitalo.

16.4.2011 Hertta etsii uutta kotia perheenjäsenen pahan allergian takia. Luovutusmaksu kotihoidossa olevasta leikkaamattomasta koirasta on 180 euroa.

***

18.2.2007 Hertta sai kodin Kajaanista Sandy koiran kaverina.

***

Kuulumisia kodista:

23.2.2007 Hertta, eli nykyiseltä nimeltään Heta kiintyi kovasti emäntäänsä jo laivamatkalla, edes herkut eivät kelvanneet kenenkään muun kädestä. Nyt kotona Heta on jo pesty ja harjattu ja kynnet leikattu ja turkkia siistitty, näitä toimenpiteitä Heta ei pelännyt vaan näytti nauttivan pesusta! Sandyn kanssa jo leikkivätkin yhdessä.

***

Narttukoira, noin 4v.

3.2.2007 Tutustuin tarhalla Herttaan, joka on pienikokoinen narttu, säkä noin 40cm. Hertta on hyvin arka ja huonosti hoidetun näköinen. Karva on takkuinen ja likainen. Hertta pääsi ulkoilemaan pariin otteeseen päivän aikana ja reipastui hieman. Hertan vasemmassa silmässä on jotain vikaa, kuulemma se ei ole kaihia, eikä vaadi toimenpiteitä. Näkee vasemmalla silmällä vain vähän, mutta oikea silmä toimii normaalisti.

Hertan ikää on mahdoton arvioida tarkasti, mutta se voisi olla noin 4v. Hertta on löydetty 26.1. ja jos sen omistajaa ei löydy 10.2 mennessä, niin sille voidaan etsiä uusi koti. Hertan Reg.nro on 4752