Hellu (nyk. Ronja)

Lisätty sivulle: 2012-01-08

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Hellu (nyk. Ronja)
16.6.2012 Ronja sai uuden kodin Jyväskylästä

***

Narttukoira, noin 2v.

5.5.2012. Hellu (nyk. Ronja) etsii uutta kotia. Tyttöön on mahdollista mennä tutustumaan Helsinkiin. Omistajan kertomaa tytöstä:

Minun nimeni on Ronja. Muutin tammikuun lopussa Helsinkiin asumaan. Omistajani etsii minulle raskain mielin uutta kotia muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Olen vieläkin aika arka tyttö, vaikkakin olen todella paljon reipastunut viimeisen kolmen kuukauden aikana.

Aluksi minua pelottivat mm. bussit ja pyöräilijät sekä roskakatosten ovien paiskomisesta kuuluvat kovat äänet. Nykyisin olen jo tottunut noihin asioihin. Kevään tultua lapset pompotelevat palloa ja siitä lähtevä ääni on minusta todella pelottava. Jos omistaja päästäisi minut irti niin en tiedä minne juoksisin, koska menen aika paniikkiin silloin ja yritän vetää joka suuntaan. Lisäksi minua pelottaa kovaääniset lapset. Mutta varmasti ajan kanssa totun näihinkin asioihin, kun vaan omistajani jaksaa minua ymmärtää ja olla kärsivällinen.

Sisällä viihdyn jo muuallakin kuin sängyn alla ja tulen iloisesti häntä heiluen eteiseen vastaan, kun tuttuja naamoja tulee ovesta sisään. Kotonani asustelee minun lisäkseni kaksi mäyräkoiranarttua ja tulen niiden kanssa hyvin juttuun. Olen myös tavannut isompiakin koiria ja tulen hyvin toimeen kaikkien kanssa. Yksi iso koira vähän äristeli minulle, mutta minä olin vaan nöyränä hiljaa. En myöskään harrasta haukkumista, paitsi mökillä kun yksi pariskunta hiihti järven jäällä liian lähellä meidän mökkiä niin ilmoitin kovalla äänellä että menkää kauemmaksi.

Lapsien kanssa en ole ollut tekemisissä, mitä nyt kerran kylässä oli yksi 1v. lapsi, johon en kiinnittänyt pahemmin huomiota. Olen todella innokas lenkkeilemään ja tykkäisin kovasti jos pääsisin pitkille juoksu/kävelylenkeille luonnon helmaan. Tykkäisin mielummin juosta ja jos taluttajani vaan kävelee niin saatan vetää hieman koska yritän mennä vaan omaa vauhtiani. Kävelen kyllä myös monesti taluttajani vauhtia ja pysähdyn, jos hihna menee ihan kireälle eli en yritä varsinaisesti vetämällä päästä eteenpäin. Jos pelästyn jotain niin silloin kyllä yritän vetää ihan täysillä. Olin pääsiäisenä mökillä ja halusin olla ulkona suurimman osan päivästä. Venyttelin vaan tyytyväisenä kuusen juurella, kun muut yrittivät huutaa minua sisälle. Mutta heti kun huomasin, että muut ovat lähdössä hiihtolenkille niin minua ei tarvinnut kuin kerran kutsua niin olin jo paikalla. Hiihtolenkin jälkeen annoin nätisti antaa ottaa itseni kiinni. Muuten minä suhtaudun vielä hieman epäilevästi tuttuihinkin ihmisiin vapaana ollessani enkä aina tule niin lähelle että minut saisi kiinni. Haluan kyllä kovasti luottaa ihmisiin, mutta minulla menee aikaa ennenkuin täydellinen luottamus on saavutettu. Annan kiltisti tehdä itselleni kaiken maailman hoitotoimenpiteitä, mm. kynsien leikkuu, turkin harjaus/pesu ja hampaiden pesu. Vaikka olenkin arka koira niin koskaan en ole ollut kenellekään vihainen. Olen aika nöyrä ja vaatimaton tyttö, joka rakastaa ulkoilua. Lisäksi olen tosi hellyydenkipeä, vaikkakin viihdyn paljon myös omissa oloissani niin osaan kyllä vaatia myös rapsutuksia jos en niitä muuten mielestäni tarpeeksi saa :)

Kodinvaihtajan kulukorvaus on 100 €.

***

2/2012Hellu sai kodin Helsingistä.

8.1.2012 Hellu n. 2-vuotta etsii kotia Tallinna tarhalla.

Hellu on ystävällinen koira, joka katselee nätisti häkistään muiden haukkuessa kuorossa Tallinnan koiratarhalla. Hellu antaa nätisti laittaa itsensä kiinni ja lähtee riemuissaan lenkille. Hellu tykkää kovasti juosta ulkoiluaitauksessa. Hellu on luonteeltaan hieman arkahko, mutta antaa käsitellä itseään nätisti vaikka hieman aluksi jänskättääkin. Hellu on kooltaan n. 50 cm ja sirohko, painoa tytöltä löytynee n. 20 kg.

Hellu luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä ja sterilisoituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.