Helga

03/2017 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

7.4.2019 Helga sai kodin.

 

15.04.2019 Kuulumisia kodista:

“Helgan ensimmäinen viikko uudessa kodissa on mennyt hyvin ja kissojen kanssa eläminen sujuu hienosti. Molemmat kissat tottuivat uuteen koirakaveriin muutamassa päivässä. Helga kävelee nätisti taluttimessa ja pysyy ihmisen seurassa omalla pihalla vapaana. Toki kontaktissa on vielä paljon opeteltavaa, mutta Helga vaikuttaa oikein oppivaiselta kaverilta.

Tähän mennessä suurin haaste on ollut Helgan taipumus ottaa ruokaa omin luvin. Kaikki syötävä on nyt nostettu yläkaappeihin, koska meillä on avokeittiö, johon koiran pääsyä ei voi rajoittaa. Aika varmasti tuo  helpostusta tähän ongelmaan.”

 

***

26.3.2019

Helga on noutaja-villakoira-snautseri-sekoitus, joka etsii kotia ainoana koirana, mutta kissojen kanssa Helga on tottunut asumaan. Helga on oikein ystävällinen ihmisille, osaa nätisti kulkea remmissä kaupungissakin ja tulee ulkosalla hyvin toimeen koirien kanssa, mutta on sisätiloissa huomiosta, ruuasta ja muista resursseista vartioiva. Yksinjäädessään Helga voi hetken vinkua tai ulvoa perään, mutta pääasiassa yksinolo sujuu kyllä. Helga antaa kiltisti käsitellä, on sisällä rauhallinen, mutta ulkona innostuu kyllä leikkimään ja on energinen ja reipas tyttö. Helga painaa n. 24 kg.