Harley

Lisätty sivulle: 2012-08-07

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Harley
16.9.2012 Harley sai kodin Helsingistä.

***

Leikattu uros, noin 3 v. kotihoidossa Hyvinkäällä

Kuulumisia kotihoidosta:

9.9.2012 Harley eli tuttavallisemmin Harrikka on ollut hoidossa meillä nyt viikon ja kaikki on mennyt edelleen hyvin. Koirat tulevat hyvin toimeen keskenään ja riehaantuvat vähän väliä leikkimään innokkaasti. Arkisin koirat ovat olleet keskenään kotona työpäiväni ajan ja mitään tuhoja ei ole tehty eikä myöskään ole jäänyt oven taakse perään haukkumaan. Harley ei muutenkaan tunnu haukkuvan turhia (ainakaan toistaiseksi). Lenkillä Harley tutustuu vastaantuleviin koiriin ja ihmisiin tuttavallisesti ja ystävällisesti. Hajut ovat kovasti pojan mieleen ja varsinkin metsässä ne vievät mennessään joten pientä hihnakäyttäytymistä on syytä vielä opettaa.

Saapuessaan Harley merkkaili jonkun verran ensimmäisinä päivinä sisällekin, mutta nyt kaikki tarpeet tehdään jo pihalle. Kissoja juoksuttaa edelleen sisällä kovasti joten ehkä kissojen sekä Harleyn mielenrauhan takia on parempi että tulevassa kodissa ei kissoja olisi. Lelut, luut ja leikkiminen ovat kovasti Harleyn mieleen. Kaiken kaikkiaan pojasta ei juurikaan aiemmat koettelemukset näy. Harley on ollut erittäin rohkea ja ystävällinen kaikkea ja kaikkia kohtaan ja sen kanssa onkin helppo tehdä kaikenlaista mm. kulkea ihmisvilinässä ja autoilla. Touhuamista ja tekemistä tämä poika selkeästi kaipaakin.

2.9.2012 Harley on ollut täällä hoitopaikassa nyt vuorokauden ja kaikki on sujunut hyvin. Ensiksi oli edessä kahden narttukoiramme kohtaaminen ja se sujui ongelmitta. Hetken päästä Harley jo leikkikin innokkaasti tyttöjen kanssa. Kolme kissaamme saivatkin sitten vaudikkaamman kohtelun ja Harleyn huvia tuntuukin olevan kissojen jahtaaminen. Harley ei ole kuitenkaan ainakaan toistaiseksi käyttäytynyt aggressiivisesti kissoja kohtaan, vaan kissan ollessa paikoillaan läpsii niitä innoissaan (jota kissat eivät tietenkään sulata :) Myös suihkussa on käyty ja se sujui mallikkaasti.

Laivassa matkalla Suomeen Harley käyttäytyi erittäin hienosti ja rohkeasti. Portaat kuljettiin kuin vanha tekijä ja ihmisvilinä ei myöskään jännittänyt. Harley käyttäytyykin uskomattoman normaalisti huomioiden taaksejäänyt stressaava tarhaelämä. Jotain Harleylle on myöskin aiemmin opetettu, koska se osaa mm. istua käskystä. Myöskin lenkillä se osaa kiertää esteitä ja kävelee hihnassa kohtalaisen hyvin.

Trimmauksen jälkeen Harley muistuttaa todella paljon lakelandinterrieriä, mutta rotutaustausta ei ole aivan täyttä varmuutta. Kuitenkin lakelandinterrierin yleiskuvaus (tyylikäs, tiivisrakenteinen, peloton, itsevarma ja ystävällinen) sopii täysin Harleyhin.

Leluilla Harley tykkää leikkiä myös itsekseen ja varsinkin vinkulelut ovat kovaa valuuttaa. Energiaa tällä pojalla tuntuu riittävän! Leikkien keskellä Harley tykkää myös rapsutuksista ja ihmisten huomioista.

1.9.2012 Harley siirtyi Pärnusta Suomeen kotihoitoon, kuulumisia tulossa.

16.8.2012 Harley on 3 vuotias, pienikokoinen (noin 35cm/10kg) uroskoira Pärnun tarhalla

Harley on tuttu näky tarhalla. Se on elänyt edellisessä kodissaan ulkosalla ketjun päässä kesät talvet. Ihmisten on kuitenkin käynyt tätä ystävällistä koiraa sääliksi, ja sitä on aina välillä päästetty ketjusta vapaaksi. Näin Harleyn tie on aina lopulta vienyt tarhalle. Tällä kertaa Harley ei kuitenkaan enää palaa entiseen kotiinsa, sillä omistaja saatiin luopumaan koirastansa. Nyt Harleylle toivotaan kovasti sitä oikeaa kotia, jossa se saisi elää normaalia kotikoiran elämää huolehdittuna ja rakastettuna perheenjäsenenä. Yhdenkään koiran paikka ei ole ketjun päässä, ja varsinkin tällaiselle sosiaaliselle ja energiselle koiralle sen on täytynyt olla varsin turhauttavaa ja yksinäistä elämää.

Harley on äärimmäisen hellyydenkipeä ja syliintunkeva pieni otus. Se vastaanottaa kaikki ihmiset häntä heiluen ja iloisesti hyppien. Kaiken tohinan keskellä osaa poika rauhoittuakin ja tyytyväisen oloisena se heittäytyy selälleen vastaanottamaan rapsutuksia:)

Tämän hellyydenkipeän koiran alta löytyy kuitenkin varmasti myös “aito” terrieri, jolla on myös omaa tahtoa ja temperamenttia :) Tarhan alueella lentelevät linnut haukutaan ja jahdataan ja saalistusviettiä pojalta varmasti löytynee. Narttukoirien kanssa Harley näyttäisi tulevan toimeen.

Harley kaipaa itselleen aktiivista kotia, jossa ymmärretään terrierin sielunelämää ja ollaan valmiita kouluttamaan tätä eloisaa pikkupoikaa :)

Koira luovutetaan uuteen kotiin kastroituna, tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus kastroidusta uroksesta on 250e