Hanski

11/2023 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

Sijainti: Suomi

Nuori Hanski kaipaa koulutustaistoista ja liikunnallista kotia

Hanskista otetaan kyselyjä vastaan tällä hetkellä AINOASTAAN sähköpostitse. Koiravaraajat viettävät kesälomaa emmekä vastaa puhelinkyselyihin mutta sähköposti pyritään lukemaan päivittäin.  Kerrothan koirakokemuksestasi ja millainen koti sinulla olisi Hanskille tarjota.

30.06.2024

Nuori monirotuinen Hanski etsii uutta kotia. Hanskin rotuperimässä on sanottu olevan saksanpaimenkoira-ajokoira sekä labradoria, kyseessä on aktiivinen ja vauhdikas poika. Hanski tykkää myös käyttää ääntään, on melko kova haukkumaan kaikenlaisille asioille, välillä myös ilman syytäkin. Ottaa vieraat ihmiset vastaan haukkuen, erityisesti miehiä kohtaan on haukkuminen kovempaa ja hieman epäröiden katselee kauempaa, ei ole kuitenkaan aggressiivinen. Käytyään tutkimassa vieraat siirtyy omiin touhuihinsa.
Hanski kaipaa kovasti vielä sosiaalistamista, peruskoulutusta hihnakäytökseen sillä poika haukkuu myös toisille koirille, autoille, pyöräilijöille, erilaisille ohitettaville asioille lenkillä ja vetää hihnassa. Menee helposti kierroksille jolloin korvat tuntuvat katoavan päästä ja keskittyminen on hyvin heikkoa. Tällöin kontaktin haku on melko vaikeaa.
Yksinolo on sujunut tuhoja tekemättä sijaiskodissa, toisten koirien seura on varmasti auttanut tässä asiassa. Käy ihmisen lähdettyä kokeilemassa aukeaisiko ovi kahvasta, osaa availla ovia molempiin suuntiin kahvaa räpäyttämällä. Ovet kannattaa pitää lukossa ettei omatoimi ulkoilua pääsisi tapahtumaan.
Hanski on energinen ja iloinen poika joka tulee hienosti toimeen lasten, kissojen ja jopa kanojen kanssa. Sijaiskodissa on kaksi sosiaalista narttua kaverina joiden kanssa Hanski tulee hyvin toimeen ja vauhdikkaat leikit kuuluvat päivittäiseen arkeen. Vauhtia Hanskista löytyy, poika on myös mielellään touhuissa mukana, ihan kaikessa. Hanski on kova haukkumaan ja ääni on kova, tästä syystä pojalle ei kerrostalo asuminen tule kuuloonkaan. Kaikki uusi ja jännittävä asia tulee haukkua, vahtihaukkua on myös autossa, muuten matkustaminen sujuu pojan kanssa ongelmitta.
Hanski kiintyy helposti ihmiseensä, seuraa ihmisen poistuessa huoneesta vaikka ruokailu olisi kesken. Hakeutuu toisten koirien rapsutteluhetkien väliin, Hanskin mielestä toisia on rapsuteltu ihan tarpeeksi ja nyt olisi pojan vuoro. On saanut tästä toisilta koirilta ärähdyksiä jolloin on siirtynyt toisaalle.
Hanskille haetaan kotia maaseudulta tai hyvin rauhalliselta asuinalueelta omakotitalosta jossa pojan oman äänen rakkaus ei haittaisi lähinaapureita. Tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran riittävästä päivittäisestä liikunnasta, koulutuksesta ja aktivoinnista. Hanskia ei sijoiteta ensimmäiseksi koiraksi vaan tulevalta kodilta odotetaan koulutuskokemusta. Hanski on sisäsiisti ja sijaiskodissa Pirkkalassa jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 600 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja nelosrokotteen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja kennelyskä), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Koiran mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Rekku Rescue ry on rekisteröitynyt eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 17893077.

Tiedustelut

Minna / 050 307 1742 (kesälomalla 20.6.-31.7.2024)

Soittoajat: ma-pe klo 10-18.

minnarekkurescue.com

Kyselyt puhelimitse AINOASTAAN edellämainittuina ajankohtina! Toivon ensimmäistä yhteydenottoa puhelimitse.

Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.

Huomioithan kuvausta lukiessasi, että eläimen käytös yleensä muuttuu ainakin jonkin verran sen kotiuduttua! Varaudu etukäteen mahdollisiin ongelmiin, koska koirat ovat yleensä kouluttamattomia ja koulutus/sopeutuminen vie oman aikansa. Eläintä ei tule ottaa koskaan säälistä.