Halla (nyk. Hansu)

Lisätty sivulle: 2008-07-28

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Halla (nyk. Hansu)
5.8.08 Halla sai kodin Vantaalta.

***

Halla on n. 10kk ikäinen uros ja se odottelee omaa kotiaan hoitopaikassa Tampereella.

Kuulumisia kotihoidosta:

30.7.2008 Halla edistyy ja kehittyy silmissä. Ensimmäisen päivän jälkeen se ei ole tehnyt yksiäkään tarpeita sisälle, ainoastaan yhdet hätäpisut. Halla osaa myös tarjota istumista vain muutaman harjoitus kerran jälkeen. Hallan kanssa käytiin tänään mökkeilemässä ja poika sai juosta pihalla vapaana. Halla pysyi hienosti näköpiirissä ja tuli innoissaan luokse silloinkin kun kutsuin omaa koiraani. Jotkut ihmiset pelottavat Hallaa aluksi ja se haukkuu niille, mutta pian se uskaltautuu haistelemaan ja kerjäämään nameja ja rapsutuksia.

Hallasta on alkanut paljastua myös se pentumainen puoli. Tennispallo on kiva lelu ja kun pojan kanssa oikein “höykyää” alkaa Halla läpsiä tassuilla ja hyppiä vasten välillä leikkisästi kirmaten pois ja palaten pian takaisin. Hallalle tuntuu olevan se “oma ihminen” tuki ja turva. Täällä hoidossa se turvaa kovasti minuun uusia asioita tutkiessaan ja tästä syystä olisikin hienoa jos poika pääsisi pian omaan kotiin ja tutustumaan maailmaan sen oman ihmisensä kanssa. Hallan omistajalta kaivataan varmoja ja turvallisia otteita, sopivasti ymmärrystä pojan arkuutta kohtaan sekä halua nähdä pikkuisen vaivaa koulutuksen suhteen. Halla matkustaa autossa mallikkaasti.

28.7.2008 Halla on pienehkö kooltaan, mutta jykevä rakenteeltaan. Sen sukuperimässä on tod. näk. snautseria ja mahdollisesti bassettia tms. pitkäselkäistä rotua.

Halla on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut kovia. Se rakastaa ihmisen huomiota ja rapsutuksia, mutta myös hiukan arkailee lähestyä ihmistä. Sen koko olemus pyytää anteeksi olemassa oloaan ja se myös perääntyy nopeiden liikkeiden alta. Hallasta kuitenkin näkyy myös halu olla ihmisen kanssa ja ensimmäisen yön hoitopaikassaan se vietti hoitajan sängyn vieressä lattialla aina välillä varovasti kättä tai varpaita nuolaisten.

Hihnassa kulkeminekin on Hallalle uutta. Se kyllä antaa hienosti kiinnittää hihnan itselleen, mutta kulku suunta on sivulta sivulle ja sitten hiukan hoitajan ympäri ja taas toiselle sivulle. Halla myös vetää hihnassa jonkin verran, mutta pienen kokonsa ansiosta se on helposti hallittavissa. Sisäsiisteyskään ei Hallalla ole vielä hallinnassa. Jos hätä yllättää se tehdään, mutta selvästi poika kuuntelee ulkona kehut mielissään. Hallasta löytyy kyllä se rohkeampi ja leikkisämpi puoli. Hoitokodin nartun selkään se on yrittänyt nousta, mutta uskoo kyllä nartun komentoja. Kastorointi uudessa kodissa olisi kuitenkin varmasti paikallaan.

Halla etsii nyt kotia, jossa sen kanssa toimimiseen, luottamuksen voittamiseen ja mahdollisten tulevien ongelmien ratkomiseen ollaan varauduttu ja varataan aikaa. Tulevassa kodissa voisi olla narttukoira Hallalle esimerkkiä näyttämässä, mutta Halla kyllä pärjäisi varmasti ainoanakin koirana. Ihan pienten lasten perheeseen ei Hallasta ole arkuutensa takia.

Kulukorvaus Hallasta on 150€