Häidy

Lisätty sivulle: 2012-05-08

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Häidy
7.10.2012 Häidy sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

7.10.2013 Häidy 1v. kotona: Kesän alussa opin kunnolla uimaan, ihan vaan kävelin laiturilta veteen kun vesi oli laiturin korkeudella. Tuli sukellettua samalla, mutta siitä se uimarin ura lähti ja paljastin kesän aikana todellisen nouto-, uinti- / sukellusammattilaisuuteni! Remmissä osaan kävellä nätisti, joskus jotkut asiat vielä pelottaa, mutta aika harvoin enää. Luonnettahan mulla löytyy ja jos ei herkkuja muuten irtoa riittävästi – saatan vaikka haukkua – onkohan tullut jostain opittua? Jos tassulla lonksuttaa ovenkahvaa kun haluan ulos, niin ovi tullaan kyllä heti aukaisemaan. Osaan nykyään siis pyytää ulos kun hätä yllättää. Sylivauva taidan kuitenkin olla koko ikäni, koska halin puute on NIIN valtava! Terkuin, Häidy

7.12.12 Moi, olen nyt ollut 2kk uudessa kodissa ja olen jo oppinut meidän porukan elämänrytmiä. Aika hienosti on mennyt! Yksin (ilman omaa koiralaumaa) mua aina pelottaa ulkona, mut kavereiden kanssa ei ollenkaan. Lähetän tänään otetut uudet kuvat, aika vaikeeta saada hyviä kuvia kun olen niin väkkärä. Olen tainnut hiukan kasvaa kun täytyi valjaita suurentaa! Terkut kaikille tutuille,
Häidy

8.11.2012 Häidy on ollut 1kk uudessa kodissa ja vauhdikasta on ollut; kommentti riehumiskohtauksista osui oikeaan, niitä on tullut välillä keskellä yötäkin. Alussa ulkoiltiin useamman kerran yössä, nyt uni riittää koko yöksi eikä pissallekaan tarvitse lähteä. Ensimmäinen ilta meni sylissä 3-4h: Häidyn sydän hakkasi tuhatta ja uni taisi olla aika villiä, pienestäkin liikkeestä Häidyn sydän tuntui pysähtyvän ja tuijotus suoraan silmiin ihmetellen, kunnes silittelyn ja rauhottelun jälkeen villi-uni sai taas jatkoa.

Ensimmäiset 2 viikkoa on ulkoiltu paljon ja harjoiteltu, että ulos pitäisi pissata ja kakata sekä ettei sitä pitäisi syödä… Alussa ulkona oli niin jännää ettei sinne uskaltanut ollenkaan tehdä tarpeitaan ja pitkän ulkoilun jälkeen oli niin helpottavaa päästä kotiin sisälle. Nyt tilanne on jo parempi, eikä sisälle tule kuin koirien keskenään kotona ollessa. Häidy osaa pyytää ulos syliin hypäten ja olemalla levoton.

Muutama päivä sitten Häidy kävi, muiden koirien mallia seuraten, meressä uimassa pienen lenkin. Eikä kylmä näyttänyt vielä tuntuvan missään. Häidy sai jo iloita hetken uudesta lumestakin! Ensimmäinen kk on nukuttu aivan kylki kyljessä kiinni ja näköyhteys on ollut Häidyn mielestä todella tärkeää. Kaikki koirakaverit on kivoja, suurin osa miehistä pelottaa edelleen, joskus jotkut naisetkin! Kiitokset tarhan hoitajille ja terveiset kavereille!

***

Häidy on noin vuoden ikäinen tyttökoira Pärnun tarhalla.

18.9.2012 Häidy palautui virolaisesta kodistaan takaisin tarhalle ja etsii nyt uutta kokenutta kotia. Syyksi perhe kertoi Häidyn kasvavan miespelon, jonka tällä hetkellä Häidystä huomaakin heti.

Viimeksi tarhalla ollessaan Häidy oli tavallinen iloinen pentu. Häidyn uusi koti oli moottoripyöräilyä harrastava perhe, jonka luona usein vieraili vieraita miehiä. Häidy alkoi pelkäämään näitä, sekä perheen isäntää. Häidyn kerrottiin reagoivan pelkoaan haukkumalla ja hyökkimällä.

Testasimme tarhareissulla syykuussa 2012 Häidyn reaktiota miehiin. Naisia kohtaan Häidy on aivan oma iloinen itsensä. Miehen tullessa tytön häkin eteen, Häidy juoksi karkuun, mutta muutaman minuutin sekä nakinpalasen kuluttua, Häidy uskalsi tulla silitettäväksi. Näin tyttö oli valmis lenkille ja siellä Häidyn miespelosta ei ollut enää merkkiäkään.

Varmuutta siitä miksi Häidylle on alun perin kehittynyt pelko miehiä kohtaan ei ole. Häidy etsii nyt kotia, jossa on taitoa ja kokemusta hoitaa Häidyn mahdollista ongelmakäyttäytymistä. Tulevasta kodista voi löytyä miespuolinen henkilö, mutta tältä vaaditaan kärsivällisyyttä opettaa Häidylle, että miehiäkään ei tarvitse pelätä. Ainakin aluksi tulevan kodin miesten on syytä välttää äkkinäisiä käden ja vartalon liikkeitä.

Häidy on perusluonteeltaan hyvin huomionkipeä, ja omasta mielestään tämä voisi viettää kaiken aikaa ihmisen sylissä. Häidylle pitää silti opettaa itsenäisyyttä sekä itsevarmuutta, jotta tämä tuntee olonsa turvalliseksi sekä yksin että vieraiden miesten seurassa.

Vaikka Häidyn pienen elämän alku ei ollut paras mahdollinen, saa tästä suloisesta tiikeristä hyvän koirakaverin, kunhan on valmis kuluttamaan aikaa ja vaivaa myös koulutukseen sekä aktivointiin. Häidyn kanssa on mentävä ohjattuun koirakoulutukseen, jotta yhteistyö ja luottamus koiran ja ihmisen välillä saa parhaan mahdollisen uuden alun. Häidy on vielä nuori koira, joten tulevaisuus on onneksi valoisa. :)

Häidy on noin 50cm. Häidy tullaan steriloimaan.

26.6.2012 Häidy sai kodin Virosta.

8.5.2012 Tämä tiikeriraidallinen ilopilleri etsii aktiivista kotia, jossa riittää aikaa ja kiinnostusta energisen pennun koulutukseen ja kasvattamiseen. Häidy tulee pennulle tyypillisesti toimeen muiden koirien kanssa. Tulevasta kodista voi siis löytyä toinen koira, mutta suurimpien johtajuuskiistojen välttämiseksi ikäeroa olisi hyvä löytyä vähintään kaksi vuotta, erityisesti jos kyseessä on toinen narttu. Toisen koiran on hyvä myös olla leikkisä, jotta tämä jaksaa Häidyn pentumaisia riehumiskohtauksia. :)

Häidy on siis tavallinen, iloinen pentu. Hihnassa se kulkee hieman haparoiden, mutta harjotuksen jälkeen varmasti oikein mallikkaasti. Häidyn kanssa pitää kuitenkin mennä pentukoulutukseen, jotta kotikoiran elämä lähtee ongelmitta käyntiin. Tulevasta kodista on hyvä löytyä myös koirakokemusta, koska ulkonäön perusteella Häidystä löytyy kovempiakin rotuja.

Häidy on tällä hetkellä noin 45cm ja siitä kasvaa luultavasti keskikokoinen koira.

Häidy luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi tytöllä on EU-lemmikkipassi josta toimenpiteet käyvät ilmi. Uusi omistaja noutaa Häidyn Tallinnasta. Kulukorvaus steriloidusta nartusta on 250 euroa.