Grisli

Lisätty sivulle: 2010-05-16

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Grisli
23.6.2011 Grisli sai kodin Kirkkonummelta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

23.11.2011 Yhteiselomme Grislin kanssa sujuu päivä päivältä paremmin. Välillä tuntuu siltä, että se on ollut meillä aina. Ei uskoisi, että Grisli on asunut ensimmäisen elinvuotensa koiratarhalla, niin hyvin se kommunikoi ihmisten kanssa. Puhetta se ei kuuntele yhtä hyvin kuin meillä pennusta asti olleet koirat, mutta eleitä ja ilmeitä se ymmärtää täydellisesti ja on hyvin nopea oppimaan uusia asioita.

Grislin lempipuuhia on pelata jalkapalloa – tai “Grislipalloa” – poikien kanssa. Hakua olemme tehneet lähimetsässä silloin tällöin ja se on Grislistä aivan mahtavaa. Jälkeä olen tehnyt kovin laiskasti, mutta siitäkin Grisli tykkää ja malttaa vähän keskittyäkin.

Emme halua, että Grisli nuorena ja aktiivisena koirana on liikaa yksin kotona. Se viettääkin pari päivää viikossa naapurin eläkeläispariskunnan hellässä huomassa ja saa ulkoilla niin paljon kuin haluaa sekä olla koko ajan ihmisten seurassa. Yksinolokaan ei ole Grislille ongelma ja sitäkin tulee muutama tunti kerrallaan useana päivänä.

Grisli on osoittautunut juuri oikeaksi koiraksi meille ja toivon että me olemme juuri oikea perhe sille.

07/2011 Meillä menee hienosti. Grisli on tosi ystävällinen sekä omalle väelle että vieraille ja tulee hyvin toimeen kissojen kanssa. Ulkona niitä olisi kyllä kiva ihan vähän jahdata :D Grisli pysyy pihassa vapaana kun sen kanssa leikkii mutta ei oikein osaa vielä asettua lepäämään pihalle, vaan menee sisälle nukkumaan vaikka muut jäävät ulos. Lapsetkin saavat sen tulemaan halutessaan luokse ja pystyvät ongelmitta taluttamaan Grisliä.

Olemme harjoitelleet yksinoloa eikä siinäkään tunnu olevan mitään ongelmia. Ainoa suurempi ongelma on vieläkin auto, johon Grisli ei mene. Avaan takaluukun aina ohi kulkiessamme ja Grisli saa hakea maksapaloja autosta jos haluaa. Eilen se melkein nosti toisen takajalan autoon, mutta ei sitten kuitenkaan uskaltanut. Totuttelemme autoon menoa pikkuhiljaa enkä nosta sitä väkisin jollei sitten tule pakko lähteä vaikka eläinlääkäriin.

Grislin karvanlähtö on hurjaa mutta eiköhän sekin asetu ajan kanssa. Onneksi Grisli tykkää harjaamisesta ja kaikesta muustakin yhdessä tekemisestä. Käymme usein leikkimässä naapurin vanhan uroskoiran kanssa ja selvästi Grisli kaipaa kovasti koirakavereita. Niitä vain ei ole kävelymatkan päässä kuin tämä yksi, joten autoharjoittelu jatkuu ahkerasti.

Mukavaa kesän jatkoa.

***

Steriloitu narttukoira, noin 1,5v. kotihoidossa Turussa.

Kuulumisia kotihoidosta:

11.5.2011 “Wou-wou-wuff! Mä oon Grisli – pikinenä, nappisilmä, kultainen kippurahäntä. Ehdin elää kokonaisen vuoden tarhalla metelin keskellä, kunnes pääsin kotihoitoon tossa pari viikkoa sitten. Ette arvaakaan miten erilaista elämä on mulle täällä ulkomaailmassa – paljon ihmisiä, eläimiä, uusia lenkkipolkuja, tuoksuja, erilaisiä ääniä ja liikettä, ja välillä ihan ihmeellistä hiljaisuutta! Alkuun olin ihan hämmennyksissäni ja kävin kierroksilla sisällä ja ulkona, mutta nyt nää jutut alkaa olla mulla jo paremmin hallussa ja päivä päivältä enemmän tuntuu, että alan olla osa tätä uutta ja erilaista maailmaa.

Asustan nyt pientaloalueella ja mulla on täällä hoitopaikassa kaverina tommonen vanhempi, rauhallinen uroskoira ja monta kissaa, joiden kanssa tulen tosi hyvin juttuun. Oon ajoittain niin nopea liikkeissäni, että eihän toi papparainen mun perässäni meinaa pysyä, mutta mukavaa, kun kumminkin yrittää pistää mulle kampoihin. Oonhan tällainen pusutyttö ja painikaveri, eli vaadin kyllä jotain aktiviteetteja!

Mua kiinnostaa kauheasti kaikki purulelut ja luut! Okei, oon muutamaan otteeseen erehtynyt vaihtamaan lelut ton hoitsun kenkiin, mutta en ilkeyttäni hei! Kaikessa touhotuksessani en vaan aina huomaa tarkistaa, mikä siellä hampaiden välissä kulloinkin narskuu. Muita tuhoja en olekaan tehnyt ja oon osannut olla kotonakin ihan rauhassa itsekseni, kongi ja lelut seuranani. Välillä saatan jotain vähän haukahtaa, mutta mikään tyhjän haukkuja en ole. Kokonaan sisäsiistiksi mua ei vielä voi sanoa, mutta viime päivinä, kun toi mun lenkkeilyinnostukseni ja maaston tutkailuni on jo hieman tasaantunut, oon paremmin muistanut tehdä asiat ulos lenkkien yhteydessä.

Mun perusluonnettani on kehuttu tosi kiltiksi ja kultaiseksi useammankin ihmisen toimesta. Oon kauhean elämäniloinen ja kuitenkin vähän herkkä. Ihan pienten lasten perheeseen en ehkä sovi, sillä mulla on ainakin vielä vahvana tapana hypähdellä ihmistä vasten silloin, kun olen kovin iloinen tai kun kaipaan tukea, vaikka hoitsu tosin aina näissä tilanteissa huikkaa mulle “ei” ja kääntyy pois. Osaan myös olla tosi läheisyydenkaipuinen ja iltaisin onkin ihaninta pötköttää sohvalla ihmisen vieressä, käpertyä sen lämpöön ja torkahtaa näkemään unia päivän tapahtumista.

Meikätytöstä voi soittaa ja kysyä lisää varaajalta, ja sovitusti tapaamaankin mua saa tulla tänne Turkuun. Tarvitsisin pysyvän ja sitoutuneen kodin, jolla olisi aikaa puuhastella kanssani koko loppuelämäni.

Tositarkoituksin, Grisli”

***

24.4.2011 Grisli matkasi kotihoitoon Turkuun.

1.4.2011 Grisli on sterilisoitu.

14.2.2011 Grisli on säilyttänyt ihmisrakkautensa tarhalla ja on lenkillä mukava talutettava. Grisli ei räyhää lenkillä muille koirille vaan ottaa tukea taluttajasta, jos toisia koiria tulee vastaan niin Grisli saattaa hypähtää ihmistä vasten kuin turvaa hakien. Grislille sattui tarhalla ikävä välikohtaus, kun tyttö hypätessään häkkiä vastaan joutui anturastaan kiinni häkin metalliseinien väliin ja tyttö jouduttiin vetämään siitä irti kun tassu oli kiinni metallisessa häkin väliseinässä. Välikohtauksessa Grisli käyttäytyi ystävällisesti ja antoi ihmisen irrottaa hänet vaikka tassuun sattui, eikä yrittänut esimerkiksi purra. Tällä hetkellä Grisli saa haavaan hoitoa ja pääsi sisätiloihin lämmittelemään.

20.11.2010 Aina yhtä iloisesti Grisli ottaa kävijän vastaan häkkiinsä. Tytöltä satelee pusuja ja syliinkin tyttö yrittää, onhan maa kylmä nuoren koiran tassujen alla. Valloittavasta luonteesta ja ulkonäöstä huolimatta Grislin tehtävä on vain odottaa. Tyttö hyppii jonkin verran ihmistä vasten häkkiin mentäessa, mutta lenkillä kulkee hitaasti ja hajut kiinnostavat. Häkissään Grisli haukkuu ohimeneville koirille, mutta muuten tyttö ei hauku. Grisli lähettää terveisiä, että oma koti olisi lottovoitto, koska sellaista Grislillä ei koskaan ole ollut. Tästä huolimatta Grisli on avoin koira, jolle mukavinta on saada huomiota ihmiseltä. Grisli on kooltaan n. 60 cm ja painoa on sellaiset 20 kg. Tyttö on rakenteeltaan melko siro ja ulkonäöllisesti tyttö muistuttaa saksanpaimenkoira, collien ja siperianhuskin sekoitusta. Uroskoiran kanssa Grisli tuli lenkillä juttuun, toki hieman piti kommentoida alusksi, kun uroskoira oli Grislin mielestä liian kiinnostunut väärästä päästä :)

10.11.2010 Grislin sisko on varattu, mutta Grisli odottaa edelleen omaa paikkaansa. Sympaattinen tyttö on oppinut kävelemään hienosti hihnassa ja on edelleen oma lempeä itsensä. Grisli etsii kotia omakotitalosta tai rauhalliselta asuinalueelta, koska tyttö on viettänyt koko elämänsä tarhalla ja kaipaa aluksi opastusta koiranelämän perusasioissa, kuten sisäsiisteydessä. Lenkkeilyn päätteeksi Grisli tuttuun tapaansa saa muutamat rapsutukset.

30.6.2010 Grislin kanssa harjoiteltiin hihnakävelyä tarhassa, koska hihna ja häkin ulkopuolinen maailma pelotti tyttöä. Grisli on herkkä koira, joka laittoi mieluummin pään kainaloon ja nautiskeli rapstutuksista. Erityisesti harjaaminen oli tytön mieleen ja Grisli odotti nätisti paikallaan toimenpiteen suorituksen ajan. Grisli ei sovellu kaupungin vilskeeseen vaan tytölle on etsinnässä rauhallisempi asuinpaikka. Grisli haukkuu häkin ohimeneville koirille, mutta muuten tyttö on hiljainen ja on siskoaan rauhallisempi.

6.6.2010 Grisli odottelee edelleen kotia virumaalla siskonsa kanssa. Tytöt ovat selkeästi rohkaistuneet tarhalla ja luottamus ihmiseen kasvanut. Grislin uuden omistajan on oltava kuitenkin valmis panostamaan Grislin kouluttamiseen ja sosiaalistamiseen koska esim. hihnassa kävely ja muut perusasiat on Grislille vielä opetettava.

15.5.2010 Grisli on n. puolenvuoden ikäinen koiratyttö, joka on tullut tarhalle yhdessä äitinsä Grendan ja siskonsa Gritan kanssa huhtikuun puolessa välissä. Siskokset asustavat samassa häkissä. Grisli on kooltaan n. 50 cm, mutta voi kasvaa vielä jonkinverran. Sohvaperunaksi Grislistä ei ole, koska rotuperimästä löytynee saksanpaimenkoiraa. Grislin uuden omistajan olisi hyvä mennä koirakouluun.

Grisli luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus Grislistä on 250 euroa.