Greta (nyk. Repo)

Lisätty sivulle: 2014-05-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Greta (nyk. Repo)
26.10.2014 Greta sai kodin Rommi (ent. Romney) koiran perheestä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

1.7.2015 Repo (ent. Greta) on asustellut meillä reilut puoli vuotta Rommi-koiran (Romney) kaverina. Talviaika sujui mukavasti ja elo on sujunut sopuisasti myös kissojemme kanssa. Repo on opettanut toiselle koirallemme uusia käyttäytymistapoja kissojen suhteen, eikä Rommikaan jahtaa kissoja enää sisätiloissa. Tyttö tulee mainiosti toimeen kaikkien eläinten kanssa, mutta ihmisen kanssa toimiminen on vielä vähän hukassa.. Repo on kuitenkin pikkuhiljaa oppinut olemaan hellittävänä, eikä tuollainen tapahtuma aiheuta enää hirmuista hampailla kirputusta ja Chewbaccamaista ääntelyä. Repo on vielä hiukan kakara, mutta Rommin kanssa leikki sujuu ja Rommista on tullut vähän rohkeampi Repon seuran myötä. Välillä leikki menee liian rajuksi Rommin mielestä, jolloin poika ojentaa Repoa. Kanat Repo on säikäyttänyt pari kertaa, mutta nopeasti tyttö on tajunnut, ettei niitä saa hätyyttää.

Samanlaista miellyttämishalua ei Repolla ole, kuin Rommilla aikanaan koulutusvaiheessa, mutta ruualla houkuttelemalla ja tiukan ja johdonmukaisen kurin avulla Repo on oppinut, mitä siltä odotetaan ja missä menee rajat. Eri asia on, milloin häntä huvittaa totella, mutta parempaan päin ollaan menossa. Hihnakävely alkaa sujumaan, tosin vaihtelevalla menestyksellä. Koska tytöllä on välillä niin kova vetämishalu, kokeilimme talvella potkurin vetoa. Aikaa vaatii vielä, että Repo siihen tottuu, mutta tuntui tykkäävän, kun pääsi rehkimään. Polkupyörä, imuri ja ruohonleikkuri ovat Repon mielestä uhkia, mutta pikkuhiljaa tyttö tottuu uusiin asioihin.

***

Leikattu narttu, noin 12kk (9.2014). Kotihoidossa Suomessa.

5.10.2014 Greta on sopeutunut kotihoitoon mainiosti. Leikkiä ja vauhtia riittää. Metsässä ja lammikoissa juokseminen on Gretan lempipuuhaa. Myös yksinolo sujuu ongelmitta. Turhia neiti ei hauku sisällä eikä ulkona. Greta on kovin seurallinen ja tykkää olla kaikessa mukana.

Tulevasta kodista voisi hyvin löytyä koirakaveri, sillä Greta tulee mainiosti toimeen kotihoidon koiran kanssa.

25.9.2014 Lisätty kuvia.

23.9.2014 Greta saapui Nurmijärvelle kotihoitoon.

Kuulumisia kotihoidosta:

Hienosti on Gretan kanssa sujunut nämä muutamat päivät mitä Greta on meidän luona ollut. Ensimmäisen illan jännityksestä ylipäästyä, tyttö on ollut todella rauhallinen! Oma peti löytyi kertaheitolla ja siinä onkin parasta löhöillä.

Lenkille lähtö saa tytön pyörimään villinä ympyrää, mutta lenkillää mennään oikein mallikkaasti turhia hötkyilemättä! Jalankulkijat, pyöräilijät ja autot ei Gretaa hätkäytä. Vedestä tyttö tykkää ja lenkillä halusikin mennä jokaisen vesilätäkön kautta, ja hyppäsi tyttö eilen laiturin nokasta uimaankin kun silmä vältti :) Myös keppejä oli kiva kantaa lenkillä ja tietysti pihalla spurttailla täysiä pallon perässä!

Joitain peruskäskyjä, kuten istu ja tänne, Greta osaa jo ja tyttö vaikuttaa muutenkin nopealta oppimaan! Oikein suloinen tyttö siis!

16.7.2014 Greta etsii edelleen aktiivista ja mielellään harrastavaa kotia. Lisätty uusia kuvia.

7.6.2014 Greta on löydetty 16.4.2014.

Hurmaava Greta on iloinen, aktiivinen ja ihmisystävällinen koira. Se on tyypillinen nuori koira, jolla riittää energiaa ja innokkuutta kaikenlaiseen touhuiluun ja höseltämiseen :)
Hihnan päässä Greta kulkee vetäen ja saa aika ajoin innokkaita spurttikohtauksia, tyttö tarvitseekin uudessa kodissaan vielä järjestelmällistä hihna-ja tapakoulutusta. Greta saattaa helposti myös innostuessaan alkaa napsimaan taluttajaansa. Toisiin koiriin Greta ainakin vielä suhtautuu ystävällisesti.
Kaiken kaikkiaan Greta on ihastuttava nuori neiti, joka kaipaa itselleen koirakokemusta omaavaa kotia, joka opettaa sille tapakoulutusta ja muutenkin huolehtii sen riittävästä aktivoimisesta.
Gretan säkäkorkeus on tällä hetkellä arviolta noin 65 senttimetriä.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 300 euroa