Foxi ( nyk. Repsu)

Lisätty sivulle: 2006-08-11

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Foxi ( nyk. Repsu)
8/2006 Foxi sai kodin.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

23.2.2009 Repsu on ollut Suomessa jo yli 2,5 vuotta. Poika on kotiutunut uuteen kotiin hyvin. Hän on erittäin ihmisläheinen koira, joka vaatii päivittäin reilusti huomiota ja hellimistä. Repsu on erittäin kiltti ja jopa alistuvainen ihmisiä kohtaan. Suhde toisiin koiriin ei ole aivan yhtä ruusuinen. Hän alkoi muutama kuukausi Suomeen asettumisen jälkeen haastamaan riitaa toisten poikakoirien kanssa. Tyttökoirien kanssa suhde on leppoisampi ja kohtaaminen päättyy yleensä leikkiin.

Repsulla on muutamia todella hyviä kavereita. Erityisen hyvä kaveri on nuori kultainennoutaja tyttö, jolta ei virta hetkessä lopu. Repsun varovaisuuskin pääsee unohtumaan heidän lähes tauottomissa leikeissä. Repsu kastroitiin lähes kaksi vuotta sitten, jotta liian aktiivinen kiinnostunut tyttökoiria kohtaan vähenisi ja samalla riidat toisten poikakoirien kanssa. Yli-innokuus tyttöjä kohtaan väheni, mutta rähinät eivät. Muutenkaan luonteessa ei ole tapahtunut erityisiä muutoksia, mikä on tavallaan huojentavaa. Välillä tuntuu, että sekarotuisessa Repsussa on kaikki mahdolliset vietit metsästyksestä paimentamiseen. Hänet on helppo saada innostumaan leikkimään ja touhuamaan etenkin ulkona. Poika on äärimmäisen innostunut pallo- ja noutoleikeistä. Hän ei malttaisi lopettaa pallon tain frisbeen noutamista, vaikka voimat olisivat lopussa. Pelin tahti on kova ja Repsu ilmoittaa haukkumalla, jos palloa ei potkaista liikkeelle riittävän ripeästi. Välillä paimentaminen ja komentelu menee leikeissä vähän liiankin äänekkääksi.

Repsulla ei ole ollut vaikeuksia tottua elämään kaupungissa ja kulkeminen julkisilla liikennevälineillä käy myös ongelmitta. Kotona sisällä ollessa Repsu on varautuneimmillaan. Hän säikähtää kovia ääniä ja kolahteluja. Muuton aikana asunnossa olleet pahvilaatikot ja isot tavarakasat saivat koiran pelokkaaksi. Repsu on onnellisin luonnossa ja vapaana juostessa. Repsulla on kova metsästysvietti ja hän on onnistunut saamaan muutaman onnettoman citypupun saaliikseen.

Kevättä ja kesää odotellessa nautitaan vielä hetki lumipenkoissa peuhaamisesta!

***

Uros, aikuinen

Foxi etsii kotia Viljandin tarhalla. Muiden koirien haukkuessa, Foxi makaili rauhallisesti paikallaan ja tarkkaili maailman menoa. Foxi on kettumaisen ulkonäön omaava nuori uros. Kokoa Foxilla on n. 50 cm, mutta on melko siro. Lenkillä käveli ja juoksi nätisti, eikä vetänyt ollenkaan. Kovin ihmisrakas poika on valmis tulemaan Suomeen n. 14.8.