Foksi

Lisätty sivulle: 2008-04-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Foksi
3.8.2008 Foksi sai kodin Tuusulasta.

***

Kuvia ja Kuulumisia kodista:

6.12.2010 Foksille lisätty kuvia:)

22.11.2008 Lisätty Foksille kuvia kodista.

***

26.6.2008 Foksi hakee uutta kotia.

***

Nykyisen omistajan kertomaa:

Foksi on kiltti kaveri, jolle perustottelevaisuuskoulutus ei varmasti olisi kuitenkaan pahitteeksi, että saisi yhteisen sävelen varmasti pelaamaan. Osaa mm. käskyt; anna tassu, toinen tassu, odota, istu, maahan… Fiksu kaveri, oppii nopeasti varmasti pidemmänkin repertuaarin. Foksi ei hauku, ulvo tms pidä hirveästi meteliä itsestään. Ainoastaan vinkumalla yrittää toisinaan saada huomiota. Ei tiettävästi kärsi eroahdistuksesta, ollaan nauhoiteltu sen yksin ollessa ja kuunneltu oven takana eikä mitään ole kuulunut eivätkä naapurit ole ainakaan ilmoittaneet. Sopisi siis hyvin kerrostaloon asukkaaksi.

Foksi on ehdottoman sisäsiisti koira. Kerran kun oli masu sekaisin ja emäntä liian hidas pistämään takkia niskaan, kaveri yritti karata ikkunasta parvekkeelle ettei vain sisälle olisi tullut.

Toisista uroskoirista ei ainakaan tykkää, vaan murisee niille. Ohikulkijat, pyöräilijät ja autot jättää yleensä huomiotta. Poikkeuksen teki mies kainalosauvojen kanssa jota selkeästi pelästyi. Prätkät sen sijaan jostain kumman syystä kiinnostavat, muttei pelkää niitä. Foksi ryntää aina ovelle häntä hurjasti heiluen tervehtimään ja esittelemään lelujaan oli tulija kuka tahansa. Näki joukon lapsia mutta ei oikeastaan reagoinut heihin mitenkään. Eli ei tietoa lähemmin mitä mieltä lapsista.

Eläinlääkärissä poika sai kovasti kehuja. Painoa on noin 28kg, saisi varmasti hieman nousta. Hampaat, silmät, kaikki muu ok, paitsi että korvassa korvatulehdus jota nyt lääkitty. Tippojen laittaminen korvaan ei ole ollut Foksin suosikkitouhua. Kuin ei myöskään kylvyssä käynti josta olisi mieluummin lähtenyt huitelemaan muualle. Sieti kuitenkin hienosti loppuun.

Jos jotain “huonoja” puolia Foksissa olisi, sanoisin että lievä hihnassa vetäminen ja näykkiminen. Erityisesti iltaisin innostuu näykkimään käsiä/jalkoja ilmeisesti huomionhakuisuuttaan ja innostuneisuuttaan kun kaikki ovat kotona. Hihnassa vetää yleensä lenkin alkupuolella mutta kun pahimmat tohinat on suoritettu, kulkee varsin mallikkaasti. Koska Foksi on leikkaamaton, saavat jotkin hajut kaverin vetämään oikein innolla. Nämä kummatkin luonteenpiirteet ovat onneksi kitkettävissä pois.

Joudumme luopumaan Foksista muuttuneen elämäntilanteen vuoksi.

Foksiin voi mennä tutustumaan sovittaessa sen tämänhetkiseen kotiin Espooseen. Foksin kulukorvaus on 50 euroa.

***

27.5.2008 Foksi sai kodin Espoosta.

***

Uros, noin 3v.

8.5.2008 Foksi se edelleen odottelee uutta kotia tarhalla. Poika alkaa olla jo “tottunut” tarhaelämään ja ei ole enää pelokas kuten oli tullessaan tarhalle. Foksi vaikuttaa tasapainoiselta ja sopeutuvaiselta koiralta. Se on erittäin ihmisystävällinen sekä rauhallinen ja tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa.

2.4.2008 Foksi on arviolta 3vuotias uroskoira Pärnun tarhalla.

Foksi on vasta tullut tarhalle ja se katseleekin häkissään aranoloisesti ja pelokkaana ympärilleen. Foksi tärisee ja näyttää todella surkealta. Ystävällisesti se kuitenkin suhtautuu minuun ja painaa päänsä varovasti syliini kun avaan häkin oven.

Foksi kävelee hihnassa rauhallisesti eteenpäin ja se selvästi vapautuu kun pääsemme pois tarhan metelin keskeltä. Foksi antaa hyvin käsitellä itseään ja hampaatkin poika antaa nätisti tutkia. Vastaantulevalle pienikokoiselle uroskoiralle Foksi heiluttaa varovaisesti häntäänsä.

Foksi vaikuttaa rauhalliselta ja ystävälliseltä koiralta, ja mikäli sen entistä omistajaa ei ilmaannu 11.4 mennessä etsii poika uutta huolehtivaa ja rakastavaa kotia. Foksin säkäkorkeus on noin 60 senttimetriä.

Yhdistys huolehtii Foksin kuljetuksesta Tallinnaan josta uusi omistaja noutaa pojan kotiinsa. Foksin kulukorvaus on 150 euroa.