Floyd

Lisätty sivulle: 2011-01-06

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Floyd
30.1.2012 Floyd sai uuden kodin Turusta kissan kaverina.

***

Kastroitu uros, syntynyt 11.8.2001

Kuulumisia kotihoidosta:

18.1.2012 Floydilla menee hyvin ja vointi on entistä parempi. Oma lämmin kainalo olisi Floydin mieleen näin talven pakkasilla. Floyd odottelee tositarkoituksella tehtyjä yhteydenottoja ja lähettää samalla toivomuksen, että sen pitkähköksi venähtänyt kuvaus tällä sivulla luetaan ajatuksella. Seniorikoiran kulukorvaus on nykyään 100 e.

7.12.2011 Floyd on etsinyt kotia liian kauan, yli puoli vuotta, ollakseen pieni söpö koira, johon kaikki vieraat ihastuvat: “Voi kun se on suloinen, otsatukka silmillä ja korvat lurpattaa.” Eikö Suomesta löydy yhtään koiraihmistä, joka haluaisi tarjota tälle koiralle tulevaisuuden? Floydista ei ole tullut yhtään potentiaalista kyselyä, joka olisi johtanut mihinkään.

Floydista saa pyydettäessä videokuvaa, josta näkee millainen koira on kotioloissa. Koiraa voi myös sovittaessa tulla katsomaan tänne Turkuun. By the way, kukaan ei ole saanut Floydilta hammasta moneen kuukauteen. Floyd haluaisi jouluksi omaan kotiin! Samalla Floyd tekisi tilaa hoitopaikassa seuraavalle avuntarvitsijalle.

8.10.2011 Herra Anoble of Lovealoch eli tuttujen kesken Floyd tässä hei! Päätin kirjoittaa vähän kuulumisia elämästäni. Olen mm. veneillyt menestyksekkäästi, käynyt ihan kunnon lenkeillä yms. Koirien uimarannalla kävin, mutta ei uiminen ollut mun juttuni. Koirapuistot ohitan sujuvasti, sellainen koirien kanssa hengailu ei kiinnosta.

Mä olen nyt ollut täällä mun hoitopaikassani yhteensä pidempään kuin ehdin olla keväisessä kodissani. Niinpä olen ehtinyt tutustua näihin ihmisiin aika hyvin ja nekin tuntee mut melko tarkkaan. Mulla on oikein hyvä suhde tuohon hoitotätiin ja täytyy sanoa, että mitään ongelmia mulla ei sen suhteen ole ollut, en ole vielä koskaan tuntenut tarvetta murista, irvistää tai purra. Se päästää mut välillä kainaloon katsomaan telkkua ja antaa ruokaa. Seuraan hoitotätiä herkeämättä.

Aika vähäiset on mun ongelmani muutenkin. Alotetaan nyt vaikka sillä, että pääsin täällä yhdistyksen hoivissa vihdoin sellaiselle eläinlääkärille, joka ymmärtää noiden ihojuttujen päälle vähän jotain. No, kas kummaa sehän sitten paljastui, etten mä itseäni raapinut ja pureskellut huvin vuoksi, vaan tassuihini oli iskenyt jotain kautta bakteereja ja hiivaa ja vaiva oli sitten hoitamattomana yltynyt ja tulehdus pahentunut niin, että tassut olivat lopulta kirkkaan punaiset. Nyt ne ovat jälleen kauniin valkoiset. Eläinlääkäri on sanonut, että koska iho on koiran suurin elin, niin sen vaiva voi aiheuttaa suurempaa jatkuvaa tuskaa kuin vaikka ontuminen. Haluaisin sanoa kaikille, että EI ole normaalia ensinkään, jos koira rapsuttaa itseään ja puree tassujaan. Joku on vialla aivan varmasti ja ihmisen tehtävänä on hoitaa asia kuntoon. Kieltäminen ei auta mitään, pahentaa vaan oloa. Ensiapuna ymmärryksen kehittämisessä voi vaikka itse hypätä nokkospuskaan miettimään miltä se tuntuu, kun iho kiusaa! No, ei vaisinkaan. Mulla on nyt kutinoihin sellainen lääke, mikä maksaa 2 senttiä päivässä, joten tuo seitsemän euron purkki riittää yli vuodeksi… Hoitotätini kehuu minua esimerkilliseksi potilaaksi. Olen hienosti antanut pestä itseäni hoitoshampoolla, lääkkeetkin olen syönyt mukisematta murskattuina nappuloiden joukossa. Joskus tuntuu itsestänikin, että olen liian helppo.

Äkkipikaisuuteni taisi lieventyä, kun oloni fyysisesti koheni. Minun kanssani pärjää ihan tavallisilla metodeilla, mitkä koskevat kaikkia koiria. Älä kumarru päälleni yhtäkkiä, älä takerru minuun äkkinäisesti, älä häiritse uniani, älä rapsuta minua, jos et ole kaverini tai en halua jne. Ei täällä hoitopaikassa ole tehty mitään ihmeellistä, oltu vaan ja eletty, yritetty ymmärtää minua. Hoitosetä on minun tämän hetkinen toiseksi paras kaverini. Kyläilijöille on sanottu, että antaakaa Floydin olla rauhassa. No, siis kaikki vieraathan eivät meinaa sitä muistaa, koska olen pieni ja söpö, joten ne ikään kuin huomaamatta alkavat joskus silittää minua. Saatan hieman edesauttaa sitä, koska tungen monesti syliin… Joskus silittäminen on ok, joskus olen irvistänyt. Joku ei ehkä ajattelisi näin, mutta se on oikeasti minulta mahtava myönnytys, että irvistän ja hoitotäti sanookin sitä edistykseksi. Kun on hyvä meininki ja eleitäni uskotaan ja osataan tulkita, niin se riittää, että voin varottaa pienesti ilman tarvetta huutaa megafonilla. Minulla kun ei sitä megafonia ole, enkä ihmiskieltä vielä hallitse, niin olen joskus joutunut huutamaan hampaillani, että ettekö tajua, antakaa olla rauhassa. Kun olen tällainen rauhaa rakastava luonne, niin tykkään siitä, että minulle puhutaan kiltisti, kun tapahtuu jotain, mikä vaatii läsnäoloani, kuten nyt vaikka kynsienleikkuu, punkin poistaminen kaulasta, pippelikarvojen leikkaaminen saksilla tai valjaiden laittaminen jne. Vieraatkin ovat meillä huomannneet, että olen oikeasti kovin tottelevainen. On asioita, joita en saa aina heti, vaikka haluaisin, ja sitten on paikkoja, mihin en saa mennä. Teen sitten niin kuin sanotaan. Järkevintä onkin mielestäni hommailla haluamiani juttuja silloin kun kukaan ei näe. Hitsi vie, olen huolimattomuuttani jäänyt kiinni mm. pöydällä kävelemisestä. ;)

En osaa kehua itseäni kovin hyvin, mutta voin tässä hieman yrittää. Olen hiljainen, rauhallinen, rauhaa rakastava, lempeä, sopeutuvainen ja söpö nappisilmä. Palautteen omasta käytöksestäsi saat minulta sensuroimatta. Jos odotat, että eläin muuttaa käyttäytymistään sinua miellyttääkseen, olet hakoteillä. Jos muistat, että minä olen koira ja käyttäydyt itse sen mukaan, meille voi kehittyä ystävyys. Ne ihmiset, jotka eivät ole tätä muistaneet ja uskoneet, ovat saaneet asiasta huomautuksen. Olisikohan mahdollista, että minulle löytyisi oma koti, jossa osataan puhua koiraa? On ok, jos kodissa on kissoja, jotka eivät minua kiusaa. Osaan keskustella myös kissojen kanssa erinomaisesti, annan niiden toisin sanoen olla aivan rauhassa. Terveisin Floyd, koditon.

18.6.2011 Floyd palasi reilu viikko sitten vanhaan kotihoitopaikkaansa Turussa ja etsii nyt uutta kotia. Kaikki on mennyt hyvin, eikä ongelmia ole ollut. Floyd tuntuu kovin tottelevaiselta ja kiltiltä. Floyd on osoittanut ystävällisyyttään kaikkia ihmisiä kohtaan. Toki sen on annettu olla paljon rauhassa siltä varalta, että koiruus on elämänmuutoksista stressaantunut. Hoitopaikassa on käynyt vieraina miehiä, naisia ja lapsia. Vieraita on yksinkertaisesti neuvottu olemaan huomioimatta koiraa ja kun Floyd on huomannut, ettei rapsuja tule, se on mennyt touhuamaan omiaan.

Tullessaan koirasta huomasi, että sillä on paha olla kutisevan ihonsa kanssa, mutta nyt näyttäisi sekin tilanne hyvältä. On mahdollista, että ruoka on aiheuttanut jatkuvaa kutkaa ja tehnyt koirasta ärsyyntyneen. Pulmaan on nyt keksitty allergianappulat, ja toiveena onkin, että pian Floydilla olisi jälleen loistavan rento olo. Allergianappulan hintaa ei tarvitse pelätä ja pikkukoira nyt ei muutenkaan taida syödä omistajaansa vararikkoon. :)

Lenkeillä poika kipittelee edelleen tyytyväisenä. Joskus nähdessään muita koiria Floyd ilmeisesti tuntee olevansa iso koira pikkukoiran kropassa ja haluaisi vähän pullistella. Hoitopaikassakin on koira ja niillä keskenään on hyvin toimivat välit.

Floydin luovutusmaksu on 200 e.

25.5.2011 Floyd on alle 10-vuotias 8-kiloinen vetreä ja suloinen parsonrussellinterrieri, joka etsii mukavaa ulkoilukaveria itselleen. Floyd on pirteä liikkumaan, eikä ikä siinä näy muuta kuin rauhallisuutena. Uudessa kodissa voi olla kissoja tai tyttökoira kaverina. Poikakoirille Floyd huutaa haukkuja lenkkeillessään. Tulevalla omistajalla on hyvä olla kokemusta hieman kipakkaluonteisimmistakin koirista. Uuden omistajan sen sijaan itse ei ole syytä olla kipakka, vaan mieluiten rauhallinen ja koiraa ymmärtävä eläinten käsittelijä, jolle on kertynyt kokemusta koiran käyttäytymisestä ja jolla on taito lukea koiraa. Lapsiperheeseen Floydia ei luovuteta.

Floyd on ollut nykyisessä kodissaan vain neljä kuukautta. Perheellä ei ole halua pitää koiraa siinä ilmenneen käyttäytymisen takia. Koira on kotioloissa hyvin hiljainen, rauhallinen ja vaatimaton koira. Floyd on kuitenkin näykännyt vierasta ihmistä sisällä+ulkona pari kertaa ja puolustanut perheenjäseniltä sohvaa/sänkyä. Parasta lienee, että Floydin pehmeät lepopaikat löytyvät lattiatasosta. Kuten moni muukin koira, Floyd saattaa ahdistua, jos vieras ihminen sitä hipeltää, joten lähentely ei ole suotavaa. Huomattavaa on, ettei Floyd suinkaan aktiivisesti itse hakeudu vieraiden luo näykkimään, joten siinä mielessä tilanne on toiveikas. Vieraat saavat tulla ja istuskella kylässä kaikessa rauhassa. On mahdollista, että jos omistaja tuntee koiran käyttäytymistä, ikävät tilanteet ovat estettävissä. Floydin tulevalta kodilta toivotaan kiinnostusta ratkoa mahdollisia ongelmia mm. ongelmakoirakouluttajan avulla. Toistaiseksi Floyd ei ole sellaisella käynyt.

Floyd on eilen käynyt eläinlääkärillä tutkittavana, eikä siitä löytynyt pintapuolisella tutkimisella fyysistä vikaa. Perusteellisempi kuntokartoitus voisi olla paikallaan mahdollisten kipujen poissulkemiseksi. Floyd on muuten vaikuttanut perusterveeltä, vaihtelevissa määrin sillä on ollut itsensä kapsuttelua ja tassujen pureskelua. Ruokintaakin voi olla syytä tarkistaa.
Floyd on edelleen läheisyydenkaipuinen sylikoira. Sitä on helppo hoitaa, harjaaminen ja kynsien leikkuu ovat ok. Floyd odottaa rakastavaa kotia Turussa.

***

24.1.2011 Floyd sai kodin Turusta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

7.2.2011 Floydilla menee hyvin! Tänään käytiin Pitkälläsalmella lenkillä ja tykkäsi hirmuisesti, kun pääsi hieman erilaiseen paikkaan. Poika vaikuttaa iloiselta ja tyytyväiseltä ja osallistuu kotihommiin innolla, kuten tiskikonekuvasta näkyy. Ruokahalu on palannut, kostutetut nappulat maistuvat. Sekarotuinen Nelli-tyttö kävi kylässä viikko sitten ja pienen tutustumisrähjäyksen jälkeen kävimme koirapuistossa juoksemassa. Leikki jäi Floden puolesta hieman vähemmälle, kun Nelli oli sen verran nuorempi, että virtaa oli enemmän. Puistossa Floyd huomasi mahtuvansa aidan raosta karkuun, mutta palasi nätisti kun kutsuin! Toisten urosten kohtaaminen hihnassa saa aikaan välillä aika murinat. Pikkuhiljaa opettelemme kohtaamaan muut pojat
nätisti. Anna & Floyd

25.1.2011 Flode on ollut nyt noin vuorokauden meillä Turussa! Hyvin on mennyt ja koira on ollut reippaana uudessa kodissaan. Floyd on hyvin pirteä, muttei kuitenkaan liian vilkas ja nuuskii paljon uusia paikkoja ja tulee aina viereen kun jotain ruokaa pöydän ääressä laittaa, joten uteliaisuutta ei ainakaan puutu. Ulkona Flode on ollut kiltti, hieman murisi vastaantulevalle koiralle, mutta muuten kulkee nätisti hihnassa. Haukkumista ei ole kuulunut, toivottavasti ei jatkossakaan!

***

Uroskoira, aikuinen

Kuulumisia hoitopaikasta:

23.1.2011 Floydilla on nykyään hyvä ruokahalu ja koira on edelleen oma hieno itsensä. Syömisinnnokkuuteen vaikutti varmasti Floydille suoritettu toimenpide, jossa kaksi yläleuan mätää (ja varmaan myös kipeää) hammasta poistettiin ja ruskeat hampaat putsattiin hammaskivestä kauniin valkoisiksi. Samalla kertaa Floyd kastroitiin. Eläinlääkärikäynnin jälkeen Floydin sisälle merkkailu on vähentynyt jopa niin paljon, että joka päivä ei tule sisälle mitään.

Eläinlääkärikäynnit eivät Floden kohdalla jääneet yhteen vaan Floyd toimitettiin yhdistyksen puolesta myös tarkistettavaksi korvatulehduksen takia. Floyd ei eläinlääkärin kopelointia niin arvostanut, mutta hoitopaikassa Floyd on ollut hyvin kiltti potilas. Floyd myös eläinlääkärin suosituksesta rokotettiin ja kuulemma pitkän rokotushistorian omaavalle koiralle nämä rokotukset riittäisivät seniorille lopunikää.

Opittuaan pysymään luvatta poissa sohvilta Flopsu on saanut tulla sohvalle ja sänkyyn viereen köllimään. Järjestely sopii hyvin, vaikka sängyssä olisi muitakin eläimiä kunhan Floyd on viimeinen joka mukaan hyppää. Silloin ei tule häätömurinoita muille. Floyd on aina ystävällinen ihmisille ja ottaa tuntemattomatkin ovella innoissaan vastaan.

12.1.2011 Floyd tuli yhdistykselle kotia etsimään kasvattajan elämäntilanteen muututtua. Kasvattaja joutuu etsimään osalle koirista uuden kodin muuton vuoksi, ja hän otti yhdistykseen yhteyttä saadakseen yhdistyksen apua osalle koiria, joille ei ole välttämättä kovin helppo löytää kotia nopeasti.

5.1.2011 Floyd on 11.8.2001 syntynyt, Suomessa vuosia asunut parsonrussellinterrieri. Floyd on symppis koira, ihmisystävällinen ja reipas. Se tykkää käydä lenkeillä ja kulkee kuin nuori koira. Hihnakäyttäytymisessä ei ole ollut ongelmia. Vapaanapitomahdollisuudesta ei ole varmuutta, riistaviettiä voi siihen löytyä liikaa. Floyd on hoidossa paikassa, jossa on narttukoira ja kissoja. Niiden kanssa Floyd tulee hyvin toimeen, sen sijaan uroksia Floyd ei siedä. Tiettyä kipakkuutta Flodesta löytyy muutenkin, vaikka aika rauhallisen tuntuinen koira se on noin yleensä.

Floyd annetaan hyvään ja huolehtivaan kotiin. Vaikka Flode vaikuttaa terveeltä ja luultavasti hyviä vuosia on vielä useita edessä, tulevan kodin tulee varautua iän mukanaan tuomiin eläinlääkärikustannuksiin. Ensimmäisenä listalla on kuitenkin kastrointi ja mahdollisesti hammaskivenpoisto. Floydilla ei siis saa teettää pentuja.

Floyd on ollut hoitopaikassa vasta muutaman päivän, eikä kaikki koiran kommervenkit ole vielä tulleet esille. Merkkailua on ollut paljon, mutta muuten Flode tuntuu sopeutuneen uuteen paikkaan hyvin. Floyd painaa tällä hetkellä vajaat 8 kg. Floydin hoitopaikka on kerrostalossa ja se onkin Flodelle asumismuotona ihan ok, Flode ei ole sisällä juuri haukkunut. Floyd on tätä ennen oleillut ulkona. Nyt resuinen turkki on pesty ja harjattu. Tulevan omistajan tehtäväksi jää kuitenkin karvan tarkempi puunaus. Floyd on helppo hoidettava, kynnenleikkuukin sujuu. Floyd odottaa kotia Turussa.
Floydin kulukorvaus sisältää EU-passin, mikrosirun, kastroinnin, rokotuksen sekä loishäädöt.