Filippa (nyk. Pita)

Lisätty sivulle: 2014-10-20

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Filippa (nyk. Pita)
16.11.2014 Filippa sai kodin Virroilta.

***

Kuulumisia kodista:

23.12.2014 Hei, Pita on asunut meillä nyt toista kuukautta ja elämä sujuu mainiosti! Uusi kerrostalokoti tuntuu tytölle kelpaavan mainiosti, käytävän äänet eivät paljon kiinnosta ja tilakin riittää. Nyt lumien vihdoin tultua on ulkoilmaelämä muuttunut entistäkin kiehtovammaksi: lumikikkareiden jahtaus ja syöminen on mahtavaa ja lätäköiden ja ojien kollaaminen jääpalojen toivossa ehkä vieläkin hauskempaa! Kaikkein parasta Pitan mielestä ovat kuitenkin ne pitkät lenkit, joiden aikana saa kirmata vapaana metsissä ja hiekkamontuilla. Kunnon väsytysliikkumisen jälkeen kelpaa taas kulkea hihnassa kylän halki kotiin.

Erityisen ilahtuneita olimme, kun selvisi, että linja-autossa matkustaminen sujuu Pitalta kuin vanha rutiini. Jo ensimmäisellä bussimatkalla koira nousi omalle paikalleen huopansa päälle ja kävi kiepille.

Lapset ovat tämän koiran intohimon kohde; oli se sitten tuttu tai kuka vain koulun pihalla oleva, alkaa häntä viuhua hurjasti ja tervehtimään pitäisi päästä. Onneksi tuttavapiirissä on pari junioria, joita pääsee aina välillä moikkaamaan. Myös koirakaverit kiinnostavat kovasti. Aina kun näköhavainto kaverista tulee, alkaa innokas vinkuminen ja vispaus, eikä se aina lopu, vaikka pääsisi tutustumaankin, vaan usein meinaa päästä myös leikki. Josko tuo vaikka iän myötä sitten laantuisi…

Kaiken kaikkiaan Pitan kotiutuminen ja yhteiselo ylipäätään on sujunut mukavasti ja mutkattomasti. Vielä on monia asioita joita harjoitellaan, mutta Pita on fiksu ja oppivainen eivätkä uutuudet ole tähänkään mennessä olleet ongelma. Hyvältä siis näyttää! Mukavaa talvea ja joulun aikaa, terveisin Anna, Vili ja Pita.

***

Leikattu narttu, noin 5 kk

20.10.2014 Filippa on noin viiden kuukauden ikäinen narttupentu Tallinnan tarhalla. Filippa on ihana pentu, sopiva vaikka agilityyn tai muuhun mihin tarvitaan koira, jossa on virtaa. Säkä tällä hetkellä noin 45cm ja 15kg.

Filippa kyllä rauhoittui ja osasi hetken kuluttua jo istua ennen namin saantia. Filippalle käy varmaan mikä asumismuoto tahansa, kunhan lenkit ja aktiivit ovat kohdillaan. Filippa oli kova hakemaan rapsutuksia ja nautti kun sai leikkiä isossa ulkoaitauksessa tarhalla. Ohi kulkevat koirat eivät haitanneet vaan kovasti oli hakemassa niitä leikkimään. Filippa on pienehkö, suloinen pusukoira. Remmissä käveli myös ok, mutta parasta oli kyllä leikkiminen, namien saanti ja ne RAPSUTUKSET:) Tarhan kissa-aitauksen kissoja ei noteerannut.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 300 euroa.