Figo

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Figo
01/2006 Figo sai kodin.

***

Kuulumisia kodista:

03/2006 Figo kun sai uuden kodin Harvialasta loppiaisena, ei olisi uskonut miten nopeasti kaikki voi alkaa sujua. Figo asettui heti taloksi, eikä arastellut oman perheen ihmisiä, eikä toista koiraa, vaikka raasulla oli juoksu uuteen kotiin muuttaessa. Figon ruokavalioksi tuli samat raksut kuin Tinkallakin (1,5 v. collie) eli Pro formancen lammas-riisi. Koiranmakkaraa Figo herkuttelee raksujen seassa ja joskus siivuina muuten vaan kun ollaan oltu oikein kilttejä.

Lapset ovat tosi tärkeitä Figolle ja Figo lapsille (Pekka 9v. ja Marko 7v.). Perheen emäntään Figo leimautui aika rajusti heti, eikä tätä syntynyttä ystävyyttä voi enää mikään mahti kaataa. Joskus täytyy vähän uhitellakin toisen karvaturrin kanssa emännän suosiosta. Figolla oli täkki uuteen kotiin tullessaan, jota se imeskeli antaumuksella iltaisin. Täkki jäi kuitenkin pois kun Figo sai kassillisen pehmoleluja kirpparilta. Nyt se suukottelee pehmoja, kutakin vuorollaan. Autolla Figo kulkee paljon ja kyläilee perheen isomummon luona säännöllisesti.

Figo on joskus arka vieraille ja haukkuu niin sanotusti pystyyn, mutta aika hyvin on alkanut neiti päästä vieraskammostaan. Emäntä aina neuvoo vieraita ovella, että ei saa huomata Figoa, se tulee kyllä katsomaan sitten. Kissan kanssa Figo tulee hyvin toimeen, mutta isotella ei kyllä mirrille uskalla, se kun on Figoa pelottavampi ja melkein yhtä isokin. Kaikki on mennyt siis loistavasti ja koirakavereita sekä ihmisiä on tullut runsaasti uusia elämään. Rapsuttelijoita siis riittää ja korvien pesijöitä. Ainoa sairastelu oli nenäpunkki, mutta se saatiin nopeasti häädettyä.

Liittenä on kuvia; Figosta rentoilemassa ja Pekasta ja Figosta.

Kiitos koko uuden perheen puolesta Rekkurescuelle ja mukavaa kevään alkua kaikille :) Ystävällisin terveisin Laura

***

Kuulumisia kotihoidosta:

18.12.05: Figo on noin 35cm korkea narttu. Erittäin mukava ja hyväkäytöksinen koira, joka osaa peruskäskyjä. Figo seuraa ihmistä niin sisällä kuin ulkona vapaana ollessaan (aidatulla pihalla), eli oma ihminen on Figolle tärkeä ja kun ihminen poistuu, niin Figo jää haukkumaan perään. Sisätiloissa Figo ei hauku muulloin, kuin vieraiden tullessa ja yksin jäätyään (ei kuitenkaan tee tuhoja). Ulkona ei ole haukkunut. Lenkkeily on tytölle kovasti mieleen ja aluksi vetääkin hieman (mutta käyttäytyy kuitenkin hienosti lenkin aikana). Pienen kokonsa vuoksi tämä ei lienee ongelmallista ja varmaan pois opetettavissa.
Omien narttujemme kanssa Figo tulee hyvin toimeen ja teini-ikäisten tyttäriemme kanssa Figo viihtyy parhaiten, seuraten näitä joka paikkaan. Suhtautumista ihan pieniin lapsiin ei vielä ole kokemusta. Iloinen ja leikkisäkin tuo on. Pallo-, keppi- ja vetoleikit ovat mieluisia. Sisällä Figo käyttäytyy rauhallisesti ja makoilee ihmisen lähellä. Rakastaa rapsutuksia ja Figolla onkin aivan ihanan pehmeä turkki, jota mielellään silittää ;) Figo on erittäin hurmaava koira.

16.12.05 Figo on Suomessa oleva, noin kolmevuotias, mahdollisesti gorgimix-narttu. Figo on pienikokoinen. Figo on tuotu yksityisesti virosta muutama vuosi sitten. Figo joutuu vaihtamaan kotia, koska se haukkuu yksinjäädessään. Figoa ei siis luovuteta kerros- tai rivitaloon, tai perheeseen jossa mahdollisesta äänekkyydestä olisi haittaa. Figo on ystävällinen, vaikka aluksi uusia tuttavuuksia hieman aristeleekin. Hoitopaikassa Figo on tullut toimeen perheen toisten koirien kanssa, kissaa hieman vielä pelännyt. Figo on hoitokodissa Helsingissä ja siihen voi sovittaessa mennä tutustumaan.