Fazer (nyk. Fasu)

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Fazer (nyk. Fasu)
02/2007 Fazer sai kodin ainoana koirana.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

15.12.08: Fasu on kohta kolmevuotias tyttö ja on sopeutunut elämäämme hienosti. Tullessaan meille n. 10kk ikäisenä olimme aluksi kauhuissamme koska koiralla ei ollut mitään tapoja ja se jopa puri yrittäessään komentaa meitä. Se saatiin kovalla työllä kitkettyä pois ja nykyään hän on hyvätapainen nuori neiti, joka tosin toisinaan innostuu hieman liikaa ja hypähtelee jälleennäkemisen riemusta ihmisiä päin. Välillä hän yrittää vielä olla perheen pomo ja määrätä, mutta alistuu kohtaloonsa nopeasti kun huomaa ettei se tehoa. Fasu rakastaa lunta, uimista ja leluja. Uimiseen ei välttämättä tarvita järveä, oja jossa on vettä käy hyvin! :) Fasun hillitön riehuminen väheni huomattavasti kun hänet leikattiin alkusyksystä. Fasu on löytänyt paikkansa kaikkien elämässään olevien ihmisten sydämistä olemalla oma hurmaava itsensä. Tottelevaisuus on kasvanut monien koirakoulukausien jälkeen ja onpa neuvoja kysytty asiantuntijoilta muihinkin ongelmiin. Vielä on tekemistä, mutta suunta on jo niin hyvä, että en usko että tulee suurempia takaiskuja enää. Fasulla oli ongelmia yksinolon kanssa meille tullessaan ja asunto näyttikin aina siltä, että koiralla on ongelmia.. Ei enää. Tyttö haukahtaa pari kertaa ja jää sitten odottamaan että palaamme kotiin. Kaikinpuolin meillä menee hyvin ja olemme onnellisia että Fasu sopeutui meille useiden kodinvaihtojen jälkeen ja voi elää onnellista koiranelämää.
Terveisin,

Fasu, Soila ja Jari

***

6.2.07: Fazer etsii uutta kotia koska omistajalla ei riitä sille aikaa.

***

07/2006 Fazer (nyk. Fasu) sai kodin.

***

Kuulumisia kodista:

1.8.06: Terve! Niinkuin kuvista huomaa Fasu on kasvanut hiukan (jos kuvat perille tulivat) ;) Temperamenttia tytöltä löytyy jatkuvasti enemmän. On jo käyty vähän kokeilemassa uhoamista isommille koirille jotka tosin eivät ole olleet moksiskaan. Fasu tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa pienistä uhoamisista huolimatta. Uusia koirakavereita on tullut paljon joiden kanssa Fasu leikkii kovasti. Vielä joudutaan harjoittelemaan sitä kissan kanssa olemista. On kova vietti lähteä kissaa jahtaamaan mutta muuten sujunut suht hyvin kissan kanssa eläminen. Kissa on asiasta hieman epävarma kuinka tulisi suhtautua koiraan. Pissaaminen ja kakkaaminen ulos alkaa olemaan parempaan päin vaikka usein vielä pissat sisälle pääsevätkin lirahtamaan mutta kakka yleensä tehdään ulos enemmän kuin sisälle. :) Nyt Fasu on oppinut olemaan yksin kotonakin eikä itkeskele kauheasti perään. Välillä kuuluu pientä itkua mutta se menee nopeasti ohi. Ilo on mahdoton kun saavun takaisin kotiin. Fasu on kiintynyt minuun todella hyvin ja ruvennut jopa tottelemaankin esim kun käsken istua jne. Eteenpäin mennään kovaa vauhtia koulutuksessa. :) Aluksi kun Fasu tuli minulle yöt olivat aika rauhattomia mutta nykyisin Fasu yleensä nukkuu siihen asti kunnes itsekkin herään. Joskus öisin kun satun heräämään Fasu nukkuu sikeästi ja niin suloisena minun vieressä. Aamulla sitten ollaan lähdetty lattialle nukkumaan. välillä kylläkin nukutaan aamuun asti vierekkäin vaikka opetuksessa on ollut ettei sänkyyn tultaisi mutta kukapa voi ajaa toista pois viereltä keskellä yötä. Ja eipä se ole minua haitannut vaikka onkin kaksi karvaturria vieressä. Kissa nukkuu pääni päällä ja koira vieressä tai jalkopäässä. Fasu pääsi uimaan pari päivää sitten ja rakasti uimista. Mistään muusta ei voi tulla Fasulle intoa niin paljon kuin vedessä leikkimisestä. Pesulla olemisesta Fasu ei niinkään välitä mutta on alkanut oppia olemaan pesun ajan kiltisti paikallaan. Korvien puhditaminenkaan ei ole ollut mielekästä ja on tuottanut hieman ongelmia kun Fasu on rimpuillut mutta harjoittelu opettaa tottumaan siihenkin hommaan. Eipä tässä sitten muuta kuin hyvää loppukesää! :)

KUULUMISIA 9.7.06: Terve! Fasu on kotiutunut hyvin, ei pelkää eikä aristele oikeastaan mitään. Hän on kovin leikkisä eikä meinaa joskus millään rauhoittua paikalleen. Joskus leikkiminen alkaa kello neljä aamuyöllä ja se vasta on menoa. :) Harjoittelua vaatii se, että toista perheenjäsentä ei jahdata. Toinen perheenjäsen on vuoden ikäinen kissa. Fasu ei ole yrittänyt vahingoittaa kissaa, kyse on vain leikistä mutta kissa ei sitä leikkinä tahdo ottaa. :) Ehkä tästä pikkuhiljaa selvitään eteenpäin ja kissa saa kunnon rauhan. Alussa Fasu ikävöi aika paljon ja haukkui kun lähdin kotoa. Nykyisin siitä on päästy ylitse aika hyvin. Joskus lähtiessäni haukuntaa on kuulunut parin minuutin ajan mutta se on loppunut ja naapureidenkin mukaan ei ole kuulunut minkäänlaista haukuntaa. Ulkona Fasua katsotaan pitkään ja hymyilevästi ja kehutaan aina kuinka nätti koira se on. Useat ovat heti tuomassa koiriaan haistelemaan mutta se ei vielä ole mahdollista ennenkuin on viimeinenkin rokotus annettu. Kirjoittelen taas myöhemmin kuulumisia ja laitan kuvia tulemaan!

***

Fazer on Teholla oleva narttupentu (koira numero 1998). Ikää n. 3kk. Käydessäni tarhalla tervehtimässä tätä nuorta neitiä, hän oli todella iloinen ja otti makupalat mielellään kädestä. Jäi surullisen näköisenä häkkiinsä kun lähdin pois.