Fanny

Lisätty sivulle: 2014-04-22

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Fanny
3.7.2014 Fanny sai kodin Ylöjärveltä

***

26.9.2014 kuvaterveisiä kotoa

***
Narttukoira, noin 2 v

11.6.2014 Fanny on ollut Espoossa kotihoidossa muutaman viikon. Sopeutuminen kotikoiran elämään on sujunut ongelmitta. Fanny käy päivittäin koirapuistossa ja leikkii innokkaasti kaikenkokoisten koirien kanssa. Fanny pitää myös pitkistä lenkeistä, ja käveleekin hihnassa erinomaisesti.

Lapsia neiti on nähnyt muutaman kerran eivätkä nämäkään aiheuta erityistä kummastusta. Fanny vaikuttaakin olevan avoin ja luottavainen koira. Fanny on nopea oppimaan. Tämä osaa mm. odottaa ruokaansa sekä istahtaa odottamaan hihnan kiinnitystä.

Lisätty kuva myös rescue-koirien puistotapaamisesta.

31.5.2014 Fanny on ollut kotihoidossa nyt muutaman päivän. Fanny on oikein tyypillinen sakemanni – hyvin seurallinen, aktiivinen ja palvelualtis. Fanny osaa jo kulkea hihnassa. Myös muut perusasiat kuten sisäsiisteys ovat hallussa.

Tällä hetkellä Fanny on kuin tyhjä taulu. Fannylle voi opettaa mitä tahansa ja ilman oikeaa ohjeistamista tämä oppisi nopeasti myös ei-toivotun käytöksen. Fanny ohittaa koirat, pyörät ja autot hienosti, sillä hoitokodissa harjoitellaan asiaa. Esimerkiksi toisen ohittavan koiran rähjätessä, miettii Fanny selkeästi miten tähän pitäisi reagoida. Kun taluttaja palkitsee koiran oikeasta käytöksestä, ei tämä vastaa rähjäämiseen samanlaisella käytöksellä.

Fanny on vielä melko stressissä kaikista muutoksista. Fanny vaikuttaa muutenkin hieman stressiherkältä koiralta, joten tuleva koti voisi löytyä rauhalliselta alueelta. Fanny ei hauku, joten koti voi löytyä esimerkiksi rivitalosta.

Fanny tulee toisten koirien kanssa toimeen vaihtelevasti. Neitiin voikin tulla tutustumaan Espooseen vaikka oman koiran kanssa.

Tulevalta kodilta edellytetään koirakokemusta erityisesti saksanpaimenkoiratyylisistä roduista. Fanny on hyvin seurallinen ja nauttii selkeästi huomiosta. Fanny rakastaa ulkoilua, rapsutuksia, herkkuja ja sohvalla loikoilua. Pelkäksi sohvaperunaksi aktiivinen koira ei toki sovi.

29.5.2014 Kuvia lisätty kotihoitopaikasta Espoosta.

28.5.2014 Fanny saapui Suomeen kotihoitoon, kuulumisia tulossa myöhemmin.

7.5.2014 Fanny on steriloitu.

22.4.2014 Fanny vastaanottaa vierailijat hännän heilutuksin ja märin suukoin. Fannysta huomaa jo kaukaa tytön kultaisen luonteen, eikä tätä malta olla viemättä lenkille. Yllätykseksemme panta ja hihna aiheuttaa tytössä kummastusta.

Kuulemme työtekijöiltä, että laittaessa hihnan heittäytyy koira maahan ja jähmettyy paikoilleen. Päätämme kuitenkin yrittää. Istahdan koiran häkkiin ja vietän siellä tovin. Kiinnitän hihnan ja jatkan rapsuttelua. Juttelen koiralle iloisesti ja lähden kävelemään häkistä hihna kädessä. Fanny päättää seurata. Matka sujuu kohtuullisen hienosti. Välillä Fannylle iskee jännitys ja tämä yrittää pureskella hihnaa rikki. Rahoittavat eleet ja äänet auttavat ja pääsemme eteenpäin. Hihnaharjoittelu on kuitenkin asia, johon tulevan kodin tulee varautua. Aidattu piha olisi ideaalinen harjoitteluun.

Leikkiaitaukseen päästäessä Fanny on taas iloinen itsensä ja moiskauttaakin useamman pusun aina tilaisuuden tullen. Fanny tykkää juoksennella ja leikkiä, mutta malttaa myös ottaa ulkoiluttajiin kontaktia. Tyttö onkin tavanomainen saksanpaimenkoirasekoitus, iloinen ja miellyttämisenhaluinen. Vaikka hihnassa talutusta Fanny ei osaa, on tälle muutama perusasia opetettu – kuten istu ja tassu.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tuodaan Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.