Fanni

2018 (arvioitu)

Alkuperä: Suomi

30.07.2023   Fanni sai kodin

25.06.2023

Kaunis monirotuinen narttu Fanni etsii uutta kotia. Fanni omaa vahtiviettiä ja ilmoittaakin vieraasta kotiväelle haukulla. Yllättäen sisälle tuleva vieras ei pääse etenemään ovelta ennen kuin isäntäväki on paikalla ja hyväksynyt tulijan. Tämä kelpaa Fannille ja hetken päästä tyttö istuukin jo vieraan vierellä nauttimassa rapsutuksista. Erittäin tottelevainen tyttö joka ottaa käskyjä vastaan mielellään ja nauttii kaikesta yhteisestä tekemisestä. Fannin rotuperimästä ei ole tarkkaa tietoa mutta mahdollisesti tytöstä voisi löytyä beauceronia tai saksanpaimenkoiraa. Hyvin miellyttämisenhaluinen luonne ja ottaa hyvin kontaktia ihmiseensä.
Hihnassa hieman innostuu vetämään mutta on hyvin hallittavissa, ei välitä toisista koirista, ei vastaa toisen rähinään vaan jatkaa omaa lenkkiään. Osaa hienosti peruskäskyjä, Fanni on selvästi saanut hyvän peruskoulutuksen edellisessä kodissaan. Autossa matkustaa nätisti ja makoilee omalla paikallaan, ei ole pahoinvoiva tai pidä meteliä matkan aikana, ottaa matkustamisen hyvin rennosti.
Fanni ei tule toimeen toisten narttujen kanssa, urosten kanssa voisi yhteiselo sujua helpommin. Mikäli tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottelemassa tulee koirien tavata ennen mahdollista kotiutuspäätöstä. Pärjää kyllä ainoanakin koirana, sillä Fanni on hyvin ihmisläheinen tyttö. Hakeutuu mielellään ihmisensä lähelle ja nauttii hellyydestä, yön aikana voikin hiljaa hivuttautua viereen nukkumaan. Tulee toimeen hienosti lasten kanssa ja on tottunut kissoihin.
Yksinolo on sujunut ongelmitta, hieman voi vinkua ihmisen perään mutta rauhoittuu sitten paikalleen. Tulevan kodin tulee aloittaa yksinolo harjoitukset heti koiran kotiuduttua jotta eroahdistusta ei pääsisi kehittymään.
Fannille etsitään liikunnallista kotia rivi-tai omakotitalosta, vahtiviettinsä vuoksi kerrostalo ei ole tytölle sopiva asuinympäristö. Tulevan omistajan tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä runsaasta liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen määrästä. Fanni on sisäsiisti ja sijaiskodissa Tampereella jonne tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan. Painoa Fannilla on noin 23kg. Ei sijoiteta ensimmäiseksi koiraksi.