Evita

Lisätty sivulle: 2014-02-04

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Evita
3/2014 Evita sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

9.10.2014 Uusia kuvia lisätty.

7.10.2014 Evitan puolivuotispäivä kotona oli perjantaina 3.10.2014! Vaikka jo ennen kesää tuntui, että Evita olisi kotiutunut ja että tuntisimme jo koiramme, niin koko ajan paljastuu uusia asioita! Evita ei vieläkään ole mikään sylikoira, mutta nyt jo välillä tulee makoilemaan samalle sohvalle ja tulee rapsutettavaksi :) Naapurin saksanpaimenkoirasta on tullut Evitan paras kaveri ja aina lenkillä törmätessä Evita intoutuu leikkimään pojan kanssa.

Ruoka ja etenkin herkut maistuu hyvin! Omista luistaan Evita on todella tarkka ja jos on muita koiria kylässä niin vahtii omaisuuttaan kuin haukka! Mökillä olosta Eve nauttii ja on siellä kuin kotonaan. Mökillä Evita on saanut juosta vapaana, mutta pysyy aina hyvän matkan päässä ja tulee takaisin kun huudellaan. Doggy Run tapahtumassa selvisi Evitan kilpailuluonne! Neiti otti spurtin aina kun joku yritti juosta ohi, voitontahto olo kova! :) Syksyisin terveisin: Evita, Nina & Perttu

29.4.2014 Evita on ollut meillä nyt kuukauden ja hän tuntuu kotiutuneen hyvin. Evita rakastaa pihalla makoilua ja pitkiä metsälenkkejä. Myös uiminen on Evitan mielestä aivan parasta! Oravien ja pupujen perään lähdetään ja lujaa. Suurimman osan ajasta Evita on todella rauhallinen ja kiltti, mutta hän osaa myös yllättää. Evita on tarkka omistaan ja omistajiensa tavaroistaan ja ärähtää kyllä jos joku toinen koira eksyy haistelemaan esimerkiksi hänen luitaan tai lelukoriaan. Muiden koirien kanssa Evita tulee toimeen ja hän välillä intoutuukin naapurin poikien kanssa rajuihinkin leikkeihin.

Evita on melko nirso ruoan suhteen, nappulat ei maistu ollenkaan mutta liha on suurinta herkkua! Kaupan aktivointilelut Evita suorittaa sekunnissa ja olemmekin yrittäneet leikkiä Evitan kanssa etsimisleikkejä. Sana “etsi” on kuitenkin vielä vähän vieras ja yleensä Evita luovuttaa löydettyään yhden herkun. Evita on todella ihana koira ja tuntuu kuin hän olisi ollut meillä aina! Liitteenä kuvia. Terveisin Nina, Perttu & Evita

***

Leikattu narttu, noin 6 v.

26.3.2014 Lisätty Evitalle kuvia.

4.2.2014 Evita on kotihoidossa Pääkaupunkiseudulla. Evita on adoptoitu Tallinnan löytöeläintarhalta yksityisesti vuonna 2011. Tyttö siirtyi etsimään uutta kotia Rekku Rescuen hoitokotiin omistajan sairauden takia.

Evita on lempeä ja hyvin rauhallinen koira. Evita on peruskoulutettu, ja tämä tulee toimeen kaikkien koirien sekä ihmisten kanssa. Evitalle sopii parhaiten rauhallinen koti, josta voisi löytyä samanluonteinen koirakaveri.

Evitalla on ollut hyvin haastava elämä. Tyttö on vuonna 2011 löydetty puuhun sidottuna keskeltä metsää. Koiraa oli selvästi joskus pahoinpidelty. Tämän jälkeen Evitalla oli vahva pelko erityisesti miehiä kohtaan. Koiran adoptoinut henkilö teki kuitenkin paljon töitä koirankouluttajan ja Evitan kanssa. Koulutuksen avulla Evita voitti pelkonsa ja oppi taas luottamaan ihmisiin.

Tällä hetkellä Evita on uusissa tilanteissa ja vieraiden ihmisten kanssa ystävällinen, mutta hieman pidättyvä. Erityisesti tästä syystä on hyvin tärkeää, että Evitan ei enää tarvitse vaihtaa kotia, vaan voi turvallisin mielin viettää tulevia eläkepäiviään. Tutussa ympäristössä Evita on oikein iloinen ja reipas koira.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta, kotihoidossa olevasta koirasta 250 euroa.