Esteri

Lisätty sivulle: 2012-03-15

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Esteri
6.4.2012 Esteri sai kodin Helsingistä.

***

Kuulumisia kodista:

10.4.2012 Ajattelin laitella viestiä ja kertoa, että meillä on mennyt pienen Esterin kanssa ihan loistavasti nämä ensimmäiset päivät!

Laivamatka sujui mukavasti. Luulimme löytäneemme rauhallisen sopukan, kun sitten seuraamme liittyi viiden iloisen nuoren miehen seurue. Jännitin, miten Esteri reagoisi humalaisiin, mutta neiti ihastui miekkosiin heti ja matka meni vuoronperään kaikkien sylissä hyppiessä. Tarhalla kuulimme, että Esteri on löydetty paikallisen poliisiaseman pihasta omena suussa.

Satamaan saavuttuamme neiti oli kuin kotonaan. Hihnassa liikkuminen onnistui vaivatta ja taksimatkakin sujui rauhassa sylissä. Uusi koti tutkittiin läpi, pussailtiin paljon ja sen jälkeen neiti rojahti omaan petiinsä. Ensimmäisenä yönä sattui yksi pissavahinko, muuten neiti on oikeastaan sisäsiisti. Olemme yrittäneet olla tarkkoina siitä, että käymme ulkona parin tunnin välein, ja tämä on tuntunut toimivan. Neiti osaa jo vähän pidättää.

Vietimme pari ensimmäistä päivää ihan kotona ja tallilla käytiin pyörähtämässä. Muut tallikoirat ottivat Esterin heti laumaansa ja jengi juoksenteleekin pitkin pihoja paikkoja tutkimassa ja ohikulkijoita tervehtimässä. Hevosiin Esterillä olisi myös kova hinku tutustua. Kaviokkaiden kanssa ollaan nuuskuteltu paljon, mutta ihan vahtimatta neitiä ei vielä uskalla antaa olla; itsesuojeluvaistoa ei hevosten suhteen ole ja mikäpä olisikaan kivempi paikka pyöriä kuin hevosten jaloissa. Porkkanat tallilla ovat myös suurta herkkua ja niitä kerjätään vaikka hevosten suusta. :)

Porkkanoista saatiinkin aasinsilta syömiseen. Varoiteltua syömälakkoa ei todellakaan ole ollut, vaan neiti on syönyt kaiken syötäväksi kelpaavaan ja yrittää syödä paljon muutakin. Nyt parin päivän jälkeen Esteri on todennut, ettei kaikkea tarvitse syödä kerralla, ja kuppiin saattaa jäädä vähän ruokaakin. Neidin tarinan tuntien, meidän piti myös testata, mitä neiti pitää omenista. Totesimme niiden olevan parhaita makupaloja ikinä. Niitä kerjätään ja niiden eteen tehdään lähes mitä tahansa!

Meillä on siis täällä kaikinpuolin mennyt hyvin. Tätä kirjoittaessani olemme Lahdessa sukuloimassa. “Mummot” tunkevat Esterin suuhun jatkuvalla syötöllä makupaloja ja hemmottelevat pienen ihan piloille. Ymmärrettävästi Esteri on innoissaan kaikista uusista ihmisistä ja eläimistä, uudet paikat eivät tunnu jännittävän laisinkaan. Päinvastoin neiti on hetkittäin turhankin rohkea. Onneksi oma nimi on opittu melko hyvin ja luokse tullaan yhdeksän kertaa kymmenestä kutsuttaessa. Omenaa kerjätessä istutaan ja eilen opittiin antamaan tassua.

***

Narttukoira, noin 3kk

26.3.2012 Lisätty temppuja esittävälle Esterille muutama uusi kuva.

16.3.2012 Esteri odottaa huolehtivaa kotia. Esteri kasvaa vähintään keskikokoiseksi. Esterin taustasta ei ole tarkempaa tietoa. Tyttö on ihmisrakas.

Luovutusmaksu pennusta on 200 e, mikä sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen. Uusi omistaja noutaa koiran Tallinnastaja. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle.