Essi

Lisätty sivulle: 2007-04-24

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Essi
01/2008 Essi sai kodin ainoana koirana.

***

Kuulumisia kodista:

26.12.08 Kyllä meillä Essi on. Essin kanssa on mennyt ihan hyvin, toiset koirat piuhassa ollessaan häiritsee samoin jotkut autot. Käytös ilmenee pienenä rähinänä mutta saa koiran huomion muualle parilla makupalalla.

***

29.12.07: Essillä olisi jo kiire löytää oma koti!

Kuulumisia kotihoidosta:

4.12.2007: Essi on ollut meillä nyt kolme viikkoa kotihoidossa.
Alkuvaikeuksien jälkeen kaikki sujuu nyt hyvin.
Essi on mielestäni normaali uhmaikäinen, ei siis mikään ongelmalapsi tai toivoton yksilö.
Omaa tahtoa Essiltä löytyy ja sitä yrittää saada läpi esim. nappaamalla kädestä. Kovaa Essi ei ota kiinni vaan juuri sen verran että saisi tahtonsa läpi. Meitä kohtaan ei ole enään uhitellut, huomattuaan sen turhaksi. Uuden kodin
tulee kuitenkin olla varautunut tällaiseen käytökseen.
Meidän laumaan kuuluu neljä urosta, joiden kanssa Essi tulee toimeen. Essi on kuitenkin melko pomottava, tyttö kun on :) joten mikäli uudessa kodissa on koirakaveri, tulee arvojärjestyksen olla selvä alusta asti. Essi pärjää kyllä mainiosti ainoanakin koirana.
Kissojen kanssa tulee toimeen. Essi on myös sisäsiisti.
Vahtiviettiä löytyy, ilmoittaa kovalla haukulla pihaan tulijat. Vieraita haukkuu muutenkin alussa melkoisesti ja hurjannäköisenä, mutta kunhan saa itse tehdä aloitteen tutustumiselle, kaikki on hetken päästä ihan hyvin.
Hihnassa kävelee nätisti ja vapaana pysyy lähettyvillä, kuuntelee hienosti.
Essi on kaikenkaikkiaan suloinen paketti. Uhmakkaan ulkokuoren alta
paljastuu hellyydenkipeä ja rapsutuksia rakastava tyttö, jonka luottamuksen
arvoinen haluaa olla.

10.11.07: Essi joutuu valitettavasti etsimään uutta kotia perheen äkillisien elämänmuutoksen vuoksi. Essi on tällä hetkellä Pukkilassa ja siihen voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan. Ei perheeseen jossa on pieniä lapsia tai narttukoiria eikä ensimmäiseksi koiraksi.

***

4.5.2007: Essi sai kodin ainoana koirana Raumalta.

***

Kuulumisia kodista:

26.7.07: Essi on perheen rakastettu koira, jonka kanssa on hienosti edistytty. Vähän vielä toiset koirat jännittää, mutta paljon on ensimmäisistä päivistä päästy eteenpäin. Oli hieno nähdä miten tuosta arasta kylppärissä pidetystä koirasta oli tullut reipas ja onnellinen koira!

***

Essi on noin kahdeksan kuukauden ikäinen saksanpaimenkoiraa muistuttava narttu. Sen elämän alku ei ole ollut hääppöinen, sitä on pidetty kylpyhuoneessa poissa ihmisten tieltä sotkemasta. Tästä johtuen Essillä on vaikeuksia kestää toisia koiria, se ei ole tottunut niihin, vaan todennäköisimmin se pelkää muita koiria ja siitä syystä rähjää niille.

Uuden kodin on oltava valmis tekemään töitä Essin pelkojen suhteen ja oltava kärsivällinen. Essin ottamista harkitsevan tulee olla varma siitä että jaksaa pitää koiran sen ongelmista huolimatta.

Essi kaipaa osaavaa ja kärsivällistä omistajaa, sekä kotia omakotitalosta. Essin perheessä ei saa olla pieniä lapsia, eikä mielellään toisia koiria. Uusi omistaja hakee Essin tarhalta yhdistyksen avulla, kulukorvaus Essistä on 150 euroa. Essi on valmis lähtemään heti omaan kotiin.