Eppu

Lisätty sivulle: 2009-03-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Eppu
3.4.2009 Eppu sai kodin Helsingistä

***

Kuulumisia kodista:

15.11.2009 Reilu puoli vuotta on nyt mennyt siitä kun Eppu muutti tänne Helsinkiin ja alusta asti pojan kanssa on mennyt mukavasti. Eppu on rohkea ja utelias, mutta myös kiltti ja ystävällinen pikku veijari jonka kanssa yksikään päivä ei todellakaan ole ollut tylsä. Eppu on kasvanut ja oppinut uutta. Se rakastaa toisten koirien kanssa peuhaamista ja tykkää jahdata oravia, jäniksiä, myyriä… mitä nyt sattuu nenään osumaankaan. Myös perheen vanhemman uroksen kanssa Eppu tulee hyvin toimeen, vaikka välillä luuleekin olevansa se vanhempi ja viisaampi osapuoli…

Eppu rrrrrrakastaa kaikkia ihmisiä ja haluaisi tutustua lähestulkoon jokaiseen joka vastaan tulee. Sen sijaan polkupyörät ja mopot – sekä varsinkin lehdenjakajan kärryt – ovat sen mielestä varsin arveluttavia ja niitä pitää komentaa kun kohdalle osuu. Epun lempiruokaa on kaikki ja asiat, jotka sitä eniten kiinnostavat ovat kaikki. ”Isoveljensä” kanssa ne painelevat ympäri asuntoa niin, että karvat vaan pöllyävät ja lelut ovat melkoista kertakäyttötavaraa tämän kaksikon käsittelyssä. Eppu selvästi tykkää touhuta ihmistenkin mukana ja kovasti ”avustaa” esim. kotitöissä.

Lähellämme on muutama koirapuisto joista on löytynyt kivoja koirakavereita ja metsämaastoakin on aivan nurkan takana. Toinen asia mitä Eppu rakastaa on vesi. Kesällä mökillä tämä kaveri ehti uimaan enemmän kuin koko muu mökkiporukka yhteensä ja aiheuttipa vielä muutaman ylimääräisen sydämentykytyksen pinkaisemalla sorsien perään järven selälle. Aikansa potkuteltuaan kääntyi kuitenkin onneksi takaisin. Eipä turhaan kaveri ole saanut liikanimiä Puuha – Pete ja Risto Reipas.

Terveenä se myös on pysynyt ja kolhuiltakin välttynyt, vaikka meno on välillä todella vilkasta. Toisaalta Epussa on myös se rauhallisempi ja pehmeämpi puoli. Kaveri tykkää ihmisen läheisyydestä ja herkästi kellahtaa sohvalle tai sänkyyn kainaloon. Kaiken kaikkiaan voi vain todeta että Eppu on tuonut paljon iloa elämäämme, siispä suurkiitos Rekku Rescuen väelle tästä pikkuveijarista!

***

Eppu on n. 12 viikkoa vanha collie-itäsiperianlaika sekoitus uros joka odottelee omaa kotiaan hoidossa Tampereella

***

Kotihoidon kuulumisia:

13.3.2009 Eppu on reipas ja rehti koirakansalaisen alku, jonka kanssa elämästä ei varmasti tule puuttumaan vauhtia. Eppu on siellä missä tapahtuu ja jos ei tapahdu, niin Epun saavuttua ainakin alkaa tapahtumaan :D Poika tykkää ihmisistä, niin tutuista kuin tuntemattomistakin. Hoitopaikassa Eppu leikkii mielellään kahden itseään isomman nartun kanssa ja osaa tarpeen niin vaatiessa pitää puoliaan. Toki Eppu myös osaa kunnioittaa perheen vanhempaa narttua eikä enää yritä samalle ruokakupille ;)

Ruoka maistuu pojalle hyvin, luut tekevät kauppansa, leluja retuutetaan ja Eppu vaikuttaa kaikinpuolin mukavalta koirapojalta. Eppu on myös jääräpää jolta löytyy omaa tahtoa ja välillä tuntuu että se tahto vie Epun vaikka läpi harmaan kiven. Poika vaikuttaa varsin oppivaiselta ja isommista mallia katsoen käy poika istumaan kun hihnaa kiinnitetään tai kun odotetaan hissistä ulos pääsyä.

Hihnassa Eppu kulkee varsin mukavasti, vaikka toki välillä pitää jäädä pällistelemään maailman menoa. Myös hajut vievät poikaa kovasti. Epulle on hakusessa koti jossa sen kouluttamiseen ollaan valmiita panostamaan ja jossa on varauduttu myös laikan perimään riistavietin suhteen. Aikaisempi kokemus koirista olisi toivottavaa eikä koirakaverista perheessä olisi lainkaan haittaa. Myös kiinnostus harrastamiseen on pelkkää plussaa. Eppua ei luovuteta kissaperheeseen.

Eppu luovutetaan kertaalleen rokotettuna, se on myös madotettu ja sirutettu.
Kulukorvaus Epusta on 180€