Enriika

Lisätty sivulle: 2009-01-04

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Enriika
22.3.2909 Enriika sai kodin Ikaalisista

***

Kuulumisia kodista:

31.7.2009 Voi täällä on sujunut alusta asti oikein hienosti! :) Enriikan on niin kiltti ja kultainen! Mitään pahojaan ei ole IHAN OIKEESTI :D tehnyt, joskus saattaa kannella mun kenkiä eteisestä olkkarin puolelle yksin ollessaan mutta ei silti niitä järsi. Rikalla on hirmu määrä leluja ja puruluita ja kaiken maailman herkkuja että ei niitä tuhotessa taida paljon huonekalujen järsiminen kiinnostaa, onnex! Pehmolelut on suosikkeja ja niistä revitään täytteet innolla pihalle ja retuutus on mahdotonta :D Jalkapallotkin on kivoja kun niitä voi ihan yksikseen jahdata kun ne menee karkuun… ainakin siihen asti kunnes Rika puree pallon rikki (öö alta viiden minuutin=])

Ainoa ns. ongelma on ollu kun Rika räyhää miehille, yleensä täällä kotona tai pihassa jos joku tulee liian lähelle, taitaa olla pahoja muistoja edellisen isäntäperheen jäljiltä. Hiukan on jo helpottanu ja tutuille miehille ei enää haukuta :) aikansa se vie ja jos loppuu ollenkaan mutta eipä se niin vakavaa oo kun ei kuitenkaan edes murise tai näytä hampaitaan tai käyttäydy muuten hyökkäävästi ko. tilanteissa.

Ruokaa nirsoilee vieläkin välillä ja nyt varsinkin kun oli kovia hellepäiviä niin ei meinannut maittaa mikään muu kuin jäätelö ja yöllä kävi raksuja narskuttelemassa. Puuro menee jo melko hyvin kun sekoitan siihen maksalaatikkoa tai raakaa jauhelihaa(kypsän lisäksi) yms :) mutta kaiken lainen pikkuherkku ja palkka kelpaa, melkoinen herkkusuu :D Mutta nyt on kuitenkin melko hoikassa kunnossa, alkukesästä oli jo ihan “hyvässä lihassa” mutta helteet verotti niin että taas näyttää reppana ihan kuihtuneelta! Turkki on hyvässä kunnossa ja kiiltää hienosti!

Rika on ollut kaikessa suhteessa melko helppo kaveri! Lenkillä käydään tuossa kylillä ja lähimetsässä missä rika voi juosta vapaana ja käydä uimassa (mitä muuten rakastaa hirmusti ja nopeasti oppi uimaan!) Rika pysyy aina näköetäisyydellä ja tulee luokse pyydettäessä, tosin poikkeuksena melkein aina kun huomaa toisen koiran niin juoksee sen luo eikä siihen auta muu kuin itse lähteä toiseen suuntaan niin silloin rika tulee perään. Rika tulee kaikkien koirien kanssa toimeen, mutta kun haukkuva ja räyhäävä koira tulee esim. lenkillä vastaan niin Rika ei noteeraa sitä lainkaan vaan kävelee kiltisti ohi! Meillä on muutama kiva koirakaveri kaveripiirissä jotka on rikan parhaimpia leikkikamuja ja Rikalle tosi tärkeitä. Lenkillä leikitään aina kun vaan toisen koissun omistajan lupa on saatu.

Meillä on tämä asuinpaikka siitä loistava että voidaan pitää Rikaa pihassa vapaana kun siinä itse touhutaan ja välillä vaijerin päässä kun sisällä ollaan ja rika haluaa makoilla pihalla. Tuo meidän lenkkimetsäkin ja ranta on 50m ovelta niin päivässä ollaan käyty useamman kerran uimassa kuumilla ilmoilla. Naapurit tykkää Rikasta joten sekin plussaa :D Yksin ollessaan täällä ei kuulemma kuulu mitään mölinää, alkuun opeteltiin yksin oloa pikku hiljaa ja nyt sujuu vallan mainiosti!

Tänä kesänä Rika on opetellut myös veneilyn saloja ja hienosti seilorikoiralla sujuu veneily :) suurimmaksi osaksi köllöttelee kajuutan viileässä ja välillä käy tervehtimässä. Pelastusliivit ei oikein ole pop, vaikkakin niitä suostuu pitämään mutta ne kun ei ole kovin hengittävää materiaalia niin kuumalla ovat inhot ja ei olla laitettu sitten lainkaan hellepäivinä paitsi silloin kun Rika menee veneestä uimaan.

Jotain perustapoja ollaan opeteltu ja lisää opetellaan pikkuhiljaa. Mutta käskyt: tänne, istu, maahan, tassu (osaa antaa pyynnöstä oikean tai vasemman) sujuu hienosti ja paikka sujuu melko hienosti. Lenkillä kulkee hihnassa ihan ok, välillä tuppaa vetämään alkulenkistä mutta loppu menee sitten vetämättä.

Yökylässäkin Rika on ollut Villen vanhemmilla “mummolassa” pari yötä, ja kiltisti on sielläkin ollut :) ja voi sitä riemun määrää kun on
menty hakemaan Rikaa kotio! Autossa matkustaa hienosti takaluukussa, yleensä menee heti makuulleen köllötteleen kun auto lähtee liikkeelle. Kaupassa kun ollaan käymässä niin Rika tunkee itsensä koiraverkon sivuista takapenkille ja etupenkille istumaan :) siitä ollaan yritetty päästä pois mutta ei olla vielä keksitty patenttia kuinka saadaan tukittua koiraverkon raot siististi!

Kissat on edelleen vielä hieman arkoja Rikan suhteen mutta antaa kyllä haistella jne. Rika kun haluais kovasti leikkia Jassun ja Mintun kanssa mutta niitä kun ei oikein kiinnosta niin sitten menee hermot ja Rika saa kyytiä kissoilta :D yleensä varoitukseksi riittää sähinä ja murina mutta joskus täytyy heilauttaa myös vähän tassua näytiksi!

Kaikin puolin siis loistavasti menee! Ei olisi voinut edes paremmin toivoa! Ja enää ei voisi ilman elää :) Rika käy aina illalla ja yöllä viekussa nukkumassa ja suukottelemassa ja sohvalla makoilee syykössä, siitä on tullut meidän vauva =D Ihanan hurmaava tapaus koko tyttö! Ja kaiken lisäksi niin tilanteisiin sopeutuva että Rika on aina mukana kulkemassa mihin mennäänkin. Joskus sitä tulee ihmetelleeksi kuinka joku on voinut Rikaa kaltoin kohdella kun eihän se edes tee mitää pahojaa vaan on koko olemuksellaan maailman hurmaavin haukku.

Suuri kiitos! Rekku rescuen työ on erityisen arvokasta!

T: Laura, Ville, Taika-Enriikka ja kisut

***

Narttukoira, noin 8kk, Haapsalussa.

22.2.2009 Enriikalla alkaa olla hätä sillä tarhaa ollaan sulkemassa kevääseen saakka ja tarhalla olevat koirat ovat nyt lopetusuhan alla. Tästä huolimatta säälistä ei rescue koiraa kannata ottaa ja Enriikankin ottoa on harkittava kunnolla :)

2.2.2009 Enriika odottelee yhä tarhalla kotiaan. Tyttönen heiluttaa iloisesti häntäänsä, hypähtää häkkiä vasten ja pyörähtää ympäri kun huomaa ihmisen sitä katselevan. Enriika päästetään häkistä ulos ja tyttönen leikkii innoissaan tarhalla olevan Senna-tytön sekä Brunno-pojan kanssa. Namit kelpaavat ja rapsutuksetkin on kivoja.

Lähdemme yhdessä tarhan työntekijän kanssa läheiseen metsään kävelylle koirien kanssa. Senna ja Enriika juoksevat, painivat ja leikkivät kovasti. Tulevassa kodissa voisikin olla Enriikalle kaveri jonka kanssa touhuta ja purkaa energiaa. Palattuamme tarhalle nauttii Enriika vielä rapsutuksista ja nameista.

4.1.2009 Enriika on tyypillinen “saku”-sekoitus. Se on energinen, iloinen, rakastaa leikkimistä niin ihmisten kuin muidenkin koirien kanssa. Enriikaa katsellessa ei osaisi välttämättä ajatella mitä neidin taustoihin kuuluu. Enriika oli otettu pentuna perheen “vauvaksi”. Kun tyttönen oli kasvanut, ei perhe enää pitänytkään vauvastaan ja niin jäi ruokkiminen ja hoitaminen vähälle. Enriikaa myös hakattiin.

Enriikan pelastus oli naapuri, joka oli jo hetken tilannetta seuraillut ja puuttui nyt asiaan. Hän otti Enriikan ensin luokseen kolmeksi päiväksi ja toimitti sen jälkeen tarhalle kotia etsimään. Jo kolmessa päivässä Enriika kiintyi kovasti hoitajaansa ja itkikin tämän perään. Nyt Enriika siis odottelee sitä omaa ihmistään tarhalla. Enriikahan onkin jo tottunut elämään sisäkoiran elämää, joskaan sen sisäsiisteydestä ei tiedetä.

Kaikesta kokemastaan huolimatta Enriika on hyvin sosiaalinen ja ihmisystävällinen koira josta tulee aikuisena saksanpaimenkoiran kokoinen kaunistus. Enriikalle on nyt haussa koti jossa neitokaisen kouluttamiseen olla valmiita panostamaan ja jossa tarjotaan tytölle muutakin puuhaa kuin sohvalla makoilua.

Tuleva omistaja noutaa tyttösen Tallinnasta.Kulukorvaus Enriikasta on 150€ joka sisältää kertaalleen rokotuksen, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistusmerkinnän. Tytön mukana tulee myös passi josta toimenpiteet käyvät ilmi.