Elli 1

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Elli 1
07/2004 Elli sai kodin Orimattilasta.

***

Kuulumisia uudesta kodista:

Elli sopeutui meille tullessaan hyvin alusta alkaen. Tyttö rakastaa rapsutteluja ja hellimistä sekä yleensä sohvalla maatessani, tyttö kampeaa viereen rapsuteltavaksi =). Ellin saapuessa meille, käytimme tytön eläinlääkärissä, jossa se sai ensimmäiset rokotukset ja madotukset. Syksyllä Elli sai vasempaan takajalkaansa neljän sentin haavan, joka oli neljä senttiä syvä (luultavasti rikkinäisestä pullosta, oli viilto haava), mutta onneksi tyttö toipui siitäkin todella hyvin.

Kun otimme Ellin heinäkuussa, tyttö oli arka ja pelästyi äkkinäisiä liikkeitä. Elli ei myöskään osannut leikkiä lelujen kanssa, ihmetteli mikä pallo on, eikä se tiennyt mitä luulle pitäisi tehdä. Nykyään Elli on leikkisä ja iloinen koira, jolle luut ovat ihania makupaloja.

Elli on kaikkien kaveri (paitsi pienemmille koirille tyttö aina isottelee) ja hyvin hellyydenkipeä vieläkin. Tyttö heittäytyy maahan heti kun joku vähäsen alkaa rapsuttaa eikä ole väliä ollaanko sisällä vai ulkona =). Lasten kanssa tyttö osaa olla hyvin, eikä Elliä haittaa vaikka sitä vähäsen repisi korvasta tai hännästä.

Kun tulin raskaaksi, ajattelin miten se sopeutuisi uuteen tulokkaaseen, sillä Elli oli ollut aina huomion keskipiste. Sairaalasta kotiuduttuamme pikku nyytin kanssa, huomasimme että tyttö on aika suojelevainen vauvaa kohtaan. Toki Elli on mustasukkainenkin, koska jää vähemmälle huomiolle kun esim. vieraita tulee käymää. Mutta on tottunut jo siihen ja osaa varoa vauvaa sen ollessa esim. lattialla. Se seuraa nätisti perässä jos vieras ottaa nyytin syliinsä, ja tytön alkaessa itkemään se on heti makuuhuoneen oven vieressä (kuin sanoakseen; Haloo, pikkunen itkee!!).

Sisällä Elli on hyvin rauhallinen, vaikka aina kun menemme lenkille Elli vetää puolet matkasta. Onneksi ostin kuonopannan, mikä on vähän hillinnyt vetämistä. Lumesta Elli tykkää erittäin paljon =). Vapaanakin tyttö osaa olla nätisti ja tulee luokse kun pyydetään.

Olemme opettaneet Ellille istu-, maahan- ja anna tassu -käskyt. Myös kärsivällisyyttä testaamme aina välillä makupalalla, joka laitetaan tytön tassujen väliin ja Ellin pitää odottaa ota -käskyä. Sen Elli on oppinutkin aika hyvin =).

Kaiken kaikkiaan meillä on mennyt todella hyvin Ellin kanssa ja tyttö nauttii uudesta kodistansa (ja varmaan myös isäntäväestä).

Aurinkoisin kesäterveisin Katri ja muu poppoo =)