Elle

Lisätty sivulle: 2009-12-16

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Elle
15.5.2010 Elle sai kodin Helsingistä

***

Elle on 4.7.09 syntynyt narttupentu joka odottelee omaa kotiaa kotihoidossa Suomessa.

24.4.2010 Elle odottelee edelleen sitä omaa kotia. Kohta kolme kuukautta hoidossa olleena, tyttö on reipastunut todella paljon. Rohkeutta on tullut lisää, toki arkuuttakin vielä on, muttei läheskään samaa luokkaa mitä meille saapuessaan. Tyttöhän pelkäsi pieniäkin äänenkorotuksia, kolahduksia ja kaikkea normaaliakin liikettä, jolloin ajattelin että me taidetaan olla liian iso ryhmä tytölle. Hiljalleen Elle kuitenkin sulautui laumaan ja nyt mennä viilettää joka paikassa mukana.

Rappuset mennään ylös-alas ongelmitta, hihnassa kuljetaan nätisti. Enää ei siis ryömitä, maata tai muuten jumiteta kokoajan. Osataan istua pyynnöstä, tulla luokse ellei mitään tärkeämpää juuri silloin ole, tassua tarjotaan vaikkei pyydetä ja oma paikka, silloin mennään talon isoimman uroksen pedille ja istutaan vaikka päälle ellei tilaa muuten tule.

Jalkojen pesu sujuu nykyään hienosti, kynsien leikkaus vaatii leikkaajalta nopeutta, Ellen mielestä olisi paljon kivempaa keskittyä häneen kuin jalkoihin. Kärsivällisyyttä ja huumorintajua vaaditaan siis, kun tytön kieli tuntuu olevan jatkuvasti leikkaajan naamassa kiinni. Tässäkin edistytään jatkuvasti parempaan ja kuivempaan suuntaan.

Illalla sanottaessa nukkumaan, silloin löytyy se omakin peti ja siinä nukutaan koko yö, ilman turhia vaelteluita. Ainoastaan ruokakuppi… sen vetovoima saa ihan kuuroksi. Sitä harjoittelemme jatkuvasti ja istumista ennen ruokailun aloitusta.

Häntä heiluu tytöllä lakkaamatta, välillä mietin miten voikin olla noin iloinen kokoajan. Pelkkä katse Elleen saa hännän hakkaamaan lattiaan :) Ainoastaan valokuvien ottaminen on vaikeaa, koska kamera ei tytön mielestä ole mitenkään kiva. Ei oikein tiedä miten siinä olisi ja useimmiten tuloksena onkin melko pelokkaan näköisiä otoksia.

Elle on luonteeltaan aivan mahtava tyttö, jonka toivoisin pian pääsevän lopultakin sinne omaan kotiin, jossa saisi hurmata perheenjäsenensä omana iloisena itsenään. Tyttö saattaa olla “liian tavallisen” näköinen, mutta luonne peittoaa ulkokuoren. Elle on timantti josta hiomalla saa aivan ainutlaatuisen:)

13.2.2010 Elle on aivan ihana. Tämä tulee ensiksi mieleen kun mietin mitä tytöstä kirjoittaisi. Viides päivä hoitopaikassa menossa ja tyttö on jo rauhoittunut huomattavasti tulostaan. Alussa poistumiseni tytön näköpiiristä aiheutti kovan itkemisen ja paniikki iski. Parin päivän ajan ravasin edestakaisin ulko-ovesta sisään ja ulos, nyt tyttö jo tajuaa että palaan takaisin. Pientä itkua voi silti vielä kuulua, mutta enää ei hypitä seinille. Tähän on myös auttanut omien koirieni läsnäolo.

Elle tulee siis hyvin toimeen toisten koirien sekä kissojen kanssa. Ulkona peuhaamista Elle rakastaa, tykkää hyppiä mahtavilla loikilla umpihangessa ja lumeen kaivautuminen on kivaa. Ellellä on pihalla oma lumikasa,jonka valtias hän on, muilla ei ole asiaa huipulle :) Pysyy hyvin irti pihalla ja seuraa tiukasti tapahtumia. Hihnassa kävelyä harjoitellaan, sillä se on hieman outoa, kävelee kyllä, mutta rentous siitä hommasta puuttuu.

Sisällä Elle osaa rauhoittua omalle paikalleen lepäilemään, välillä jopa paremmin kuin talon oma narttu. Elle on hieman arka, mutta onneksi myös utelias, joten eiköhän se arkuus sieltä pikkuhiljaa rapise pienemmäksi. Pienikin äänenkorotus joita mm. hoitotäti joutuu omille koirilleen välillä jakamaan, saavat Ellen kulkemaan mahdollisimman pienenä :( Mutta toisaalta kaikenlaisiin ääniin, myös hoitotädin murahduksiin, on kuitenkin hyvä totuttautua. Portaat ovat myös pelottavat ja niihin ollaan pikkuhiljaa tutustuttu, namipalojen avulla.

Elle on alusta asti ollut sisäsiisti ja nukkunut yönsä erittäin rauhallisesti sänkyni vierellä, omalla paikallaan. Elle on kyllä hurmannut hoitopaikkansa täysin ja isot on itkut kun tämä tyttö lähtee omaa kotiaa valloittamaan.

8.2.2010 Elle siirtyi Suomeen kotihoitoon

16.12.2009 Virumaan tarhalla kotia etsinyt Ella-dobberisekoitus sai kotonaan vahinkopennut jotka etsivät nyt omaa kotiaan tarhalla. Elle erottuu joukosta jo turkkinsa harmaan värin, mutta myös eniten dobberimaisen olemuksensa vuoksi. Neiti on joukon päällepäsmäri ja tuntuukin että aina siellä missä tapahtuu, on joukossa myös Elle.

Elle haluaa kovasti ihmisen huomiota ja tekee kaikkensa huomion saadakseen, mutta kun tytön nostaa syliin, heittäytyy Elle ensin täysin jäykäksi ja sitten täysin veteläksi. Että se siitä pikku rämäpäästä ;) Kaikesta huolimatta Elle tuntuu olevan porukan luonnekkain koira ja tästä syystä sille etsitään kotia jossa on jo ennestään kokemusta vahvaluonteisista koirista ja/tai palveluskoiraroduista. Myöskään nartun kaveriksi ei Elleä varmuuden vuoksi luovuteta. Näenkin Ellessä potentiaalia vaikkapa toko-kentälle.

Ellestä kasvaa tod. näk. iso (n. 60-65cm korkea) neitokainen. Ellelle etsitään kotia jossa neidin koulutukseen ollaan valmiita panostamaan ja jossa Ellen kanssa harrastetaan muutakin kuin sohvalla makoilua.

Elle luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus 180 euroa