Ella Kreikkalainen

Lisätty sivulle: 2007-06-13

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Ella Kreikkalainen
10.8.2007 Ella jäi tytön pelastaneelle henkilölle omaksi koiraksi.

***

19.6.2007 Ellalle etsitään yhdistyksen kautta kotia Suomesta. Koira saapuu Suomeen Kreikasta heinäkuun puolen välin tuntumassa ja se on mm. rokotettu, sirutettu, madotettu ja ulkoloishäädetty. Tulevan kodin tulee varautua mahdollisiin ongelmiin, kuten eroahdistukseen. Ellan kulukorvaus muodostuu maahantuontiin liittyvistä toimenpiteistä sekä matkakustannuksista.

Hoitaja Kreikassa kertoo: Ellasta on tullut aivan erillainen koira. Ella on saanut ruokaa lämpoä ja paljon rakkautta, niinpä tytostä on paljastunut paljon uusia puolia, seka hyviä että negatiivisia. Tätä tyttöä ei enää samaksi voisi luulla. Kiltista ja itkevästä tytostä on tullut itsevarmempi ja uhmaikainen pimu. Eilen tulin kotiin ja tyttö oli pissanut moneen paikkaan ja repinyt lehtiä ja syönyt kenkiä. Järkytyin, onko tämä kaikki kiltin Ella tytön jälkea, kyllä oli. Tämä pissaaminen ja riehuminen on eroahdistusta.
Eroahdistuskin on paranemassa sillä viime viikolla tytto huusi perään ja ulvoi vaikka tunnin. Nyt se ei ole huomaavinaan jos jää yksin. Tavaroiden tuhoaminen voi olla myos tekemisen puutetta. Ellalla ei ole luita mitä nakerrella eika leluja. Eläinkauppa on hyvin kaukana ja emme ole päässeet sinne, mutta huomenna ostetaan tytolle isot kasat leluja ja luita.

Eilen olimme rannalla ja päätimme kantaa Ellan veteen. Se meni ihan paniikkiin ja ui rannalle. Veimme sen toisen kerran veteen ja sama juttu. Myohemmin veimme sen uudelleen. Puhuimme sille hellästi ja pikkuhiljaa se alkoi liikkua ja olikin ihan innoissaan, se käveli kanssamme vedessä eikä silla ollut kiire pois. Kun veimme sen takaisin rantaan se juoksi takaisin veteen. Hän nautti vedestä mutta samalla pelkäsi tosi paljon, esim vesiroiskeita. Vaikka hän ei kauaa vedessä ollut mutta se oli jo iso askel että hän tuli itse takaisin veteen, olin niin onnellinen Ellan puolesta.

Tänään yllätyin positiivisesti Ellan suhtautumista muihin koiriin. Oltiin rannalla ja tuli aivan samannäkoinen koira. Ella alkoi murista mutta lopetti sen aika nopeasti ja ryhtyikin leikkimään tämän kanssa. Toinen koira oli vanhempi uroskoira. He leikkivät ja juoksivat rannalla sydämensä kyllyydestä ja Ella oli todella onnellinen, myöhemmin tuli pienenpieni uroskoira ja Ella tuli toimeen tämänkin kanssa. Loppujen lopuksi nukahtivat yhdessä vierrekkäin toisiaan halaillen. Ella tulee siis toimeen ainakin uroskoirien kanssa.

Ellassata alkaa tulla varmempi ja sen oma luonne alkaa nakya, niin kultainen vieläkin, että en tieda mitä sanoa. Huomion kipeä ja rakkautta kaipaava neiti. Olen niin onnellinen kun näen Ellan näyttävän omaa luonettaan ja uskallustaan.

13.6.2007 Ella alkaa selvasti rohkenemaan. Se uskaltaa jo olla vähän tuhmakin. Se selvästikin on huomannut että emme tee pahaa sille. Tottelee kyllä kun tarpeeksi kovaan ääneen kieltää. Siispä Ella tarvitsee sellaisen kodin missä osataan myos laittaa rajoja koiralle.Mutta ei kuitenkaan liian kovasti. Vettä tyttö pelkää edelleen. Ei tule toimeen kissojen tai muitten koirien kanssa, mutta lapsien kanssa kyllä. Kiintyy hyvin nopeasti ihmisiin. Kulkee todella nätisti vierellä ja vaikka päästaa vapaaksi niin ei tyttö karkaa minnekkaan. Tykkää ja oikestaan rakastaa juosta vapaana, siksi sopisi johonki paikkaan missä voisi juosta vapaana. Ella kärsii hiukan eroahdistuksesta mutta on paranemaan päin koko ajan.

9.6.2007 Ella on noin 8-10 kuukautinen labradorin näköinen narttupentu. Ella ei ole edes vuotta saanut nähdä elämää ja on jo joutunut kokemaan aivan kamalia. Tytön omisti suomalainen mies jolla ei ole kaikki kotona. Mies on lähetetty Kreikasta monta kertaa pakkopaidassa Suomeen. Mies on kohdellut Ellaa todella huonosti. Hän on koittanut tappaa Ellan useita kertoja, mm. hukuttamalla eli pitänyt koiraa veden alla. Yhden kerran mies heitti koiran kalliolta veteen ja kalastajat toivat sen takaisin rantaan. Ella on ollut uskollinen omistajalleen vaikka omistaja on tehnyt kamaluuksia, tyttö on palannut takaisin hänen luokseen. Mies on tuonut koiran monta kertaa keskustaan ja jättänyt sen sinne. N. 8 kuukautinen narttupentu yksin kaupungissa ei ole hyvä, autot ajelevat ja muut koirat ovat ilkeitä.

Sain tiedon tästä ja kuulin myos että mies aikoo tappaa koiran nyt lähiaikoina keinolla millä hyvänsä sillä hän haluaa tulla Suomeen ja ei voi ottaa koiraa mukaan. Kävimme hakemassa koiran pois ja koira on nyt luonani Kreikassa. Se on maailman kultaisin, kiltti ja suloinen. Se on sisäsiisti ja aivan uskomatoman ihana. Se ei hauku tai pure, se ei hypi ja se on aivan unelma koira. Ella kävelee nätisti hihnassa. Ella on hyvin arka ja se pelkää jos ihminen nostaa käden ylos eli sitä on varmastikin lyöty. Sillä on myös selässä iso polttoarpi, sitä on koitettu polttaa tai kiusata. Ella pelkaa kissoja ja muita koiria.