Eddie

Lisätty sivulle: 2016-02-22

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Suomi

Eddie
12.03.2016 Eddie sai kodin Leppävirralta.

***

Leikattu uros, noin 2 v, kotihoidossa Helsingissä

27.02.2016 Eddie etsii kiireellä kotia, sillä pojan lenkitys on kotihoitajalle hankalaa käsivamman vuoksi ja Eddie tarvitsee aktivointia sekä liikuntaa runsaasti. Uudessa kodissa olisi hyvä olla koirakaveri odottamassa jonka kanssa leikkiä ja opetella koiranelämää. Eddietä ei sijoiteta ihan pienten lasten perheeseen pentumaisen käytöksen takia.

23.02.2016 Tämä iloinen ja sosiaalinen koirapoika tulee toimeen kaikkien kanssa. Kaiken ikäiset ihmiset, koirat, kissat ja muut eläimet ovat Eddien mielestä kivoja, jos eivät ole aggressiivisia tai liian tungettelevia. Eddie kulkee hihnassa nätisti ja on tottunut liikkumaan sekä maaseudun rauhassa että kaupungin ihmisvilinässä. Muut koirat ja kaduilla liikkujat Eddie ohittaa hienosti, joskin jotkut rähisevät koirat saattavat saada sen vastaamaan. Autoilu on Eddien mielestä mukavaa ja Eddie osaa myös odottaa siellä rauhassa, kun ihmiset käyvät asioillaan. Myöskään julkisilla kulkeminen ei tuota ongelmaa.

Täydellinen ei tämäkään kaveri ole, vaikka pääosin todella helppo ja vaivaton onkin. Kodinvaihdon myötä Eddielle iski eroahdistus, joka vaatii alkuun johdonmukaista koulutusta ja aikaa. Eddie kiintyy uusiin ihmisiinsä nopeasti ja pelko yksinjäämisestä iskee, kun pitäisi jäädä ilman ihmistä. Eddie on kuitenkin todella fiksu ja nopea oppimaan, joten intensiivisellä koulutuksella saa nopeasti muutosta aikaan. Aikaisemmin Eddie oli mestari livahtamaan kaikista avonaisista ovista ja hyppimään koiraporttien yli, joka aiheutti useita sydämentykytyksiä. Kotihoidossa Eddie on kuitenkin oppinut, että ovet aukeavat vasta, kun istuu ja niistä kuljetaan vasta, kun saa luvan. Myös portin takana poika osaa pysyä hienosti, jos vain ei yksinolon pelko pääse iskemään. Ainoana koirana ollessaan Eddie reagoi ulkoa kuuluviin ääniin jonkin verran, joten rivi- tai omakotitalo on sille parempi vaihtoehto kuin kerrostalo. Eddie on sisäsiisti ja osaa pyytää tarvittaessa ulos. Kynsienleikkuu sujuu pääosin hyvin, mutta siinä Eddie tarvitsee vielä palkkioita muutaman kynnen välein, että malttaa antaa leikata kaikki kerralla.
Eddiellä on lyhyt turkki, jossa ei ole pohjavillaa. Kylmillä säillä Eddie tykkää käyttää ulkona paksua takkiaan. Sisälläkin se käpertyy mielellään peiton alle ja nukkuu yöt ihan ihmisessä kiinni. Rapsuttelut ja huomio on sille todella tärkeitä. Eddie viihtyy kuitenkin välillä myös omissa oloissaan, eikä seuraa omistajaa jatkuvasti.
Tämä poika oppii todella nopeasti, hallitsee peruskäskyt ja muutaman hyödyllisen tempunkin. Pehmolelut, vinkulelut ja kong-lelut ovat Eddien suosikkeja. Niiden kanssa se jaksaa leikkiä yksinäänkin pitkiä aikoja. Eddien kanssa pärjää johdonmukaisuudella, nokkeluudella ja huumorilla. Siinä on potentiaalia moneen harrastukseen. Erityisesti Eddie tykkää käyttää nenäänsä, käydä pitkillä lenkeillä ja juosta kovaa. Jos etsinnässä on energinen harrastuskaveri, jonka kanssa on ilo työskennellä, niin silloin Eddie on hyvä valinta! Eddie on kooltaan alle 50cm ja painoa pojalla on 14kg.

KULUKORVAUS leikatusta uroskoirasta on 250 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja viitosrokotuksen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä ja leptospiroosi), ja on madotettu vähintään kertaalleen. Se on tunnistemerkitty ja siru on rekisteröity Turvasiru.fi- palveluun. Koira on eläinlääkärin tarkastama, ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi.