Ecco

Lisätty sivulle: 2009-03-19

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Ecco
7/2009 Ecco sai kodin Jyväskylästä.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

23.12.2011 Ecco lähettää Hyvän Joulun ja toiveikkaan UudenVuoden 2012 terveiset kaikille kodittomille ja kodinsaaneille koirille !

14.6.2011 Hei, Ecco voi hyvin – ja isosti! Kahdessa vuodessa on vankistunut ja tukevoitunut 45-kiloiseksi karhuherraksi, mutta ei siltikään ole lihava. Luonteeltaan se on rauhallinen ja lempeä ja itsepäinen. Näin kesäpäivin se mieluiten makailee tuoksuvattupusikkoon kaivelemissaan kuopissa ja on kai vahtivinaan pihaa (usein vaan kuuluu kuorsausta ja tuhinaa. Talvella se leikkii lumessa Monika-koiran kanssa, kesällä ei jaksa. Käymme usein metsälenkeillä, jolloin saavat olla vapaina – Ecco pysyttelee lähellä ja tottelee hyvin.
Oikeestaan en osaa pitää Eccoa koirana, siinä on jotain niin inhimillistä (hyvässä mielessä) – ei sitä voi komennella eikä kouluttaa kuin koiraa…
Parempaa kaveria ei vois olla! Ihanaa, että sain sen silloin kaksi vuotta sitten! T: Marjukka, Ecco ja Monika

4.3.2010 Ecco on saanut Viipurista pirteän ja vauhdikkaan Monika-tytön kaverikseen. Monika on opettanut Eccon leikkimään ja meno onkin välillä aika hurjaa tuolla pihalla. Vastaavasti Eccon rauhallisuus ja positiivisuus tekee hyvää hermoherkälle ja säikylle Monikalle. Eläinlääkärin tarkastuksen mukaan Ecco on terve, hyvinvoiva koira -tosin ehkä vähän oletettua vanhempi hampaista päätellen.

Eläminen Eccon kanssa on helppoa, koska se ymmärtää tosi hyvin, mitä aijotaan tehdä, miten toimitaan ja mitä minä sille sanon. Yleensä meidän yhteistyö sujuu jouhevasti – joskus se lenkillä vieläkin tahtoo itsepäisesti määrätä menosuunnan. Mahtaa näyttää hupaisalta, kun Ecco tanittaa paikoillaan ja minä ja Monika kiskotaan sitä hihnasta liikkeelle. Monika on paljon monimutkaisempi – varsinainen neiti-koira! Kovasti odotellaan jo kevättä ja kesää, jotta päästään metsäpoluille retkeilemään. Lähetän Eccosta ja Monikasta muutamia kuvia.

22.10.2009 Ecco on nyt ollut minulla kolme kuukautta. Sen turkki on muuttunut aivan silkkiseksi ja kaulan ympärillä on upea silkkinen harja kuin leijonalla.
Monesti vastaantulijat pysähtyvät ihailemaan sen komeutta ja mahtavia tassuja.
Tiibetinmastiffin tapaan se ei haise koiralle vaan pikemminkin teddykarhulle.
Ei millään uskoisi, että vielä pari kuukautta sitten se ryntäsi paniikissa karkuun, kun näki koiran – nyt suunta on päinvastainen ja minä lennän perässä tervehtimään kaikkia näkysälle tulevia koiria.!

Meillä oli syyslomalla neljä päivää kylässä 4 kk ikäinen tollerin pentu, joka ensimmäiseksi alkoi ilokseen repiä Eccon kuonokarvoja. Aluksi Ecco yritti väistellä ja kääntää päätä pois, sitten se alkoi urista ja kun se tepsi vain hetken, niin sitten Ecco murahti ja sen jälkeen pentu kävi vain joskus varovasti haistelemassa Eccon tassuja. Seuraavaksi se pikku riiviö iski naskalihampaansa minun varpaisiin ja sormiin eikä minun karjunta tehnyt mitään vaikutusta! Eccon itsetunto varmaan koheni.

Ecco ymmärtää hyvin puhetta ja osaa perusasiat, mutta tottelevaisuus on sitä sun tätä – alistuvaisuutta siinä ei ainakaan minun suhteen löydy, jos aikomukset menee ristiin. Joskus seisotaan minuuttikaupalla paikalla, kun Ecco tahtoo toiseen suuntaan (usein Mustiin & Mirriin) ja minä toiseen. Remmistä kiskominen, komentaminen, maanittelu tai lahjonta ei tehoa ollenkaan -aikanaan Ecco sitten kyllästyy ja antaa periksi. Liitän tähän mukaan muutaman kuvan. Raaputtelu on tyypillistä Eccolle, kun se tuumaa, mitenkäs nyt pitäis asiat ottaa ….

30.7.2009 Hei, Ecco on kotiutunut hienosti tänne. Se on paljon pienempi ja sirorakenteisempi kuin odotin, mutta luonteeltaan juuri sellainen kuin kuvista voi päätellä. Sillä on tosi hieno luonne, esim. kun olemme kävelyllä metsäpolulla ja jyrkissä kohtaa sanon, että odotahan ettei mamma mene nurin, niin se menee varovasti ja katsoo taakse, että minäkin pääsen. Aluksi se epäröi mennä eteenpäin ja katsoi taaksepäin, että tuolta tultiin ja osataanko takaisin, mutta nyt se luottaa siihen, että minä tiedän reitin ja kulkee häntä ylpeästi kaarella edellä. Kun sanon että tänne päin, niin se tulee heti oikeaan suuntaan. Se innostuu, kun sanon, että mennään kävelylle, mutta kun sanon, että menen kauppaan, jää se tyynesti makaamaan eteisen lattialle. Onneksi se on yhtä aamu-uninen kuin minä ja tulee haukotellen vastaan, kun tulen alakertaan noin klo 10 maissa.

Enää se ei odota saavansa jatkuvasti makupaloja, tulee välillä vaan tankkaamaan hellyyttä ja nukkuu tosi sikeästi yöt ja päiväunet. Leluista ja puruluista se ei ymmärrä mitään, mutta paistettua naudanluuta järsii mielellään. Yllättävää, miten hyvin meidän kommunikointi nyt jo sujuu. Haluaisin välittää kiitokset Tallinnan tarhalle, koska siellä kohdellaan koiria varmasti hyvin, kun ne ovat näin luottavaisia. Eccon ja omasta puolestani : Marjukka

***

Uros, noin 2-3v.

2.4.2009 Häkissään Ecco hyppii ja pomppii innoissaan huomiota odottaen. Valmistaudun Eccon kanssa hihnassa kiskomiseen ja riekkumiseen, mutta kun häkin oven aukaisee ja pujottaa pannan pojan kaulaan, rauhoittuu Ecco heti. Se kulkee häkkirivistön ohitse kiinnittämättä mitään huomiota haukkuviin koiriin. Aluksi Ecco kävelee reippasti, mutta kun lähdemme pois tarha-alueelta, muuttuu Ecco epävarman oloiseksi eikä tahdo ilman namihoukutinta juurikaan liikkua. Päästessään taas tutulle alueella, piristyy poikakin ja tarjoaa istumista namin saadakseen.

Tyttökoiran kanssa lenkkeillessä Eccon epävarmuus on huomattavasti pienempää ja se haistelee hajuja mielellään. Namit se jakaa kaverin kanssa sulassa sovussa ja kävelykin sujuu reippaasti. Eccoa onkin miellyttävä ulkoiluttaa sillä se kävelee hihnassa varsin mallikkaasti. Ecco pitää myös rapsutuksista ja ottaa ne tyytyväisen tyynesti vastaan. Ecco on n. 60-65cm korkea komistus. Pojalle haetaan nyt kotia jossa ollaan valmiita tukemaan Eccon elämän taivalta ja jossa omataan jo hiukan koirakokemusta. Tulevassa kodissa voisi hyvinkin olla Eccolle narttukaveri.

Uusi omistaja hakee Eccon Tallinnasta yhdistyksen opastuksella. Eccon kulukorvaus on 120 euroa ja se sisältää rokotukset, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistumerkinnän. Eccon mukana tulee myös passi josta toimenpiteet käyvät ilmi