Dzeisi (nyk. Daisy)

Lisätty sivulle: 2015-03-02

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Dzeisi (nyk. Daisy)
3/2015 Dzeisi sai kodin Savonlinnasta.

***

Kuulumisia ja kuvia kodista:

18.10.2015 Daisy (tarhalla tunnettiin nimellä Dzeisi) on kuulunut perheeseemme nyt hieman yli puoli vuotta. Aivan mahtavan tyypin saimme teidän kautta elämäämme, päivääkään emme vaihtaisi pois! Keväällä 2015 bongasimme Rekkujen sivuilta tämän kaunokaisen ja pitkään kytenyt haave koirakaverista sai tarttumaan puhelimeen. Kävimme ensin Tallinnan tarhalla treffeillä, jossa valoisa ja suurella innolla lenkille lähteä, hieman pelokas ja alistuva tyttönen vei sydämemme heti. Päätimme, että tarhalle Daisya ei jätetä, vaan haetaan hänet meille kotiin. Kävikin niin mukavasti, että Rekkujen vapaaehtoisen kyydissä Daisy pääsi Helsinkiin jo saman viikon aikana ja muutaman päivän päästä adoptiopäätöksestä hieman matkasta pöllämystynyt tyttö saapui uuteen kotiimme Savonlinnaan.

Yhteinen taipaleemme alkoi hieman rankoissa merkeissä, kun eläinlääkärissä todettiin, että Daisylta joudutaan poistamaan kaiken kaikkiaan viisi hammasta niiden huonon kunnon vuoksi. Koira näytti kiltin ja anteeksiantavaisen luontonsa, kun ennen kunnollisen luottamuksen rakentamistakin alistui kohtaloonsa hampaiden tikkihaavoja desinfioidessa. Mahtoi tuntua mukavalta… Koettelemus kuitenkin kannatti, koska hampaiden mukana poistuneiden kipujen jälkeen tyttö selvästi reipastui, palloleikit ja luut rupesivat kiinnostamaan. Ajan myötä säpsähtely äkillisistä liikkeistä, liikkuvista ovista ja äkillisistä äänistä on vähentynyt, vaikka vieläkin varsinkin väsyneenä saattaa välillä pelottaa. Daisy on saanut osakseen paljon kehuja siitä, miten rauhallinen ja fiksu koira se on. Vapaanakin ollessaan Daisy usein tarkistaa, että lauman hitaimmatkin, lapset tai vanhukset, pysyvät tahdissa mukana ja tarvittaessa jää odottamaan. Lasten hassutuksia Daisy sietää myös hyvin, vaikka ei mikään halikoira olekaan. Kaverimme kolmivuotias sai Daisya tarmokkaasti harjata ja kuljettaessaan häntä hihnassa, koiraneiti kulki nätisti hihna löysällä koko ajan: olihan toisessa päässä tavallista pienempi kuski.

Daisy myös leikki muiden koirien kanssa on ruvennut reipastumisen myötä Daisylle maistumaan ja kotimme lähellä sijaitseva koirapuisto onkin viikoittaisten vierailujen kohde. Myös muutamia “omia” koirakavereita Daisylle on löytynyt kaveripiiristä ja heidän luonaan kyläillään koko perheen voimin. Kesän aikana pienen epäröinnin jälkeen myös uimisen idea aukesi Daisylle, vaikka varsinaista vesipetoa neidistä ei ole vielä kuoriutunut. Viimeisin suuri hupi on omistajien heittämien keppien perässä juokseminen: niiden takaisin tuomisen kanssa on sitten vähän niin ja näin… Parasta on kuitenkin pupujen ja oravien jahtaaminen! Myös kissat kiinnostavat Daisya kovasti, mutta vähän hämmentää se, mikseivät ne halua hänen kanssaan leikkiä…

Suurin kiitos ja luottamuksen osoitus omalle perheelle on se, että neidistä on ruvennut löytymään yhä enemmän myös ääntä (enimmäkseen sirkutusta, ulinaa ja muita laikamaisia ääniä) sekä luonnetta. Turvallisessa kodissa myös rajoja voi koetella ilman pelkoa hylkäämisestä. Daisy lähettää omalta lempi- ja unipaikaltaan pikkusohvalta paljon terkkuja ja kiitoksia sekä Rekku Rescuen että Tallinnan tarhan väellä!

***

Leikattu narttu, 4 vuotta.

2.3.2015 Dzeisi on 4-vuotias steriloitu narttu Tallinnan tarhalla.
Säkäkorkeus 50 cm. Lisätietoja tulossa.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 300 euroa.