Doorana (nyk. Bella)

Lisätty sivulle: 2008-05-20

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Doorana (nyk. Bella)
9.10.2008 Doorana sai kodin Espoosta

***

Kuulumisia kodista:

14.10.2009 Nyt on vierähtänyt vuosi siitä, kun Bella tuli meille. Nopeasti on aika kulunut ja Bella onkin kehittynyt paljon siitä, mitä se oli silloin kun tuli meille. Bella rakastaa pitkiä metsälenkkejä, jolloin se saa juosta vapaana metsässä. Tosin Bellassa on hieman metsästysviettiä, sillä jäniksiä se jahtaa hyvin mielellään ja siitä se vasta tykkääkin! Olemme kokeilleet myös agilityä ihan itseksemme ja siitä Bella innostui oitis. Koira selvästi pitää siitä, että on vauhtia ja joutuu käyttämään hieman päätään!

Bella on eilen steriloitu ja se on raukka ihan pipi. Bella kärsi jokaisen juoksun jälkeen valeraskauksista. Valeraskauksien aikana Bella oli hieman apea, ulkoillessaan muille koirille äreä ja nisistä tuli paljon maitoa. Jotenkin vaikutti siltä, että Bellalla olisi joskus ollut pennut, joista se olisi joutunut luopumaan liian aikaisin. Mutta valitettavasti emme tiedä Bellan menneisyydestä sitä, mutta pentuja Bella jokatapauksessa rakastaa! Kunhan koira nyt toipuu leikkauksesta ja katsotaan miten sterilointi vaikuttaa luonteeseen, niin voi olla että otamme Bellalle vielä toisen koirakaverin. Hyvää syksyä! terveisin, Bella, Neea ja Ilkka

23.9.2008 Doorana eli nykyiseltä nimeltään Bella sai meiltä kodin keskiviikkona 9.10.2008. Lyhyt kotimatka meni hyvin, Bella istui vieressäni takapenkillä ja kaipasi rapsutuksia koko matkan. Kotona ensi ihmettelyn jälkeen ensimmäinen yö meni ravaten ja piipittäen ympäri kotia, kun ei toinen tuntunut vielä tietävän missä on. Seuraava yö menikin jo nukkuessa omassa pedissä.

Eläinlääkärille oli varattu aika jo perjantaiksi ja siellä meni kaikki hyvin. Bella oli niin kiltti ja reipas, lääkäri sai tutkia rauhassa koko koiran. Kynnet leikattiin ja saatiin rokotus. Lääkäri sanoi Bellalla olevan valeraskaus ja iäksi veikkasi n. pari vuotta. Mutta joka tapauksessa Bella sai kovin paljon kehuja eläinlääkärissä, oli niin reipas ja luottavainen.

Nyt Bella on ollut meillä kohta kaksi viikkoa ja voisi sanoa että koira on oppinut hienosti luottamaan meihin menneisyydestään huolimatta. Tyttö kävelee hihnassa kuin unelma, ei vedä lainkaan, kävelee vierellä ja ottaa hyvin kontakatia. Muita koiria kohtaan Bella on utelias, haluaa ystävällisesti mennä tekemään tuttavuutta. Hevosiinkin ollaan törmätty, niille piti vähän uhota ja hakkua. Bella on huomionkipeä ja tuleekin pyytämään rapsutuksia, jos lopetat niin tyttö nostaa tassuaan merkiksi että ei se vielä riittänyt:) On myös ollut hienoa huomata, kuinka aluksi niin aralta vaikuttavan koiran sisältä alkaa puskea nuori ja leikkisä koira.

Kotona yksin ollessaan koira pärjää hienosti, ei ole tehnyt mitään tuhoja eikä ensimmäisiäkään pissoja, saati sitten mitään tuhoja. Päiväpeiton perusteella Bella nukkuu päivät sängyssä ja tuleekin meidän kotiin tullessa ovelle vastaan ketaroitaan autuaasti venytellen. Bella tykkää kovasti pitkistäkin lenkeistä ja erityisesti metsälenkeistä, rakastaa juoksemista yli kaiken! Me ollaan kiinnytty ja rakastuttu Bellaan täysin, ollaan aivan myytyjä. Sen voin ainakin sanoa, että nyt se saa huomiota ja hellyyttä yllin kyllin! Terveisin Neea, Ilkka ja Bella

***

Narttukoira, noin 1,5v.

13.8.2008 Tapaan Dooranan ensimmäistä kertaa ja voi kuinka ihana Dooranan kanssa onkaan lenkkeillä. Tyttö käveli hihnassa todella nätisti ja otti kontaktia namien avulla. Metsässä huomasin herkullisen näköisen mättään mustikoita joita pysähdyin syömään ja sainkin Dooranasta innokkaan kaverin. Se napsi omatoimisesti mustikoita suoraan varvuista ja vietimmekin rauhallisen syönti hetken siinä polun vieressä.

Toivoisin Dooranan pääsevän pian pois stressaavalta tarhalta, sillä se tuntuu kiintyvän ihmiseen nopeasti ja soisinkin sille sen oman ihmisen joka rakastaisi ja hellisi tätä ihanaa ja rauhallista neitiä.

08.08.2008 Lisätty uusia kuvia Dooranalle. Dooranan varaus peruuntui tytöstä riippumattomasta syystä ja se etsii taas omaa kotia!

Doorana tuli Haapsalun tarhalle pienestä kylästä Haapsalun läheltä, jossa turistit lomailevat. Doorana oli mennyt heidän luokseen ja he toimittivat tytön tarhalle. Tyttösen oltua kaksi päivää tarhalla tuli omistaja noutamaan Dooraa kotiin, mutta kun kuuli että hän joutuisi tytöstä maksamaan hoitokulut, ilmoitti omistaja ettei todellakaan aio tytöstä mitään maksaa, koska oli sen aikoinaan ilmaiseksi saanutkin. Kirjoittipa omistaja vielä perään kirjeenkin, jossa ilmoitti ettei tuohon otukseen kannata laittaa rahaa vaan se kannattaa lopettaa.

Tarhalla ei kaunista, rauhallista ja ystävällistä tyttöstä haluttu lopettaa, joten nyt Doorana etsii arvoistaan kotia. Doorana on ystävällinen tyttönen, mutta on nyt hiukan shokissa tarhalle joutumisestaan ja viettää paljon aikaa kopissaan. Doorana kävelee hihnassa kauniisti ja pitää ihmisen huomiosta kovasti. Doorana etsii kotia, jossa ollaan valmiita panostamaan siihen ja sen koulutukseen. Pieniä lapsia ei Dooranan kodissa saisi olla, sillä se hiukan arkailee näiden seurassa. Vanhempien lasten seura Dooranalle jo kelpaakin. Doorana hiukan ujostelee toisia koiria, mutta rauhallisemmista koirista se pitää kovasti.

Yhdistys huolehtii koiran kuljetuksesta Tallinnaan, josta uusi omistaja noutaa sen. Kulukorvaus koirasta on 150 euroa. Koira on rokotettu, madotettu ja sirutettu, ja sen mukana tulee passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.