Doora

Lisätty sivulle: 2012-06-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Doora
5.11.2012 Doora sai kodin

***

Narttukoira, n. 3v., kotihoidossa Suomessa

17.10.2012 Kuulumisia kotihoidosta: Dooran kanssa on mennyt edelleen kivasti. Lenkkeilykin sujuu jo varsin mallikkaasti. Tyttö rakastaa pallolla leikkimistä ja kaikkia muitakin lelujaan.

Yhtenä päivänä narulelu lensi vahingossa aika korkealle kuusen oksalle, ja ajattelin lelun jäävän sille tielleen. Kun Doora vielä tunninkin kuluttua istui uskollisesti kuusen juurella, niin olihan sitä lopulta haettava tikapuut. Ja aika palomiehen seikkailu siinä oli, että naru saatiin takaisin maan kamaralle. Doora osoitti tämän jälkeen kyllä suurta kiitollisuutta tuomalla narua autuaasti luokseni! ;)

Välillä tuntuu siltä, että pienellä koulutuksella Doora osaisi varmaan jo ajaa autoakin ;) Tyttö seuraa todella tarkkaan kaikkia arjen askareita ikäänkuin pohtien, voisiko olla jotenkin avuksi. Välillä tuntuu siltä, että Doora ymmärtää ihan pienimmästäkin eleestä mitä sille sanotaan. Kyseessä onkin äärettämän viisas koira, joka käyttäytyy myös uskollisen kumppanin tavoin. Jos iltahämärässä kuuluu vieras ääni tai jokin rapisee pusikossa, ilmoittaa Doora heti olevansa täällä. Jos ihminen alkaa kummastelemaan ääntä, seuraa tyttö mallia ja pitää kovempaa meteliä. Jos taas ääntä ei noteerata, antaa Doorakin sen olla.

Tyttö kaipaisi jo kipeästi omaa kotia, ja sen mukana omistajaa, joka olisi kiinnostunut Dooran kanssa yhdessä touhuamisesta. Koirakaveri olisi myös plussaa, sillä urosten kanssa tyttö osaa ottaa ilon irti ja saa laiskimmankin ruhon liikkeelle. Yleisolemus Dooralla on kuitenkin todella rauhallinen. Tyttö ei sähellä turhia, ja on erittäin miellyttävä asuinkumppani. Dooralta löytyy potentiaalia harrastemielessäkin vaikka mihin, kunhan vain ensin löytyisi se oma ihmiskumppani, joka olisi tämän kultaisen tytön luottamuksen arvoinen.

12.9.12 Lisätty muutama uusi kuva.

7.9.2012 Herkkä, ystävällinen, kaunis Doora. Doora on koira, jota voisi kehua loputtomiin. Doora on sopeutunut todella nopeasti ympäristönvaihdokseen, ja siitä on tarhalta pääsyn jälkeen paljastunut erittäin fiksu ja leikkisä koira.

Doora tulee loistavasti toimeen niin narttujen kuin urostenkin kanssa. Myös kissoihin Doora on tottunut. Doora on aktiivinen koira, joka varmasti nauttisi omasta pihasta ja leikkiseurasta. Jos Dooraa kyllästyttää, tuo se pallon jalkojesi juureen. Tyttö peruuttaa kauemmas, tuijottaa silmiin ja odottaa, että palloa potkaistaan. Pallon perään Doora pinkaisee onnessaan, ja tätä samaa leikkiä se jaksaisi jatkaa loputtomiin :) Doora oppii aivan älyttömän nopeasti uusia asioita, ja Doorasta saisikin innokkaan kaverin kaikenlaisiin harrastuksiin.

Doora ei turhaan räksytä, mutta se ilmoittaa “oudoista” asioista/äänistä ja onkin oikein hyvä pihavahti. Agressiivisuutta Doora ei kuitenkaan ole näyttänyt ketään kohtaan missään tilanteessa. Doora voisi nykytietojen perusteella sopia myös lapsiperheeseen. Ja jottei tämä nyt aivan pelkäksi kehumiseksi menisi, niin hihnassa Doora ei ole tottunut kulkemaan. Eli tätä vielä harjoitellaan, mutta jo nyt ollaan edistytty asiassa.

1.9.2012 Doora saapui Pärnun tarhalta Suomeen kotihoitoon. Uusia kuvia lisätty. Kuulumisia tulossa myöhemmin.

10.7.2012 Dooran historiasta on saatu lisätietoa. Tyttö on elänyt lähes “metsäläisenä” kolmen koiran laumassa erään vanhuksen luona keskellä metsää. Ylimääräisiä ihmiskontakteja ei juurikaan ole ollut ja tästä johtuu Dooran arkuus. Vanhus kuoli ja naapuri oli jonkin aikaa huolehtinut koirien ruokkimisesta.
Koirien kiinniottaminen oli ollut melko työläs urakka, mutta yksikään koirista ei kuitenkaan ollut käyttäytynyt tilanteessa aggressiivisesti.

Dooralla kerrotaan olleen näistä kolmesta koirasta vahvin vahtivietti ja sillä oli tapana ilmoittaa omistajalleen ihmisistä haukkumalla, aggressiivinen se ei kuitenkaan ole ollut. Dooralle on etsinnässä koirakokemusta omaava koti omakotitalosta rauhalliselta seudulta.

Kävin Dooran kanssa hieman kävelemässä, mutta kovin pitkälle emme päässeet tytön arastelun takia. Hihnan päässä kulkeminen on edelleen outoa ja ohikulkevat ajoneuvot aiheuttavat pelkoa. Turkin harjaamiseen Doora suhtautui varsin suopeasti. Tarha-alueella olevia ihmisiä Doora meni varovaisesti haistelemaan ja yhdelle heistä Doora tuntui lähes heti lämpenevän.

Dooraa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä pienten lasten perheeseen. Omistajalta tulee löytyä kokemusta aran koiran kanssa elämisestä.

27.6.2012 Doora on arviolta 3-vuotias narttukoira Pärnun tarhalla. Doora on arahko, mutta ainakin tarhaoloissa yställisen ja herkän oloinen kaunokainen. Dooraa selvästi jännittää vieraat ihmiset ja tytön luottamusta ei hetkessä saavuteta. Sain Dooran silti houkuteltua mukanani lyhyelle lenkille, mutta varovaisesti tyttö seurassani käyttäytyi. Lopulta neiti kuitenkin hakeutui omatoimisesti rapsutuksia hakemaan. Hihnan päässä Doora kulki hieman “paniikinomaisesti” vetäen, joten tyttö tulee tarvitsemaan vielä koulutusta ja rutkasti rohkaisua tulevassa kodissaan. Pieneen, energiseen uroskoiraan Doora suhtautui ystävällisen varovasti.

Dooralle etsitään koirakokemusta omaavaa kotia rauhalliselta asuinalueelta. Dooran säkäkorkeus on arviolta noin 55-60 cm.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.