Doora

Lisätty sivulle: 2010-06-30

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Doora
22.8.2010 Doora sai kodin ainoana koirana Pirkanmaalta

***

Narttukoira, noin 6kk, kotihoidossa pääkaupunkiseudulla

5.8.2010 Kotihoitajan kertomaa tytöstä: Doora on iloinen ja touhukas pentu. Hän on todella sosiaalinen ja kaikkien kaveri. Doora tykkää kovasti rapsutuksista ja tulee mielellään hakemaan huomiota. Doora tulee toimeen toisten koirien ja kissojen kanssa. Uudet tuttavuudet tosin pelottavat aluksi, mutta pienen alkujännityksen jälkeen Doorasta saa uskollisen kaverin. Doora matkii paljon meidän omia koiria ja olisikin kiva jos uudessa kodissa olisi koirakaveri odottamassa. Hihnalenkeillä Doora poukkoilee hetken aikaa, mutta rauhoittuu pian ja seuraa hienosti sivulla. Doora on aika pitkälle sisäsiisti muutamaa lirausta lukuun ottamatta, mutta on kuitenkin selkeästi huomannut, että tarpeet olisi tarkoitus tehdä ulos.

31.7.2010 Doora saapui Suomeen hoitokotiin.

30.6.2010 Doora, Lota ja Juss ovat pentuja, jotka jätettiin korissa koirahoitolan pitäjän pihaan, kun hän oli poissa. Pennut ovat tällä hetkellä Raplamaalla Virossa. Ikää niillä on tällä hetkellä vajaa 5 kuukautta. Sisarukset mahdollisesti myös leikkautetaan ennen omaan kotiin lähtemistä.

Doora on reipas pentu, josta kasvaa aikuisena suurehko. Pennuissa on ainakin saksanpaimenkoiraa, joten niistä tulee aktiivisia ja toimeliaita. Sisarukset tarvitsevat siis kodin, jossa ollaan valmiita panostamaan koiran kasvatukseen sekä jaksetaan liikkua riittävästi. Näitä pentuja ei suositella ensimmäiseksi koiraksi eikä myöskään kotiin, jossa ei ole riittävää kokemusta tämäntyyppisistä koirista.

Kulukorvaus pennusta on 200 euroa. Se sisältää lemmikkipassin, mikrosirun, nelos- ja rabiesrokotteen, steriloinnin sekä loishäädöt. Doora on tuotu maahan edelleen välitettäväksi tuotavien eläinten maahantuontisäädöksiä noudattaen, ja siitä on ilmoitus Eviraan ja Traces-järjestelmään.