Doo

Lisätty sivulle: 2009-03-26

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Doo
11.4.2009 Doo sai kodin Kuopiosta

***

Kuulumisia kodista:

16.12.2009 Lisätty Doolle kuvia kodista.

3.12.2009 Minä haluan vielä kiittää miten ihanan koiran olette meille löytäneet! Doo on ihanan iloinen ja oppivainen tyttö, pysyy pihalla irti ja seuraa meitä kaikkialle. Doo on kuitenkin tosi reipas ja uskaltaa viettää aikaa myös yksin, esimerkiksi leikkiä pihalla kaikella mikä vain suuhun sopii. Toinen koiramme on suomalainen löytökoira “Kettu” (jämtlanninpystykorva ainakin puoliksi), ja Doon seura on piristänyt ujoa Kettuakin kovasti.

Kettuun verrattuna Doo on sopeutunut ja kotiutunut välittömästi, ja hyvä niin, sillä Kettua vaikeampaa ja pelokkaampaa löytökoiraa en ole vielä tavannut. Ketun kasvatuksen jälkeen asiat Doon kanssa ovat sujuneet kuin tanssi, ja helpompaa koiraa kuin Doo meillä ei ole koskaan aiemmin ollut. Kettu ja Doo ovat ystävystyneet keskenään ja ovat kuin pikkusisko ja isosisko, ja Doo matkii isosiskoaan kaikessa. Doo on tosin vähän mustasukkainen Ketusta muille koirille, murahtelee jos joku toinen erehtyy leikkimään Ketun kanssa pidempään kuin hän itse.

Doo steriloitiin kesäkuun alussa ja toipui leikkauksesta hyvin. Doo aloitti myös keväällä koirakoulun ja äidin kanssa jälkikoulutuksen. Doo on koirakouluttajankin mukaan fiksu ja potentiaalinen jälkikoira. Jäljitys jää kuitenkin vain äidin ja Doon omaksi harrastukseksi, vaikka Doo olisi kyllä tosi lahjakas lajissa. Ja ainakin tyttö tykkää etsiä makupaloja ja piilotettuja esineitä metsästä. Myös Ketun kanssa on ihan mahdotonta livahtaa kahdestaan lenkille, sillä Doo jäljittää siskonsa mistä puskasta tahansa.

Doo on myös toipunut alun eroahdistuksesta hyvin. Ehkä perheen toisella koiralla ja kissalla on myös ollut vaikutusta asiaan, sillä Doolla on kotona aina joku seurana. Kissankin kanssa Doo on käyttäytynyt hienosti, eikä Doota ole tarvinnut montaa kertaa pyytää hellentämään otteita. Muutenkaan Doota ei paljon tarvitse kieltää, se oppii ja ymmärtää asiat yleensä ensimmäisen huomautuksen jälkeen. Alun pöydillä loikkiminen ja sisälle pissiminenkin ovat jääneet, eikä sisälle ole laskujeni mukaan kuuteen viikkoon lirahtanut mitään. Alun pissailun voi varmasti laittaa pentuiän piikkiin.

Vanhempani rakentavat parhaillaan taloa maalle, ja muuttamaan he pääsevät joulun jälkeen. Paikka on Doolle tuttu, sillä kesämökkimme sijaitsee vieressä ja Doo sai seurata rakennusprojektia alusta asti. Doo rakastaa uimista ja käykin maalla ollessaan joka aamu tekemässä pienen uimalenkin. Kaikki olemme olleet niin iloisia Doosta, ja Doo on todellakin täyttänyt maaliskuussa kuolleen berninpaimenkoiramme jättämän aukon. Juuri viikonloppuna isänikin sanoi että tuntui kuin Doo olisi ollut meillä aina. :) Kiitos siis ihanasta ja rakkaasta koirastamme ja siitä arvokkaasta työstä mitä teette! Emme alkuun kertoneet tarpeeksi kuulumisiamme, ehkä juuri siksi että kaikki on sujunut niin hyvin, eivätkä aikaisemmin otettujen löytöeläinten “välittäjät” Suomessa ole olleet meihin ollenkaan yhteydessä. Mutta parannamme tapamme ja kerromme kuulumisiamme jatkossa enemmän! :)

Hyvää joulunaikaa!

***

Narttukoira, noin 1 v.

4.4.2009 Lähdemme lenkille Doon ja Reen kanssa. Tapaamme tarhan pihassa kissoja, joita Doo yrittää kutsua leikkiin. Kissat eivät reagoi siihen joten Doo menettää kiinnostuksensa niihin. Voisin siis kuvitella Doon kissojen kaveriksi. Doo kulkee hienosi hihnassa ja vaikuttaa helpolta, kiltiltä ja mukavalta koiralta. Se on selkeästi siskoaan rohkeampi ja nuuskuttelee ympäristöä uteliaasti. Doon paksu turkki vaatii kyllä harjausta pysyäkseen hyvänä. Lisätty uusia kuvia.

26.3.2009 Doo ja Ree ovat noin 1-vuotiaat siskokset Pärnun tarhalle. Tytöt on huostaanotettu entiseltä omistajaltaan.

Doo ja Ree ovat odotelleet uutta, tällä kertaa huolehtivaa kotia jo muutaman kuukauden ajan tarhalla. Doo ja Ree asustavat samassa häkissä. Molemmat tytöt ovat hyvin innokkaina vierasta ihmistä vastassa mutta ottaessani tytöt yksitellen mukaani lenkille paljastuu Doo-tyttö olevan siskoaan paljon reippaampi yksilö.

Doo kävelee hihnassa melko mukavasti, vaikka tyttö on opetellut vasta tarhaoloissa kävelemään hihnan jatkeena. Doo on vielä hyvin pentumainen ja ihanan iloisen ja avoimen oloinen. Tyttö tykkää kovasti halailla ihmisen kanssa ja mielellään tällaisen suloisen karvakasan ottaakin syleiltäväksi:). Doon saa myös helposti keskeyttämämään tohuamisensa kutsumalla sen luokse rapsuteltavaksi. Doo tuntuu tulevan todella hyvin toimeen eri ikäisten ja kokoisten koirien kanssa ja leikkiikin innoissaan juoksuaitauksessa tuttujen tyttöjen kanssa. Doo vaikuttaa hyvin helposti oppivalta koiralta, esimerkikiksi istumaan se oppi todella nopeasti. Doon säkäkorkeus on arviolta noin 55 senttimetriä.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Kulukorvaus koirasta on 150 euroa.