Donovan (nyk. Julle)

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Donovan (nyk. Julle)
26.2.2007 Donovan sai kodin Ylöjärveltä

***

Kuulumisia kodista:

7.4.2007 Donovan tuntee Ylöjärvelle muutettuaan nimekseen Julle ja on kotiutunut perheeseemme oikein hyvin. Poika kasvaa, että rapina kuuluu, kuten kuvistakin näkyy. T. Pentti S

***

Urospemti, 5 kk

21.2.2007 Ei pienen pientäkään merkkaamista sisälle melkein viikkoon vaikkei olla juoksupöksyjä enää käytetty. Kaikki tarpeet tekee ulos. Sanoisin siis että pikkumiehestä on tullut sisäsiisti. Öisin nukkuu 6 tuntia ennenkuin vien vessaan.

15.2.2007 Dono kasvaa ja kehittyy :) Se on terävä pentu, jolta ei jää mitään huomioimatta. Hälyyttää kaikista sille epäilyttävistä äänistä puhisemalla ja tuhahtelemalla. Yksinolo sujuu edelleen tosi hienosti, eikä ovesta tulla perässä jos kielletään.

Nyt on toista päivää poikapöksyt jalassa (nosti koipeaan sisällä kielloista huolimatta) eikä ole pissaa tullut, hooray! Kunhan kissa on paikallaan niin ollaan rauhallisesti mutta aina valmiina takaa-ajoon ;)

On kova poika riehumaan eikä kyllä jää ollenkaan kakkoseksi tuolle yli 40 kiloiselle keskiaasialaiselle :) Geen kanssa onkin edelleen tosi hyvää pataa ja viettävät päivät yhdessä. Toisen narttuni, joka on Donoa matalampi, kokee jonkinlaisena uhkana. Ajan kanssa varmaan tulisivat toimeen koska oma narttuni ei provosoidu Donon rähjäämisestä. Uroskoiraani pääsee haistelemaan vain verkon läpi, jos molemmat ovat ulkona samaan aikaan ja silloin Dono yleensä aloittaa aina kovan rähinän mihin uros vastaa. Huono yhtälö. Kaveriksi sopisi sellainen koira, jolla on selvästi auktoriteettia, ja joka ei heti provosoidu pennun rähinästä.

Edelleen ihmistä kohtaan niin hellyyttävä otus ettei tosikaan. Noin pikkuinen ja kova touhottaja ja silti aina aikaa silittelylle ja hyvänä pitämiselle. Ei niinkuin pennut useimmiten etteivät ehdi rauhoittumaan ollenkaan. Selvät rajat ja paljon rakkautta, sitä tämä ihana pikkumies tarvitsee :)

4.1.2007 Donovan on ollut meillä hoidossa nyt viikon. Ihan kuin olisi ollut paljon kauemmin eli on todella kuin kotonaan. Osaa kiellot ja osaa olla myös yksin. Hieno pentu kertakaikkiaan ja nopea oppimaan. Virtaa riittää, mutta kaiken touhotuksen keskellä on aina tilaa silittelylle. Se onkin yksi tämän pennun suloisimpia piirteitä, se todella tykkää silittelystä ja läheisyydestä.

30.1.2007 Päästin ulkona haistelemaan Geen (hoitopaikan keskiaasianpaimenkoira narttu) kanssa ja Donovan jopa innostui leikkisästi heiluttamaan takapuoltaan ilman sitä räyhäämistä :) Gee oli mukana leikissä, mutta pidin sen varmuudeksi kytkettynä.

Jos ei muista koirista välitäkään niin Donovan on kyllä ihan ihmisen koira. Se leimautuu salamana sen mielestä kivaan ihmiseen (meillä minä, ja Anttia ei oo sille olemassa) eikä ulkonakaan poistu paria askelta kauemmas jalasta. Ulkona se tulee “Dono” kutsusta innolla paikalle. Ei se silti mun mielestä arka oo tai ei ainakaan niin, että säikkyis mitään ääniä. Föönistä ja tehosekoittimestakaan se ei kiinnostunut ollenkaan.

Donon lempilelu on iso hiusrulla :-) Donokin hyppii kyllä vasten kun tulen sisään mutta vain kerran tai kaksi kun tietää saavansa namin sitten, kun on neljä tassua maassa. Ja sisäsiisti tämäkin, tosin eilen kun hölmönä annoin possunkorvan niin meni raukalla maha sekaisin. Yön aikana oli kaksi vetelää läjää sanomalehdellä, mutta nyt alkaa taas massu olemaan kunnossa.

27.1.2007 Donovan tuli Suomeen kotihoitoon. Donovan on vasta 5 kk ikäinen, mutta kokoa löytyy jo arviolta 50 cm verran, joten nämä lapsukaiset kasvavat isoiksi.

13.1.2007 Lisätty kuvat pentueen emästä.

12.1.2007 Donovan ja Douglas ovat pentueen suurimmat, ja rohkeimmat. Nämä veljekset eivät pelänneet vierasta ihmistä, mutta hieman piti haukahdella. Nameilla näistäkin pojista sai helposti ystäviä. Donovan on väriltään musta ruskein merkein, myöskin tassut ovat ruskeat.

Pennut ovat enimmäkseen kasvaneet ulkona, sisätiloihin he pääsevät vain tiettyinä ajankohtina. Pennut kuitenkin pitävät ihmisistä kovasti, ja hakevat pentumaiseen tapaan huomiota tarraamaalla hampailla vaatteenkulmaan kiinni.

Alempana kuva pentueen isästä. Myös pentujen emä muistuttaa kovin mustaa saksanpaimenkoiraa.

29.12.2006 Urospentu Donovan kuuluu samaan pentueeseen kuin Douglas, Dominic sekä Dolores. D-pennut ovat tulosta kahden “Tallinnan paimenkoiran” rakkaudesta. Pennut syntyivät 17.9.2006.

Pennut odottelevat vasta rokotuksia, joten ne ovat valmiita matkaamaan Suomen puolelle vasta tammikuun lopulla. Pentujen nykyinen koti suostuu pitämään ja hoitamaan pentuja siihen asti, vaikka alkujaan rokotukset tuntuivat liian kalliilta. Hän olikin jo, puheissaan ainakin, hylkäämässä pentuja metsään. Jokin näissä suloisissa naperoissa kuitenkin havahdutti hänet hakemaan apua.

Donovan etsii kotia, jossa olisi kokemusta palveluskoirista, sekä aikaa että halua harrastaa sen kanssa muutakin kuin sohvankulmassa makailua.