Dolli

Lisätty sivulle: 2012-08-07

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Dolli
14.1.2012 Dolli sai kodin Helsingistä kotihoitajan luota

***

12.2.2012 Lauantaina 9.2.2013 auto starttasi kohti Helsinkiä Dollia katsomaan. Kyllä tuli hyvät fiilikset, kun tytön ja emännän tapasin lähdettiin koirapuistoon juoksuttamaan koiria. Dolli kulki hienosti remmissä ja muut koirat ohitettiin hienosti. Voi sitä riemua kun Dolli tajusi että mihin ollaan menossa. Koirapuistossa mentiin pää kolmantena jalkana. Dolli on mahtava koiruus ja selvästi poikakoirien suosikki. Kuvassa oleva kultainennoutaja Leo vähän arasteli ensin tehotyttötiimiämme mutta sitten jo lämpeni ja alkoi leikkimään. Puistossa kaverina kävi myös 3,5-vuotta sitten pentuna kodinsaanut koira joka oli myös haettu Tallinnan tarhalta. Sisälle kun mentiin 2h juoksu pyrähdysten jälkeen, jaksoivat vielä riekkua sisällä mutta aika hillitysti. Dolli ei vahtinut ruokakippoa eikä vesikippoa, vaan nautti rapsutuksista ja toisen koiran seurasta. Dollilla on kaverina kani josta ei välitä juovat samasta kiposta vettäkin. Tyttö on onnellinen ja tasapainoinen koira ja minulla hyvä olla kun sain käydä häntä ihan livena tapaamassa. t.katarina

***

Leikattu narttukoira, n. 1,5v. (lokakuussa 2012), kotihoidossa Helsingissä

5.11.2012 Dolli tuli lauantaina Tallinnasta Helsinkiin kotihoitoon. Ensi tapaaminen oli loistava, kummallisen auto-ja laivamatkan jälkeenkään ei tyttö päästänyt ääntäkään. Varmasti oli kaikki pelottavaa ja jännittävää siinä määrin, että Dolli jouduttiin nostamaan minun autoni kyytiin. Automatka meni kuitenkin loistavasti, tytölle ei tullut paha olo, vaikka varmasti hieman pelotti ja jännitti. Sitten olikin seuraava kynnys edessä. Olin varma, että joudun kantamaan Dollin kotiin sillä eipä ole tyttö tainnut ennen rappusiin törmätä. Vielä mitä, vaikka autoon meno tuotti vaikeuksia, niin raput mentiin ylös aivan kuin niissä olisi kuljettu aina. Kun pääsimme sisälle, Dolli kävi nopeasti joka paikan läpi, jonka jälkeen se meni keittiöön ja ilme kertoi, että jokos syödään? Laitoin ruokaa ja vettä, molemmat kelpasivat loistavasti.

Sitten tutustuttiin lisää, kunnes tuli aika kokeilla ulosmenoa. Loistavasti tyttö istui paikoillaan, kun laitoin remmin kiinni. Raput mentiin uskomattoman upeasti alas, jopa niin hienosti, että Dolli odotti joka tasanteella minua. Käveltiin hiljakseen ja tutustuttiin uusiin hajuihin ja ennenkaikkea uuteen ympäristöön. Pissat Dolli teki hienosti ja myös kakka tuli pienen kävelyn jälkeen. Sitten takaisin kotii, hieman vettä ja sitten omaan pehmeään pesään nukkumaan. Aamuyöllä heräsin varovaiseen nuolaisuun, kun Dolli tuli herättämään minut, pääsisikö ulos. Loistavaa, tyttö ei tehnyt sisälle, vaikka oli kokenut paljon uusia asioita yhden päivän aikana. Pääsimme juuri ja juuri ovesta ulos ja pissat tuli jalkakäytävälle. Tehtiin pieni kierros ja takaisin kotiin. Aamulla oli aivan upeaa herätä kun tyttö makasi vuoteeni vieressä ja heilutti häntäänsä.

Sunnuntain ja maanantain välinen yö nukuttin aamuun asti, syötiin ja lähdettiin ulos. Ja edelleenkään sisälle ei tyttö tehnyt hätiä. Maanantaina joutui Dolli ekaa kertaa olemaan yksin kaksi tuntia, kun kävin pankissa. Kun tulin kotiin, soitin ensin ovikelloa, jotta näkisin, miten Dolli reagoi kun on yksin kotona. Ei kuulunut ääntäkään, joten avasin oven ja eteisessä oli vastassa niin iloinen hännänheilutus, että sydän suli lopullisesti. Hihnassa Dolli kulkee lähes täydellisesti. Tytöllä on kuitenkin kokoonsa nähden voimaa, joten hain hänelle valjaat ja nyt vetäminen silloin, kun koiria tulee vastaan on helpottanut. Ihmispaljous pelottaa Dollia, kuten myös isot autot esim. kuorma-autot. Mutta kaikki ajallaan, ei kukaan opi ja sopeudu kaikkeen päivässä. Sanalla sanottuna, Dolli on upea pakkaus. Mukana kuvia Dollista.

3.11.2012 Dolli saapui Helsinkiin kotihoitoon.

25.10.2012 Dolli-tyttö se vaan odottaa. Tänään tyttö on odottanut sitä omaa kotia 222 päivää, mutta missä se on? Koti, joka on valmis ottamaan energisen, mutta ystävällisen kaverin. Dollille se ihanteellisin paikka olisi omakotitalo, jossa saisi pihalla kirmailla ja leikkiä sekä omistaja joka nauttisi Dollin kanssa lenkkeilystä luonnosta ja niistä kaikista koiranelämän mukavista asioista, joista Dolli on nyt jäänyt paitsi.

20.8.2012 Dollin varaus peruuntui, koska koti halusikin ottaa toisen koiran sen varauksen peruuntuessa. Mistä kauan kotia odottaneelle Dollille se oma paikka löytyisi?

7.8.2012 Kulkiessani häkkirivistöä pitkin huomioni kiinnittyy kauniisti häkissä istuvaan neitokaiseen, joka nuolaisee minua häkin raosta ja tarjoaa tassua. Hämmästyn kun huomaan, että tyttö on ollut tarhalla jo maaliskuusta asti ja jäänyt valitettavasti väliinputoajaksi ja onkin yksi tarhalla nyt kauiten olleista koirista. Dolli lähtee mieluusti lenkille ja on innokas lenkkikaveri. Matkalta löytyy luukin, jota Dolli mielellään kantaa. Lenkillä kuljetaan innokkaasti, mutta muuten ihan mallikkaasti. Dollille olisikin hakusessa koti, jossa saisi olla kiinnostusta vaikkapa koiran kanssa harrastamisesta, koska siitä Dolli varmasti pitäisi. Tyttö on kooltaan n. 50 cm ja painoa löytyy n. 25 kg.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä steriloituna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 250 euroa.