Dobi

Lisätty sivulle: 2008-06-13

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Dobi
6.9.2008 Dobi sai kodin

***

Uroskoira, noin 4 v.

11.8.2008 Joko Dobilla on norsun muisti tai sitten se tykkää meikäläisen tyylisistä ihmisistä. Dobi odottelee yhä omaa ihmistään tarhalla. Se pelottelee ohi kulkevat ihmiset haukkumalla mutta kun lähestyn sen häkkiä hiljenee poika ja tarkkailee minua kiinnostuneen oloisena. Tarhalla mukana olevan ystäväni se haukkuu mutta palaa aina välillä luokseni katselemaan. Annan pojalle istu käskyn ja samantien painaa Dobi pyllynsä alas ja tarjoaa tassua. Heitän pojalle namin ja Dobi hypähtää häkkiä vasten rapsutuksia hakien. Dobi odottelee yhä sitä oikeaa ihmistä joka näkee pojan räyhäyksen yli ja jolla on varmat otteet sekä kokemusta tämän tyyppisistä koirista.

15.7.2008 Dobi on hiukan rauhoittunut tarhalla ollessaan eikä enää jokaista ohikulkijaa tarvitse haukkua. Se pääsekin nyt useammin lenkille ja herättää huomiota komealla ulkonäöllään.

Astuessani ovesta sisään tarhalle on Dobi ensimmäisenä näköpiirissäni. Se haukkuu raivokkaasti kaikki ohikulkijat oli kyseessä sitten kaksi- tai nelijalkainen. Pysähdyn sen häkin eteen ja poika jatkaa haukkuaan kumealla äänellä näyttäen hurjalta. Päätän kuitenkin yrittää tehdä hiukan tuttavuutta sillä tarhan työntekijä kehuu kovasti poikaa. Kaivan namit taskusta ja heittelen niitä Dobille ja miten käykään? Poika hiljenee ja istuu alas eikä aikaakaan kun Dobi yrittää tarjota tassua häkin läpi.

Päätän että rohkea rokan syö ja avaan Dobin häkin oven. Sen sijaan että päätyisin ruokalistalle, saan syliini innokkaan lenkkeilijän joka antaa hienosti kiinnittää hihnan. Dobin kanssa lenkkeily on vauhdikasta, mutta varmoilla ja tiukilla otteilla on poika hallittavissa. Päästyämme kauemmas tarhasta kaivan kameran ja namit esiin. Dobi tarjoaa jälleen hienosti istumista ja nouseepa se tassukin komeasti. Myös poseerauksen poika taitaa :)

Leikkiaitauksessa Dobi keskittyy haistelemaan ja merkkailemaan, muttei se meikäläistä kokonaan unohda. Kun kaivan repusta nameja, liittyy seuraani pian utelias Dobi. Kun namit on syöty, kaivautuu Dobi kainalooni rapsutusten toivossa ja niistä poika nauttii kovasti. Eipä poika ihan kovis taidakkaan olla. Häkkiinsa Dobi palaa kuuliaisesti, ja sen jälkeen Dobin häkkiä ohittaessani saan haukkujen sijasta osakseni komeat hännän heilutukset. Dobille etsitään ehdottomasti kokenutta omistajaa, jolla on varmat otteet pojan kanssa ja tietää mitä tekee. Dobista saa varmasti oikeissa käsissä mahtavan kumppanin. Dobi ei sovi lapsiperheeseen eikä kerrostaloon.

Reg nro. 9227 on arviolta noin 4-vuotias dobermanni-sekoitus uroskoira Tallinnan Loomade Hoiupaikissa. Se on löydetty 18.3.08.

Uusi omistaja hakee koiran Tallinnasta yhdistyksen avustuksella. Kulukorvaus koirasta on 100 euroa.