Dira

Lisätty sivulle: 2007-12-11

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Dira
13.1.2008 Dira sai kodin Porista

***

Kuulumisia kodista:

19.12.08 Dira voi oikein hyvin! Siitä on kasvanut rento, vilkas, hyväntahtoinen nuori neiti. Alusta asti huomasin, että Dira ei ole oikein leikkinyt varsinaisilla leluilla, eikä se niistä vieläkään hirveästi välitä. Se tykkää leikkiä toisen koirani kanssa ja repiä vessapaperirullia ja maitopurkkeja, ja koirapuistossa se painii ja juoksee muiden koirien kanssa iloisesti. Ei ole siis mitään sosiaalistamisongelmia hänen kanssaan ollut.

Elo-syyskuun vaihteessa käytiin eläinlääkärillä ottamassa rokotuksia, ja eläinlääkäri sanoi Diran olevan hyvässä kunnossa. Se on hoikahko, eläinlääkärin mukaan kuitenkin terve painonsa suhteen, ja hän syö kyllä oikein hyvin ja paljon, mutta ei vaan liho! Eikä sen nyt lihava tarvitse ollakaan. Erittäin onnellinen koira Dira on.

Dira on tullut kaikkien ihmisten ja eläinten kanssa tosi hyvin toimeen. Ihmisiä se suorastaan rakastaa, ja päästääkin aina riemunkiljahduksia kun joku tulee kylään. Se on muutenkin aika äänekäs, ei hauku yhtään (paitsi innostuessaan kovasti), mutta haukottelee aina ja pitää aivan ihmeellisiä ääniä! Se tulee hienosti toimeen toisen koirani ja myös kissani kanssa.

Olen yrittänyt kovasti pohtia, mitä rotuja Dirassa on ja luulen sen olevan niin monen polven sekarotuinen, että kaikkia rotuja on mahdoton saada selville. Sen hoikkuuden, nopeuden ja tietynlaisen hölmöyden perusteella luulisin, että siinä on jotain vinttikoiraa, ja rakenteen, vauhdin ja etenkin juoksuasennon perusteella näkee, että siinä on ehdottomasti saksanpaimenkoiraa. Muut rodut ovat hämärän peitossa, kenties jotain metsästyskoiraa, hän kun aina lenkillä vainuaa kovasti.

***

Narttupentu, noin 4 kk

11.1.2008 Diraa tullaan katsomaan sunnuntaina

8.1.2008 Dira on sisäsiisti tyttönen, painoa pikkasen vajaa 13 kg ja korkeutta n. 45 cm. Dira kasvaa keskikokoiseksi. Kiltti ja ihmisystävällinen, joka viihtyy sylissä mielellään. Kissoja ei jahtaa, mitä vähän niitä täytyy ihmetellä ja nuuskia.

7.1.2008 Iloinen tyttö, eikä ole pisuja tullut lattialle. Ruokakin maistuu hienosti.

11.12.07 Dira ja Darla ovat n. 4 kk vanhoja narttupentuja. Ne ovat sosiaalisia ja leikkisiä sisaruksia. Diran ja Darlan vanhemmista ei ole tietoa. Ne ovatkin joutuneet viettämään suuren osan elämästään alkeellisissa oloissa. Siitä huolimatta ne ottavat ihmiset vastaan innoissaan, eikä arkuudesta ole tietoakaan. Pennut ovat nyt arviolta 45- 50 cm korkeita. Sisarukset ovat hyvin samanlaiset. Diran erottaa siitä että sillä on rinnassa hieman valkoista.

Tulevan omistajan tulee sitoutua kouluttamaan pentu yhteiskuntakelpoiseksi, ja mahdollisesti osallistua esimerkiksi paikallisen koirakoulun pentukoulutukseen ongelmien välttämiseksi.

Koira luovutetaan uuteen kotiin rokotettuna, madotettuna, ulkoloishäädettynä sekä tunnistusmerkittynä. Kulukorvaus koirasta on 150 euroa.