Diego

08.03.2022

Alkuperä: Suomi

04.03.2024  Diego nyk. Väinö sai oman kodin

08.10.2023

Nuori ja komea saksanpaimenkoiramix Diego etsii uutta kotia. Diego ottaa vieraat vastaan haukahdellen, hieman epäröiden mutta ei osoita aggressiivisuuden merkkejä. Tuttujen ihmisten kanssa Diego on iloinen, leikkisä ja luottavainen poika joka kaipaa vielä runsaasti peruskoulutusta. Sosiaalistaminen on jäänyt hieman vähäiseksi ja tästä syystä pojalla kestää hetki tutustua uusiin ihmisiin. Toisten koirien kanssa Diego ei juurikaan ole ollut tekemisissä ja tuleekin huonosti toimeen muiden kanssa. Kissoihin suhtautumisesta ei ole tietoa, sijoitetaan varmuuden vuoksi ainoaksi lemmikiksi.
Hihnakäytökseen tarvitsee paljon koulutusta, kävelee hihnassa hieman vetäen mutta kuuntelee hyvin taluttajaansa. Toisille koirille ja myös joillekin ihmisille lenkillä haukkuu. Sijaiskodissa työstetään tätä käytöstä päivittäin pois jotta saataisiin riittävä koulutuspohja ennen kotiutusta. Tulevan kodin tulee sitoutua jatkamaan koulutusta.
Yksin jäädessään itkeskelee hetken ihmisen perään ja yksinolo harjoitukset tuleekin aloittaa heti koiran kotiuduttua pienin ajanjaksoin.
Saksanpaimenkoiran tyypilliseen tapaan tykkää kovasti erilaisesta tekemisestä. Nenätyöskentely on ollut mielekästä toimintaa ja Diegosta varmasti saisi hyvän harrastekaverin tämän tyyppiseen harrastukseen kuten esimerkiksi jäljestämiseen. Pelkästään sohvanvaltaajaksi pojasta ei ole, turhautuessaan varmasti keksii jotain ei toivottua tekemistä ja kodissa voi tällöin sisustus muuttua. Joten harkitsethan tarkkaan voimavarasi ennen kodin tarjoamista aktiiviselle koiralle.
Diegolle etsitään koirakokemusta omaavaa aikuiskotia joko rivi- tai omakotitalosta. Tulevalta kodilta odotetaan kokemusta saksanpaimenkoirista tai muista palveluskoiraroduista ja sitoutumista huolehtimaan päivittäin koiran riittävästä liikunnan, koulutuksen ja aktivoinnin määrästä. Ei sijoiteta lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi koiraksi. Diego on sisäsiisti ja sijaiskodissa Vihdissä jonne poikaan pääsee sovitusti tutustumaan. Painoa pojalla on 30kg.