Diego

16.06.2015

Alkuperä: Suomi

11.12.2022  Diego sai kodin

30.10.2022

Sijaiskodista hiukan Diegon syksyisiä kuulumisia: Diego on kova poika höpöttelemään. Ääntelee örisemällä kun haluaa jotain, joko huomiota tai leikkikaveria. Saa kotona hepuleita, jolloin juoksee ympäri taloa hippulat vinkuen lelu suussa. Diego osaa myös hienosti ilmoittaa jos on hätä ulos, menee ovelle istumaan pienen örinän kera ja odottaa kunnes joku tajuaa että nyt pitäis päästä pihalle.

Kissa on alkanut nyt myös leikkimään Diegon kanssa ja Diego ymmärtää että kissa on aika paljon pienempi joten leikkii nätisti. Ollaan myös lenkillä päästy tutustumaan muihin koiriin ja kohtaamiset on mennyt hienosti. Pienet koirat ei tykkää selkeästikään Diegosta, kun haukkuvat hänelle, mut Diego ei paljoa välitä vaan löntystelee vain ohi. Diego ei siis enää edes hauku takaisin hänelle haukkuville koirille. Diego rakastaa lenkkeillä metsässä, ja rauhallisella tahdilla jaksaa suht pitkiäkin lenkkejä nykyään, eli lenkkikaverin tästä kyllä saa. Sadekeli on Diegon inhokki, sillon parasta käydä vain asioilla ja mennä äkkiä takaisin sisälle.

Kotiin tullessa ei välttämättä ole edes ovella vastassa, vaan havahtuu kotiväkeen vasta kun aletaan kutsumaan häntä. Yleensä ollut ihan täydessä unessa! Vieraat kyllä saa heti huomion, ja oven koputukseen reagoi samantien. Diego on aina siellä missä omat ihmisetkin. Tulisi vessaankin mukaan jos vain lupa irtoaisi. Diego on todella perso ruualle, joten motivointi sen avulla onnistuu erittäin hyvin. Kynsien leikkuu on kuitenkin hänen mielestä ihan kamala toimenpide, ja tämä kotihoidossa hoidetaankin ammattilaisen toimesta. Muut hoitotoimenpiteet antaa tehdä todella nätisti, ja on helposti käsiteltävissä. Painoa tällä herralla on tällä hetkellä noin 50kg.

15.09.2022

Komea ja ystävällinen bullmastiffimix Diego tassutteli yhdistykselle kotia etsimään omistajansa elämäntilanteen muutoksen vuoksi. Diegolla on kotioloissa vahtiviettiä joten sijaiskoti vastaanottaa vieraat ensin ulkona jonka jälkeen tulijat esitellään Diegolle sisätiloihin tultaessa. Tutkittuaan vieraat ja todettuaan vaarattomiksi hetken päästä häntä heiluu ja herra on kerjäilemässä rapsutuksia. Diego tulee vaihtelevasti toimeen toisten koirien kanssa, tästä syystä herra sijoitetaan ainoaksi koiraksi. Kissan kanssa elämä sujuu rauhallisesti, välillä toki herra yrittää saada kissaa leikkiin mukaan, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tulee toimeen kouluikäisten lasten kanssa. Aamuina jolloin sijaiskodin lapset saatellaan kouluun, Diego on innoissaan odottelemassa rapsutuksia kaikilta kouluun menijöiltä. Ystävällinen möhkö, jonka kanssa tarvitaan välillä kärsivällisyyttä ja huumorintajua kun kohteena on olohuoneen sohva. Herran mielestä hän voi hyvin leveästi loikoilla sohvalla ja muut voivat hakeutua sinne mistä tilaa löytyy. Hihnassa Diego kävelee pääasiassa nätisti, hieman voi intoutua hajujen perässä vetämään ja voimia tällä herralla on. Toisille koirille ei rähjää hihnassa, ainoastaan voi haukahtaa takaisin jos toinen aloittaa rähisemään. Yksinolo herralta sujuu ongelmitta, ei ole tehnyt mitään tuhoja ja jää nätisti odottamaan muiden lähtiessä. Autossa matkustaa myös nätisti omalla paikallaan pitämättä meteliä, eikä ole pahoinvoiva. Diegolla on erikoisruokavalio jota täytyy noudattaa loppuelämän ajan. Diegolle etsitään kotia joko rivi-tai omakotitalosta rauhalliselta asuinalueelta ja tulevan kodin tulee sitoutua huolehtimaan koiran päivittäisestä liikunnan, aktivoinnin ja koulutuksen tarpeesta. Ei sijoiteta ensimmäiseksi koiraksi eikä ihan pienten lasten perheeseen, kouluikäisten lasten kanssa Diego on tottunut elämään. Sisäsiisti.