Didi

22.09.2023

Alkuperä: Viro

Sijainti: Suomi

Suloinen Didi vailla omaa huumorintajuista kotia

Didistä otetaan tällä hetkellä kyselyjä vastaan AINOASTAAN sähköpostitse. Kerrothan koirakokemuksestasi ja millainen koti sinulla olisi tytölle tarjota.

25.05.2024

Nuori vauhdikas ranskanbulldoggi tyttö Didi vailla uutta kotia. Didi aristelee hieman alussa uusia ihmisiä, saatuaan rauhassa tutkia tulijan on hetken päästä iloisena hyörimässä jaloissa. Innostuessaan hyppii ihmistä vasten ja samalla voi hieman napsia hampailla käsistä, tätä ja vasten hyppimistä työstetään sijaiskodissa pois. Nuoren pennun vauhti on välillä hurjaa eikä aina tunnu ehtivän tilanteeseen mukaan. Didi on luonteeltaan kuitenkin hyvin kiltti tyttö.
Tulee toimeen toisten koirien kanssa, pienemmät koirat tuppaavat jäämään tämän tytön vauhdin jalkoihin, mahdollisten ongelmien välttämiseksi Didi sijoitetaan oman kokoisensa tai isomman uroksen kaveriksi. Sijaiskodissa on isompi ja vanhempi narttu jonka kanssa Didi tulee hyvin toimeen, kunnioittaa vanhemman ärähdystä jos leikki yltyy liian vauhdikkaaksi. Osaa myös ärähtää takaisin jos tyttöä härnätään toisen koiran toimesta liikaa.
Hihnassa Didi kävelee hienosti, välillä intoutuu hihnassa ottamaan juoksuaskeleita mutta suurimmaksi osaksi tassuttelee toisten mukana tai jää tutkimaan jotain hajua äkisti pysähtyen. Ei hauku toisille koirille, toisen haukkuessa Didi haluaisi tilanteesta pian pois, tässä kohtaa on vielä pentumaista arkuutta. Joitakin asioita säikkyy, kovat pamaukset rakennustyömaalta, moottoripyörän suojapeitteen heilumista tuulessa tai vaikka paikallaan oleva työkone voi olla pelottava. Tulee kyllä hienosti tutkimaan kun tytölle osoittaa ettei kohdetta tarvitse pelätä.
Yksinoloon tarvitsee harjoittelua, sijaiskodissa ei ole ollut täysin yksin sillä seurana on toisia koiria, alussa itki kovasti ihmisen perään, nyt jää hiljaa oven taakse “odottaa” käskyn avulla. Tähän on varmasti auttanut toisten koirien rauhallinen esimerkki.
Kerrostalon ääniin reagoi helposti haukkumalla joten parhaiten asumismuodoksi sopisi rivi-tai omakotitalo aidatulla pihalla, jossa voisi turvallisesti leikkiä ja juosta tai vaan nauttia olostaan.
Utelias nuori pentu joka kyllä keksii jotain jäynää ja tekemistä jos aika käy liian tylsäksi. Suositeltavaa onkin jättää yksinolo ajaksi aktivointileluja jolloin muut tavarat mahdollisesti voivat jäädä rauhaan. Mitään isoa tuhoa Didi ei ole tehnyt, silpunnut mainoksia, pureskellut matonkulmaa tai kanniskellut tavaroita sinne tänne.
Didillä on hypoallergia ruokavalio tällä hetkellä käytössä ja tämä ruokavalio on mahdollisesti jatkuva epäillyn atooppisen ihon hoidossa. Iho kutisi kovasti tullessaan yhdistyksen hoiviin, eläinlääkärissä annettiin Cytopoint pistos joka helpotti parissa päivässä kutinaan. Tarvitsee todennäköisesti jatkossakin lääkitystä atopian hoitoon, esimerkiksi Cytopoint pistos kuukausittain.
Didi on lähes sisäsiisti, välillä sattuu vahinkoja enimmäkseen palvelusväen hitauden vuoksi, mutta on hyvä varautua sisäsiisteysongelmiin uuteen kotiin siirtyessä. Ihmisen poissa ollessa ei ole tehnyt mitään tarpeitaan sisälle eikä yöaikaan.
Didi on hyvin hellyydenkipeä tyttö ja nauttii suuresti rapsutuksista, usein nukahtaa silittelyyn. Didi sijaiskodissa Helsingissä jonne tyttöön pääsee sovitusti tutustumaan. Didi on tuotu yksityisenä tuontina Virosta Suomeen ja tytöltä löytyy lemmikkipassi, ei ole rekisteröity.

Kulukorvaus

Kulukorvaus 600 €. Kulukorvauksella koira on saanut rabies- ja nelosrokotteen (parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus ja kennelyskä), tunnistemikrosirun, se on leikattu ja sillä on eläinlääkärin antama virallinen terveyskortti, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on eläinlääkärin pintapuolisesti tarkastama ja vähintään kertaalleen madotettu. Koiran mikrosiru on rekisteröity Siruhaku.fi-palveluun.

Rekku Rescue ry on rekisteröitynyt eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 17893077.

Tiedustelut

Minna / 050 307 1742

Soittoajat: ma-pe klo 10-18

minnarekkurescue.com

Kyselyt puhelimitse AINOASTAAN edellämainittuina ajankohtina! Toivon ensimmäistä yhteydenottoa puhelimitse.

Tiedusteluita vain varauksessani olevista eläimistä, ei muiden varaajien eläimistä.

Emme vastaa tekstiviesteihin, soittopyyntöihin tai tuntemattomasta numerosta soitettuihin puheluihin! Muistathan, että tämä on meille VAPAAEHTOISTYÖTÄ opiskelun, palkkatyön ja muun elämän lomassa. Emme siis voi aina olla tavoitettavissa soittoaikoinakaan. Yritäthän tällöin myöhemmin uudestaan, vastaamme kyllä heti, kun voimme. Mikäli et saa meiltä vastaussähköpostia, tarkistathan roskapostikansiosi.

Huomioithan kuvausta lukiessasi, että eläimen käytös yleensä muuttuu ainakin jonkin verran sen kotiuduttua! Varaudu etukäteen mahdollisiin ongelmiin, koska koirat ovat yleensä kouluttamattomia ja koulutus/sopeutuminen vie oman aikansa. Eläintä ei tule ottaa koskaan säälistä.