Diba

Lisätty sivulle: 2014-07-25

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Diba
8/2014 Diba sai kodin Kangasalalta.

***

Kuulumisia kodista:

9.9.2014 Meillä on mennyt tosi hienosti Diban kanssa. Muutaman kerran on koittanut kuka on herra talossa. Lapsista ei ole moksiskaan vaan antaa niiden leikkiä ihan rauhassa. Ja lapset saa leikkiä Diban kanssa ja Diba on todella kiltti. Vieraat asiat edelleen pelottaa, mutta lenkillä menee joka päivä paremmin ja pyörätkään ei ole niin kauhea asia enää :)

Vapaanakin Diba on saanut olla todella paljon ja hyväksyy toiset koirat todella hienosti. Todella leikkisä ja energinen tyttö ja todella ihana. Ja saa rakkautta sylin täydeltä <3

***

Leikattu naaras, n. 1-vuotta, kotihoidossa Nurmijärvellä

Kuulumisia kotihoidosta 8/2014: Diba on nyt viikon verran harjoitellut kotikoiran elämää meidän luona ja hyvin on ensimmäinen viikko sujunut! Yksinolo työpäivien aikana on mennyt hyvin, lehtikopasta Diba on lehdet järkkäillyt uusiksi, mutta mitään sen kummempia jekkuja tyttö ei ole yksinollessaan keksinyt.

Diba on hyvin energinen koiran alku ja vaatii paljon aktiviteetteja ja tekemistä. Remmissä kulkemista harjoitellaan kovasti, välillä tyttö kulkeekin jo oikein mallikkaasti, mutta toisinaan innostuu pelleilemään remmin kanssa ja varsinkin alkulenkistä vetämään. Vastaantulevat ihmiset, varsinkin miehet, välillä pelottavat Dibaa kovastikin ja saavat tytön haukkumaan hurjasti. Tyttö my s pihalla ollessaan vahtii jonkin verran, joten koti kaupungissa ei ehkä ole paras Diballle.

Muuten tyttö on aivan ihana pakkaus ja kotona viihtyisi mieluiten sylissä! Hyvin sosiaalinen tapaus ja tykkää touhuta yhdessä! Hienosti antaa myös käsitellä itseään. Tyttö on nopea oppimaan ja Dibasta saisi varmasti kivan harrastekaverin itselleen! Myös vedessä touhuamisesta Diba tykkää ylikaiken ja käykin monta kertaa päivässä pulahtamassa meidän pihalampeen!

25.7.2014 Diba on saanut nimensä kenialaisen juoksijan mukaan – onhan tyttö hoikka ja energinen, varsin komea ilmestys. Diba saapui kotihoitoon Suomeen ja tyttö on hoidossa omakotitalossa paikassa, jossa on uroskoira. Tytöllä riittää vauhtia ja energiaa. Lenkillä mennään aluksi reippaasti ja remmissä kulkemisessa on vielä opeteltavaa. Kun enimmät energiat on saatu purettua, malttaa tulla ottamaan kontaktia ja luonteeltaan on kovin ihmisrakas. Etsinnässä onkin aktiivinen mahdollisesti uroskoirallinen koti, joka on valmis panostamaan esimerkiksi johonkin koiraharrastuslajiin tytön kanssa ja jossa on tilaa tytön juosta ja purkaa energioita.

Koira luovutetaan uuteen kotiin tunnistusmerkittynä, rokotettuna, loishäädettynä sekä leikattuna. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira on virkaeläinlääkärin tarkastama, ja se tuodaan Suomeen Eviran vaatimuksia noudattaen. Koiran mikrosiru on rekisteröity Turvasiru-palveluun. Kulukorvaus leikatusta koirasta on 300 euroa.