Dexter

Lisätty sivulle: 2012-05-14

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Dexter
13.8.2012 Dexter sai kodin Lohjalta

***

Kuulumisia kodista:

15.10.2012 Dexteriltä terveisiä täältä Lohjalta! Poika on aivan ihana tapaus hurjasta ulkonäöstään huolimatta. Yhteiselo alkoi yllättävän helposti ja jo parin viikon jälkeen Dexu oli sananmukaisesti kuin kotonaan. Se suhtautuu kaikkiin ihmisiin avoimen ystävällisesti ja lapset voivat silittää sitä huoletta. Yksinoloa piti ensimmäisen viikon aikana harjoitella, mutta nyt poika on kiltisti koko työpäivän. Hihnassa kävely sujuu moitteettomasti. Dexu kävelee mielellään pitkiä lenkkejä, väsyksiin asti emme ole sitä vielä saaneet. Kerrostaloelämä sopii pojalle oikein hyvin, rappukäytävän äänet tai postin kolahdukset eivät poikaa hetkauta.

Toisiin koiriin suhtautuminen oli alussa raivoisaa räyhäämistä, mutta nyt kahden kuukauden jälkeen tilanne täysin muuttunut. Toiset koirat kyllä huomioidaan, mutta ohitetaan räyhäämättä. Tarhan luonnekuvauksessa Dexterin sanottiin tulevan toimeen vain narttujen kanssa, mutta kyllä poika tykkää uroksista kunhan eivät haasta riitaa. Hauska sattuma on se, että Dexun hyvä lenkkituttu on tiikerikuvioinen boxeri-poika. Pojat ovat kuin kaksi marjaa, mutta päät ovat totaalisen erilaiset ! Dexter on sylivauva. Kainaloon pitää päästä aina kun mahdollista. Kotiintullessamme se tekee hauskan kuperkeikan, kellahtaa selälleen ja ottaa käden hellästi tervävien hampaidensa väliin. Mutta voi sitä puheen määrää, kun pitää kertoa kaikkia päivän tapahtumat ! Poika katsoo herkeämättä silmiin ja yhtäaikaa huutaa haukkuu vinkuu käheällä äänellä. Kauheaa älämölöä, mutta se on vain kuunneltava loppuun. Jai jos ikkunassa näkyy kurre tai pupu, niin siitä on välittömästi tultava kertomaan. Sama juttu autossa. Kun Dexu tunnistaa tutun paikan mihin ollaan menossa, niin meteli on jokseenkin kauhea.

Autoilu on muutenkin pojan mielestä parasta. Tosin takakontissa koiraosastolla poika ei suostu olemaan. Takapenkillä se tykkää olla. Aina kun silmä välttää, niin ratin takana etupenkillä on kiva istua, ainakin Dexun mielestä. Ja onhan poika komea siinä istuessaan rinta rottingilla. Vapaana Dexua ei valitettavasti voi vielä pitää. Oravat ja puput ovat tällä hetkellä liian vastustamattomia, jotta vielä luottaisimme poikaan. Aikaa on kulunut vielä niin vähän aikaa, että emme ota turhia riskejä. Katsotaan, mihin suuntaan poika tästä kehittyy. Ensi kesää odotellessa.

Kiitokset hienosta koirasta !
terv. Sanna

***

Uroskoira, 4 v. (kastroidaan)

12.7.2012 Dexter on yhä komea ja tottelevainen poika, joka kyllä haukuu muiden koirien mukana, ja sitä lähestyttäessä, mutta hiljenee ja tottelee hiljaistakin istu-käskyä. Dexter olisi parhaimmillaan vaikkapa tokoa-harrastavassa kodissa ainoana koirana.

25.5.2012 Lisätty Dexterille kuvia. Dexter osaa hyvin istu-käskyn, ja varmasti muutakin, koska se on omistajien mukaan ollut perustottelevaisuuskurssilla. Dexter kulkee hienosti hihnassa alkuvetämisen jälkeen.Kissat kuitenkin yhä kiinnostavat hurjasti, joten se ei sovi kissalliseen kotiin.

14.5.2012 Dexter on 4-vuotias (synt.2009) eloisa, hauska ja ystävällinen keksikokoinen koira herra. Dexter on hieman pomottava luonteeltaan, eikä tämän takia tule toisten urosten kanssa toimeen. Narttu koirien kanssa käyttäytyy nätisti. Dexter on myös tottunut lapsiin, se on toimittanut lastenrattaiden vahdin virkaa hyvin virkaintoisena. Dexter sopisi kuitenkin paremmin kotiin jossa on jo isommat lapset tai ei lapsia ollenkaan. Dexter osaa olla aika pääkkö ja rotu-sekoituksesta saattaa löytyä jotain hyvin voimakasluonteista rotua. Dexterille etsitään osaavaa kotia, eikä sitä luovuteta ensimmäiseksi koiraksi.

Koira luovutetaan uuteen kotiin kastroituna, tunnistusmerkittynä, rokotettuna ja loishäädettynä. Lisäksi sillä on EU-lemmikkipassi, josta toimenpiteet käyvät ilmi. Koira tulee Suomeen kaupallisen tuonnin vaatimuksia noudattaen ja tuonnista tehdään ilmoitus Eviralle. Kulukorvaus kastroidusta uroksesta on 250e.