Debbie

Lisätty sivulle: 2009-01-01

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Viro

Debbie
26.11.2009 Debbielle ei etsitä toistaiseksi kotia.

***

Narttukoira, noin 1v.

20.11.09 Debbie etsii uutta kotia vaikeana puhjenneen eroahdistuksen vuoksi, ja nykyisessä kodissa eivät enää taidot ja jaksaminen riitä. Debbie etsii kotia, jossa se ei joutuisi olemaan yksin, koirakaverista on apua, mutta se ei Debbieltä eroahdistusta kuitenkaan poista.

***

29.7.2009 Debbie sai kodin ainoana koirana Nokialta

***

Narttukoira, noin 9kk

21.6.2009 Debbie on asustellut hoitokodissa kaksi viikkoa ja tytöllä menee hyvin :) Alun sisäsiisteys- ja vatsaongelmat ovat väistyneet, tyttö on pyöristynyt, leikkii, nukkuu ja syö erinomaisen hyvin. Debbie on jätetty päivittäin kotia vahtimaan muiden koirien kanssa ja pisimmillään tyttö onkin ollut n. 3 tuntia hienosti ilman ihmisseuraa!

Joka kerta ei kuitenkaan yhtä hyvin ole sujunut. Toissapäivänä koirat odottelivat pihalla, kun saavuin kotiin, Debbie oli “vapauttanut lauman vankilastaan” :D Eräänä toisena päivänä koirat olivat löytäneet Debbien ruuat ja meillä lyllersi sinä iltana melkoisen huonovointista sakkia. Joten kun tytön jättää yksin, kannattaa ovista irrottaa kahvat ja kerätä kaikki tavarat sekä ruoka pöydiltä pois, sillä muuten kotiin palatessa voi olla melkoinen sekamelska. Debbie ei onneksi kuitenkaan tuhoa mitään, sohvat, piano sekä pöytäkalusteet ovat saaneet olla rauhassa.

Debbielle aloitettiin kuitenkin Clomicalm-lääkitys pitkään jatkuneen eroahdistuksen hoitoon ja sitä tyttö syö nyt toistaiseksi. Lääkekuurilla ei kuitenkaan ole tekemistä Debbien nyt jo onnistuneisiin yksinoloharjoituksiin, sillä lääke alkaa vaikuttaa vasta noin parin viikon päästä lääkkeen aloittamisesta.

Vaikka tyttö alkuun vaikutti melko energiseltä, on sen suhteen käsitys koirasta muuttunut melko paljon. Toki tyttö on vielä nuori ja leikkisä, mutta suurimman osan ajasta Debbie makailee tai nukkuu sisällä ollessaan eikä hössötä turhia. Verrattuna omaan dalmatiankoiraani Debbie on suorastaan rauhallisuuden perikuva! Debbie rakastaa vettä ja tyypillisen teinin tapaan toisinaan uppoutuu hajumaailmaansa niin, että ihmisen huudot eivät korviin kanna. Debbie ei välttämättä tottele, jollei tiedossa ole palkkaa, fiksu koira ;) Toisaalta Debbie ei kyllä tee mitään pahojaankaan, joten eipä sitä juuri tarvi komennella.

Debbie on myös osoittautunut hyväksi pihavahdiksi ja haukkuu herkästi kaikki kuulemansa äänet. Debbie myös suhtautuu varautuneesti meille tuleviin ihmisiin, puolustaa pihaa, mutta yksi nakinpala riittää vakuuttamaan Debbien tulijan hyvistä aikeista. Tämä vahtiminen sekä kodin “puolustaminen” saattaa liittyä tytön ikävaiheeseen sekä elämänmuutoksiin, mutta voi myös olla pysyvä luonteenpiirre, mihin uuden kodin tulee varautua. Debbie ei kuitenkaan vieraiden pihassa hauku ihmisiä ja siellä ollessaan on hyvinkin avoin ja sosiaalinen koira.

Debbie on nyt seurustellut myös pienempien lasten (n. 3v) kanssa vapaana ollessaan eikä ole suhtautunut niihin mitenkään erityisesti. Kaiken kaikkiaan Debbie on hyvin normaali nuori koira, joka kaipaa rakkautta ja rajoja, tekemistä ja leikkikavereita sekä tapakasvatusta. Debbiessä ei ole yhtään mitään vikaa :)

Debbielle edelleen etsitään kotia, jossa olisi koirakaveri. Vaikka Debbie nyt tuleekin toimeen erinomaisesti myös narttujen kanssa, voi hyvin todennäköisesti olla, että tilanne muuttuu tytön kasvaessa. Siksi vain uroksen kaveriksi. Uuden kodin tulisi sijaita rauhallisella alueella, ei mielellään kerrostaloon.

11.6.2009 Debbie palautui yhdistykselle etsimään uutta kotia ja Debbie on nyt Nokialla kotihoidossa ja siihen voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan.

11.6.2009 Kuulumisia hoitokodista: Debbie on nyt lähes 9 kk:n ikäinen koiranalku. Debbien emo on rodultaan dobermanni, isästä ei ole tietoa, kuka lie kulkuri matkallaan :) Debbien strategiset mitat ovat tällä hetkellä seuraavat: säkä karkeasti arvioituna n. 58 cm ja painoa 18 kg. Vertailun vuoksi Debbien veli painaa nyt n. 30 kiloa. Tyttö on hieman liian hoikassa kunnossa, mutta ruokahalun puutteesta se ei ainakaan johdu! Debbiellä ei ole vielä ollut ensimmäisiä juoksuja. Debbie palautui yhdistykselle voimakkaan eroahdistuksen takia. Debbie oli ainoana koirana ja asui kerrostalossa.

Debbie käytettiin yhdistyksen toimesta eläinlääkärissä, sillä tytöllä oli ollut maaliskuussa 2009 munuaisarvoissa heittoa. Todennäköisesti arvoihin vaikuttivat tytön silloinen sairastelu ja tyttö oli päässyt hieman kuivumaan, sillä nyt Debbien munuaisarvot olivat normaalit. Tytölle tehtiin laajat veritestit sekä tutkittiin virtsa, mutta mitään poikkeavaa ei löytynyt. Debbiellä on kuitenkin ollut jo entisessä kodissaan jonkin verran ruuansulatusongelmia ja sopivan ruuan etsimiseen tulee uudessa kodissa paneutua, myös taloudellisesti. On tosin hyvin mahdollista, että Debbien vatsaongelmat johtuvat eroahdistuksen ja muutosten aiheuttamasta stressistä ja lakkaavat elinympäristön vakiinnuttua.

Debbie on kohtuullisen energinen, iloinen ja murrosikäinen koiraneito. Debbie on erittäin nopeaälyinen ja kiinnittää erityisesti ihmisen toimintaan huomiota ja tuntuukin oppivan pelkästään seuraamalla toimintaa. Debbie osaa siis avata ovet, on entisessä kodissaan tyhjentänyt jääkaappia ja vieraassa paikassakin hoksasi kerrasta, missä on ruokaa ja pyrki varkaisiin :) Debbie hyppää myös ketterästi pöydälle niin halutessaan. Debbie ei kuitenkaan ole jatkuvasti koheltamassa vaan osaa myös rauhoittua. Jopa eläinlääkärillä verikokeiden oton jälkeen tyttö pisti luottavaisesti maate.

Nakki on Debbien Johtaja ja sitä se seuraa vaikka minne, luottavaisesti ja ahneesti :) Kouluttaessa tyttö hakee välittömästi katsekontaktia eikä vain tuijota namikättä. Debbie seuraa sivulla komeasti nakkien avulla. Vastaan saa tulla toisia koiriakin nakkilenkillä, tosin ennakointi ohitusharjoituksissa on tärkeää. Debbie kiskoo hiukan hihnassa. Luoksetulo sujuu hyvin, Debbie on ollut nyt hoitokodissa jatkuvasti vapaana. Debbiellä on hoitokodissa myös neljä koirakaveria: kaksi leikattua narttua ja kaksi kastroitua urosta ja erinomaisen hyvin on Debbie tullut toimeen koirakavereiden kanssa.

Debbie ei välttämättä pidä aivan pienistä lapsista, mutta ainakin n. 7-8 -vuotiaat lapset jo menevät ihan oikeista ihmisistä. Muuten Debbie on avoin ja sosiaalinen koira.

Debbiestä saisi todennäköisesti erinomaisen harrastuskoiran sen nopean älyn sekä rohkeuden ansiosta. Tyttöä eivät pelota äänet tai oudot alustat ja se on erittäin ahne. Debbie vaikuttaa siltä, ettei se myöskään muistele menneitä vaan antaa anteeksi virheet. Tytöllä on myös kyky rauhoittua oudoissa tilanteissa.

Debbie etsii kokenutta ja pysyvää kotia, sitä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. Debbien älykkyys sekä menossa oleva ikävaihe edellyttävät uudelta omistajalta aikaa ja halua keksiä tytölle tekemistä, muuten tyttö keksii sitä itse. Debbien eroahdistukseen on alettu hoitokodissa harjoitukset, mutta uuden kodin tulee ymmärtää, että ongelman ratkaisemiseen kuluu ennen kaikkea aikaa sekä mahdollisesti tuhoutunutta omaisuutta, ja tytön myrskyisimmät kasvuvaiheet ovat vielä edessä. Debbietä ei luovuteta myöskään pienten lasten perheeseen. Uudessa kodissa olisi hyvä olla rauhallinen koirakaveri. Tyttö on asunut kerrostalossa aiemmin, mutta hoitokodissa (okt) ollessa on tytöllä ilmennyt vahtitaipumusta

***

19.2.2009 Debbie sai kodin Etelä-Suomesta

***

Narttupentu, noin 5kk, kotihoidossa pk-seudulla

2.2.2009 Lisätty uusia kuvia.

29.1.2009 Debbie on hyvin hellyyttävä pieni riiviö, joka mielellään nukkuu kainalossa. Vilkkautta riittää ja kaiken, mihin vaan ulottuu, pitää vetää alas ja tutkia. Debbie kiintyi meihin hyvin nopeasti ja yrittääkin seurata mukaan joka puolelle. Isommatkin esteet ei pidättele häntä tulemasta läpi, hän kiipeää yli tai tunkee itsensä raoista kunnes portti antaa periksi. Neiti on hyvin päättäväinen ja aika kovapäinen, tätä tyttöä ei kannata kouluttaa rankaisulla, koska ne eivät yksinkertaisesti tepsi. Hän yrittää sitä kiellettyä asiaa joka tapauksessa uudestaan. Fiksu tyttö hän on ja oppii nopeasti. Hän oppi päivässä “häkkileikin” (video); jos peppu nousi ylös ovi meni kiinni. Debbie todella pitää toiminnasta ja seurasta koska välillä ollessan alakerrassa hän saattaa mennä istumaan häkkiin, ikäänkuin sanoisi “leikitään taas” :) Debbie on todella kiltti ja rohkea, aivan ihana koiranalku

22.1.2009 Debbie sisaruksineen tuli Suomeen kotihoitoon. Debbie on hoitokodissa pk-seudulla ja siihen voi sopimuksen mukaan mennä tutustumaan.

29.12.2008 Debbie on 4 kuukauden ikäinen pentu Valgan Varjupaikissa. Damon ja Diva ovat samasta pentueesta.

Valgan tarhalla on kolme pentua, joiden emä on puhdasrotuinen dobermann, mutta pentujen isästä ei ole tietoa. Luultavasti isässä on ainakin saksanpaimenkoiraa. Debbie on nartuista vaaleampi. Pennut ovat onneksi sisätiloissa ja häkistään ne innoissaan odottivat, että pääsisivät kanssamme ulos. Pennut ovat vilkkaita ja rohkeita!

Kulukorvaus koirasta on 150€ ja se sisältää rokotuksen, madotuksen, ulkoloishäädön sekä tunnistusmerkinnän. Koiran mukana tulee EU-passi, josta toimenpiteet käyvät ilmi.