Dankan

Lisätty sivulle: 2011-04-02

Sukupuoli: uros

Alkuperä: Viro

Dankan
6.7.2011 Dankan sai kodin Muuramesta

***

Kuulumisia kodista:

20.11.2011 Lisätty Dankanille 1-vuotis kuva :)

***

Uroskoira, synt. 20.11.2010, kotihoidossa Nokialla

5.6.2011 Dankan on ehtinyt jo komeaan puolen vuoden ikään ja ipana vain paranee vanhetessaan ;) Dankan on jo täysin sisäsiisti, ja osaa ainakin hoitopaikassa ilmaista tarpeensa päästä ulos. Kerrostalon ääniin reagoidaan lähinnä pöhähtelemällä. Dankan osaa olla myös nätisti yksinään, ainakin lyhyitä pätkiä. Jotta poika ei kuitenkaan liian helppo olisi, on Danksussa yksi huono puoli: luiden vahtiminen. Roskat ja moskat saa hoitaja kaivaa suusta, mutta luut Dankan haluaa syödä yksinään.

Muutoin ipanan ahneus kyllä helpottaa elämää. Namin avulla saa pojan nopeasti istumaan. “Tassu” ja “maahan” alkavat myös sujua :) Dankan olisikin oiva valinta jo hiukan koirakokemusta omaavalle ihmiselle, joka kaipaa kainalokaveria, mutta myös kaveria lenkeille ja yhteisiin touhuhetkiinkin.

28.4.2011 Dankan on nyt ollut luonani hoidossa muutamia päiviä ja täytyy myöntää, että olen tuolle ipanalle täysin myyty. Dankan on ikäisekseen yllättävänkin rauhallinen kaveri: silloin kun ei tapahdu mitään, levätään. Tokihan tästä ipanasta nyt pentuvirtaakin löytyy ;) Lelusammakkoa vingutellaan ja välillä on todella kiva vaan pentuhepuloida ympäri asuntoa :D Dankan viihtyy mielellään myös sylissä ja lähellä. Rapsutukset on kivoja, ja nukkuminen hoitajan jaloissa ihan pop.

Täysin sisäsiisti ei tämä poju vielä ole, mutta selkeä “haju” jo pihalle tarpeiden tekemisestä löytyy :) Hihnassa Dankan kulkee mukavasti. Maailmassa on tälle pojalle vielä monta ihmeellistä asiaa ja niitä pitää jäädä pällistelemään. Vieraita kohtaan Dankan on hiukan ujo, mutta tutustuttuaan tämä poika on valmis kiipeämään kaikkien syliin.

24.4.2011 Dankan saapui kotihoitoon Nokialle.

5.4.2011 Dankanin äiti tuotiin tarhalle viimeisillään tiineenä, ja jos tarha ei olisi ottanut koiraa vastaan se olisi lopetettu, koska omistaja ei sitä enää halunnut pitää. Emo on pystykorvasekoitus Dina. Se on keskikoinen ja ystävälinen entinen kotikoira. Dina sai 9 pentua 20.11.2010 ja osa pennuista on löytänyt jo kodit. Dankan on kuitenkin edelleen vailla sitä omaa rakastavaa perhettä.

Dankan pääsi kotihoitoon Virossa ja on alkanut oppetelemaan kotikoirana oloa. Hakusessa on kuitenkin koti, joka ymmärtää, että maailmassa on tälle pojalle vielä monta ihmeellistä asiaa ja opeteltavaa. Dankan on reipas ja energinen koiranpentu. Dankanin rotuperimässä on palveluskoiraa sekä pystykorvaa, joten pelkästään sohvaperunaksi ei tämä poika halua. Pojasta kasvanee ainakin keskikoinen. Dankan myös saattaa haukkua jonkin verran tulevaisuudessa.

Pennut etsivät hyviä koteja, joissa ollaan valmiita kouluttamaan mm. pentukurssilla koirasta yhteiskuntakelpoinen. Uusi omistaja leikkauttaa koiran sen tultua sopivaan ikään.

Kulukorvaus pennusta on 200 €. Kulukorvaus sisältää EU-passin, mikrosirun, rokotukset, loishäädöt sekä traces-tarkastuksen.