Damla

Lisätty sivulle: 2006-12-29

Sukupuoli: naaras

Alkuperä: Suomi

Damla
7/2005 Damla sai kodin Ulvilasta Roope -koiran kaverina

***

Narttukoira, noin 8v.

Damla on syyskuussa 1997 syntynyt mustapilkkuinen rekisteröity dalmatiankoiranarttu, viralliselta nimeltään Nenotlav Iitin Tiltu, joka joutuu etsimään uutta kotia.

Damla suhtautuu toisiin koiriin melko välinpitämättömästi. Toimeen kyllä on tullut näin lyhyellä tutustumisella. Damla on ystävällinen ja pirteä, vaikka ikääkin on kohta jo 8 vuotta, silti siitä saa vielä kaverin pitkillekin lenkeille. Damlalla ei ole allergioita, ja se tulee toimeen myös lasten kanssa. Damla luovutetaan ehdottoman pysyvään ja vastuulliseen kotiin, ensisijaisesti Satakunnan alueelle. Damla on tällä hetkellä hoidossa Ulvilassa. Damlalla on myös hauska tapa, jota joku joka ei tiedä, saattaa luulla vihaiseksi eleeksi, vaikka Damla vain hymyilee! Hymy siis näyttää lähinnä irvistykseltä, mutta ei ole sitä. Dalmiksilla hymyily on jokseenkin yleistä, omista koiristani yksi osaa hymyillä, mutta ei näin loistavasti kuin Damla!

29.6.2005 Damla kävi tänään saamassa rokotukset, ja siltä tyhjennettiin anaallirauhaset, mitkä osaltaan saattoivat aiheuttaa ongelmia. Mitään muuta vaivaa Damlasta ei löytynyt. Damla on pikkuhiljaa alkanut reipastua, ja siitä alkaa tulla esiin toimelias dalmisrouva, jossa vielä virtaa piisaa pidemmillekin lenkeille. Sohvaperunaksi siitä ei siis ole! Ensisijaisesti Damlalle etsitään kotia, jossa ei ole toisia narttuja, vaikka se meillä toisten narttujen kanssa toimeen tuleekin. Tällä pyritään välttämään se, että jossain vaiheessa tulisi yhteenottoja, koska nähtävissä on, että Damla ei välttämättä alistuisi määräiltäväksi. Tästä saattaisi olla edessä uusi kodinvaihto. Omat narttuni ovat sopuisia, ja välttelevät kahnauksia, mutta toisen samantyylisen nartun kanssa voisi tulla yhteenottoja.

24.6.2005 Damla on asustellut meillä nyt parisen päivää, ja hyvin on mennyt. Tosin hieman ikävääkin on tullut huomioitua; Damlalla on selkeästi jokin vaiva joko selässä tai muualla takapäässä, se oireilee vingahtamalla, kun takapäätä pitelee varomattomasti. Lisäksi sillä on takajaloissa tärinää, mikä on varmasti yhteydessä tähän vaivaan. Sillä on tällä hetkellä myös valeraskaus. Damla menee ensi viikolla eläinlääkärille saamaan rokotukset ja samalla sitä tutkitaan tarkemmin.

Lisätietoja rodusta rotuyhdistykseltä